Partnerski odnosi in značilnosti posameznih astroloških znamenj

V življenju srečujemo različne ljudi. Nekateri so nam všeč, nekateri nas odbijajo, nekateri pa nas preprosto privlačijo. Vsako znamenje ima pripadajoče lastnosti, pozitivne in hkrati negativne, ki v razmerju vedno pridejo do izraza. Partnerski odnosi so za posamezna astrološka znamenja dojeti in sprejeti drugače. Preverite, kako vaše znamenje deluje na tem področju!

OVEN

Njihovo partnersko življenje je podvrženo strasti in akciji. Ovni so zahtevni partnerji, obenem pa igrivi, radi se igrajo z ognjenimi iskrami, ki jih netijo, vendar so tudi pripravljeni z veseljem odgovoriti nanje, seveda le v primeru, če so sami dali pobudo. Ovni so največji osvajalci. Radi imajo svobodo in se zelo neradi vežejo v trajna partnerstva. Prijateljstvo z Ovnom prežemajo njegove spodbude, optimizem, smisel za satirično obarvan humor, velika stopnja energije in aktivnosti ter vedno prisotna želja po avanturizmu.

Partnerski odnosi in značilnosti posameznih astroloških znamenj

Ovni v prostem času uživajo v obiskovanju zabav, vznemirljivih igrah na srečo ter v individualnih športih, zato jim boste težko sledili. V partnerskem odnosu ne prenesejo podrejene vloge in partnerjeve počasnosti. Redko so nezadovoljni, saj znajo odlično poskrbeti zase in se vedno postaviti na noge.

BIK

Partnerstvo je za Bike ključnega pomena. Potrebujejo mir in harmonične odnose, čustvena varnost in stabilnost pa pri njih pomeni, da na svoji posesti živijo udobno družinsko življenje. So izredno ljubeči partnerji, svojo ljubezen velikodušno izražajo. Praviloma pa pretiravajo s posesivnostjo, vendar pa partnerja ne zaslišujejo, ne brskajo po njegovem telefonu in ne pregledujejo njegovih žepov. Le v sebi kopičijo ljubosumje, ki je lahko tudi nevarno.

Astrološka znamenja in ljubezen

Nimajo prav nobenega posluha za prevare, vendar pa ste lahko obenem prepričani tudi v njihovo zvestobo. Osebnost Bika je izjemno odločna, trdna in stabilna, ima pa kar precej tendenc, ki kažejo tudi na občutljivost. Ljudje v znamenju Bika namreč ljubijo luksuz, denar in estetsko lepoto v vseh pogledih. Težko sprejmejo, če vajinega odnosa ne vzdržujete.

DVOJČKA

Partnersko življenje Dvojčkov je zelo živahno. Potrebujejo intelektualen odnos, ki jim ponuja dovolj neodvisnosti in širine. Dvojčki pogosto ne zaupajo povsem svojim čustvom, zato si jih skušajo racionalno razložiti. Radi navezujejo stike, vendar predvsem zato, ker sovražijo samoto. Če se želimo približati Dvojčku in vzbuditi njegovo zanimanje, je najbolje, če smo udeleženi pri vseh njegovih dejavnostih. Vendar pa mu ne smemo viseti za vratom.

Astrološka znamenja in ljubezen

Dvojčki ne prenesejo enoličnosti, zato se navadno poročijo pozno, navadno vsaj dvakrat. Poleg zakonskega partnerja si pogosto omislijo še ljubimca ali ljubimko. Za vsak primer, če bi življenje postalo preveč enolično, imajo v telefonskem imeniku še nekaj številk od oseb nasprotnega spola. V večini primerov le govorijo, prevarajo redko, saj jih je strah da bi ostali sami.

RAK

Raki že v mladostniških letih sanjarijo o “sanjski ženski” in “princu na belem konju”. So zelo čustveni, partnersko življenje pa potrebujejo kot zrak, ki ga dihajo. Družina je zanje sveta. Ljubezen brez romantike je za Rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti. To so ljudje, ki imajo veliko čustev, ki so nakopičena v njihovi notranjosti in jih redko dajo na plano.

