Radi pospravljate in čistite ali to preprosto sovražite, glede na vaše astrološko znamenje?

Čiščenje in pospravljanje sta opravili, ki jo močno povezujemo s pomladnim časom. Nekatere ženske uživajo v pospravljanju, za druge pa je čiščenje prava nočna mora. Poglejte, katero znamenje je najbolj obsedeno s čiščenjem. Če bolj kot vse ostalo radi pospravljate in čistite, ste zagotovo devica.

OVNICA

Ovnica je sicer zelo čista ženska, vendar je preprosto škoda njenega časa, da bi ga izgubljala z dolgočasnim pospravljanjem. To je ženska, ki takrat ko ne more prepričati nekoga v svoji družini, da opravi večje čiščenje, raje plačala profesionalca, kot da se loti sama. Nikakor se noče ukvarjati z malenkostmi in s podrobnostmi, vendar pa ima obdobja, ko na hitro zaviha rokave, takrat je sposobna narediti veliko več kot ostale ženske zodiaka.

BIKICA

Bikica k pospravljanju in čiščenju pristopa metodično. Precej dolgo načrtuje svojo strategijo čiščenja, saj je zelo organizirana. Nekaj ​​časa bo trajalo, da si bo pripravila vse elemente, vendar bo zelo natančno in počasi prišla do cilja, ter se zadovoljno ozrla po čistem stanovanju. Bikica tako zelo skrbi za vzdrževanje čistega in urejenega doma, da lahko gre nekomu, ki živi z njo že pošteno na živce.

Radi pospravljate in čistite

DVOJČICA

Dvojčica ima v življenju toliko pomembnih zadev, da čiščenju ne posveča pretirane pozornosti. Ona je radovedna mešanica vsega površinskega, zato ji dolge ure brisanja tal ali čiščenje oken predstavljajo pravo nočno moro. Dvojčice imajo sicer rade pogled na čisto stanovanje, vendar glavne naloge običajno preložijo na druge, spretno se jim znajo izmuzniti. Najmanj enkrat na teden pa bo dvojčica očistila vse svoje naprave.

RAKICA

Čista in urejena rakica dobesedno uživa v čistilnih akcijah. Njen dom je njeno najljubše gnezdo, ki mora biti vedno sijoče in kot iz škatlice. Topel, prijeten in sijoč dom je njen ponos, zato se ves čas, ne glede na ostale obveznosti trudi vzdrževati čistočo. Ona si pred čiščenjem naredi seznam, da česa slučajno ne bi pozabila. Rada uporablja naravna čistila in z njimi eksperimentira. Čista okna so njeno ogledalo.

LEVINJA

Levinja je ženska, ki da veliko nase in mora imeti v življenju urejeno vse, tudi svoj dom. Rada ima sijaj in blišč, zato je njen nujen pripomoček za čiščenje tisti, ki pušča najboljši sijaj. Levinja takrat, ko je obremenjena z drugimi stvarmi večkrat preskoči brisanje posode, brisanje prahu, vendar se zaveda, da je treba tudi to storiti, še posebej če ne živi sama. Ona podzavestno prime vrečko za smeti, brez da bi prigovarjala.

Radi pospravljate

DEVICA

Čiščenje in pospravljanje je za devico način življenja. Devica se dobro zaveda, da je treba očistiti tudi pripomočke za čiščenje, saj jih neprestano uporablja. Njena najboljša prijateljica je krpa iz mikrovlaken, brez katere si ne predstavlja svojega življenja. Tudi če jo čakajo druge obveznosti, bo čiščenje vedno njena prioriteta, saj se v razmetanem stanovanju devica zelo slabo počuti.

TEHTNICA

Tehtnica je ženska, ki v mladosti uživa v svojem neredu in ima večkrat nepospravljeno sobo. V zrelejših letih postajata pospravljanje in čiščenje zanjo vedno bolj pomembni opravili. Za motivacijo potrebuje kakšno nagrado, le tako bo vztrajala do konca in natančno počistila tudi notranjost vseh predalov in omar. V želji po harmoniji je tehtnica tista, ki pri sesanju vedno umakne vse pohištvo, saj je zelo natančna.

ŠKORPIJONKA

Ko se škorpijonka odloči za generalno čiščenje je nič pri tem ne ustavi. Zna si vzeti čas, da resnično natančno ujame vse podrobnosti in komaj čaka na pogled na sijoče stanovanje. To je njena nagrada. Najraje čisti ponoči, ko dobi še večji zagon. Najraje se zbudi v sijočem stanovanju, ponosna na svoj trud. Zanjo je najbolj pomembno, da spi na čisti postelji, zato temu namenja več svoje pozornosti.

STRELKA

Strelka in pospravljanje sta dva popolnoma nasprotujoča pojma. Tolaži se, da je pred mesecem očistila stanovanje in ni ji jasno, da je zopet takšen nered. Potrebujete glasbo in dober razlog, da počisti stanovanje, vendar se bo najprej lotila vseh drugih stvari in s pospravljanjem odlašala do zadnjega trenutka. Strelka je ženska, ki pospravljanju ne posveča preveč pozornosti, saj uživa v svojem neredu.

Čiščenje

KOZOROGINJA

Kozoroginje ste ženske, ki sovražite, da so stvari neurejene, vendar ste večkrat tudi ležerne in s tem sabotirate sebe. Ko se odločite za generalno čiščenje to najraje počenete, ko ste same doma, da vas nihče ne zmoti pri vašem osredotočenem delovanju. Z veseljem tudi na hitro preprečite večji nered v vaši sobi, vendar se raje natančno podate večkrat v generalno čiščenje.

VODNARKA

Vodnarja je svobodna ženska, ki jo stvari ki jih mora narediti močno vznemirjajo. Čeprav dobro ve, da ne more stanovanja očistiti z očmi, rada s pospravljanjem odlaša do trenutka, ko jo nered močno zmoti. Sesanje in prezračevanje sta ji najbolj pisana na kožo. Pomivanju oken ali posode pa se vodnarka na iznajdljiv način najraje izogne. Ko je končala, se rada vsem pohvali za svoj podvig.

RIBICA

Čas je za čiščenje je za ribico prava poslastica. Dobro bi bilo, da se potrudi, da se znebi stvari, ki jih v enem letu ni uporabljala ali nosila. Tako bo njeno čiščenje še bolj učinkovito in ona zadovoljna v svežih energijah. Glede na to, da je njen um vedno osredotočen na višji namen, bo tudi med čiščenjem učinkovito razmišljala in se posvetila vsem malenkostim, ki bi jih druge ženske verjetno spregledale.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi HOROSKOP: MOJ NAJLJUBŠI PROSTOR V STANOVANJU