Bralko Ireno preveč zahteven in pedanten moški spravlja v obup.

V resnem razmerju s 16 let starejšim partnerjem sem že več kot šest let. Je urejen, delaven, skrben po mojem mnenju celo preveč pedanten in zahteven. Hiša v kateri bivava je njegova in od mene pričakuje, da bo ves čas vse pospravljeno, očiščeno.

Zato imava včasih spore, ker je meni čistoča sicer pomembna, vendar pa me spravlja s svojo pikolovsko natančnostjo ob živce. S prstom mi kaže pikice, ki so ostale na tuš kabini ali pa vzame sesalec in me očitajoče gleda, ker je bilo na tleh par drobtinic.

Najin največji problem je njegova hčerka, sicer že odrasla in čisto nasprotje njega.

Čistoča ji je nepomembna in vsakič, ko pride na obisk s svojima otrokoma je hiša razmetana, umazana, skratka kaos. Do nje je skrajno vljuden, ne upa si ji prav ničesar povedati. Potem vsa njegova prikrita jeza po teh obiskih pade name.

Govori mi, da je pač nesposobna, nekritična in hitro vzkipljiva in da se boji, da jo bo izgubil, če bi ji karkoli rekel. Moram še povedati,da mene tako rekoč že od vsega začetka dobesedno ignorira, zato se, ko pride umaknem in če se le da izogibam njene prisotnosti, ker mi je bilo zaradi nje v začetku hudo, sedaj pa čutim do nje samo še odpor. Od partnerja sem po zadnjem močnem prepiru zahtevala, da se odloči in ji vendarle postavi meje…..Kaj menite?

Irena

Bralko Irena preveč zahteven in pedanten moški spravlja v obup.

Spoštovana Irena, to kar doživljate ni enostavno, saj ste v svojem življenju ves čas pod nekakšnim pritiskom, ne morete zaživeti sproščeno in tako kot si vi želite.

Glede čistoče in njenega dojemanja smo si ljudje zelo različni. Nekateri uživajo v svojem neredu, kar ne pomeni da so zato slabši, drugi pa se ves čas trudijo, da je vse na svojem mestu, kamor spada tudi vaš partner. Vendar je lahko takšna oseba zelo obremenilna, kar opažate tudi sami, saj zanj nikoli ni dovolj dobro počiščeno, torej tudi če se vi zelo trudite, da bi mu v pospravljanju in čiščenju ustregli, bo skoraj vedno našel še nekaj, kar ni tako, kot si je on zamislil.

Vaš partner ima dvojna merila, hčeri dovoljuje vse in ga njena površnost ne mori, saj se boji, da v nasprotnem primeru ne bi več prihajala. Pri vas pa tega spoštovanja očitno ni prisotnega, saj se trudite, dajete ljubezen in se skušate prilagajati, vendar z njegove strani vse ostaja enako.

Zato se strinjam z vami, da je potrebno v tem razmerju postaviti določene pogoje, oziroma izpostaviti določena dejstva, ki vplivajo na energijo med vama.

Če se bo resnično držal vajinega dogovora in hčerki postavil meje, pri vas pa jih nekoliko spustil, boste tudi vi lahko sproščeno funkcionirala z njim, saj ga drugače ljubite in ste se pripravljena tudi malce poglobiti. Če pa se ne bo želel prilagoditi, vam svetujem, da razmislite tudi o drugi poti, saj je takšno življenje pod stalnimi pritiski zelo obremenjujoče.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi RADI POSPRAVLJATE IN ČISTITE, GLEDE NA ASTRO ZNAMENJE?