Astrološka znamenja in ljubezen

Včasih so zaradi tega tudi depresivni in težko funkcionirajo. Premalo pokažejo svoja čustva in zaradi tega velikokrat ne uresničijo svojih želja. Saj so premalo odločni, da bi se borili za osebo, ki jim je zapisana v srcu. Ko so v razmerju so zelo ustrežljivi, prijazni in sočutni, skratka pravi partner za tistega, ki si želi varen in urejen dom.

LEV

Levi so na ljubezenskem področju željni občudovanja nasprotnega spola. So zelo temperamentni, vselej dostojanstveni in veliko dajo na svoj slog. Lev je viteški in galanten snubec, nežno zaščitniški in čustveno vzhičen. Od Levinj pa seveda ni pričakovati, da bodo kar takoj sestopile s prestola. Poleg kritike je Levom najtežje prenašati samoto. So zelo ljubosumni, celo na partnerjevo kariero.

Astrološka znamenja in ljubezen

Njihovo zvestobo si lahko zagotovite, če jih boste napojili z ljubeznijo in občudovanjem. V daljšem razmerju so pogosto nekoliko gospodovalni in vsekakor znajo poskrbeti zase. Občutljivost ni njihova vrlina, po prepirih in nesoglasjih se hitro poberejo in samozavestno, z dvignjeno glavo nadaljujejo svojo pot. Če jih razočarate, vas bodo verjetno nekaj časa pustili na miru, nato vas lahko razočarajo nazaj.

DEVICA

Devica je v partnerskem odnosu nekoliko zadržana. Partnerski odnos jim ni najpomembnejša stvar v življenju. Povsem srečne so lahko tudi same, v odnosu pa le stežka najdejo romantičnost ali čarobnost. Ko si po tehtnem premisleku začnejo izbirati potencialnega življenjskega sopotnika, na prva mesta postavijo inteligenco, izobrazbo, poslovno uspešnost, vljudno obnašanje, urejenost, čistost, disciplino, doslednost in praktičnost.

Astrološka znamenja in ljubezen

Kot partnerji so Device prijazne, za svojega partnerja so pripravljene storiti marsikaj. Seveda po svojih merilih in principih, ki pa jih ni malo. V daljšem razmerju občasno vzbujajo negotovost in izpostavljajo svojo privlačnost, kar je lahko v večini primerov nekoliko moteče. Znotraj so krhki in jih lahko že s par besedami užalimo, čeprav smo jim samo povedali resnico.

Partnerski odnosi in lastnosti

TEHTNICA

Ljudi, rojene v znamenju Tehtnice, nasprotni spol privlači vse od začetka, do konca življenja. Brez ljubezni enostavno ne morejo živeti. Njihovo zapeljevanje in flirtanje sta dovršena do te mere, da lahko mirno rečemo, da so prav Tehtnice izumile ljubezenske avanture. Pripeljale so jih do tolikšne pretanjenosti, da ostali predstavniki zodiaka, ostajajo daleč za njimi. Kljub temu je za Tehtnice, bolj kot za pripadnike vseh drugih znamenj najpomembnejše prav partnersko življenje.

Astrološka znamenja in ljubezen

Dokler jim na tem področju ne uspe, se ne počutijo popolne. Partnerja izbirajo skrbno, enako skrbno načrtujejo poroko. Med pripravami nanjo ves čas preverjajo, ali so se nemara zmotili. Včasih izzovejo prepir in iz muhe naredijo slona, samo zato, da bi se prepričale, ali jih oseba, ki so jo izbrali, resnično ljubi. V razmerju njihovo razpoloženje večkrat niha iz ene skrajnosti v drugo.

ŠKORPIJON

Škorpijoni so rojeni za strast in ljubezen. Njim je zelo pomembno, da partner ni hladen in zadržan. Če se njihova ogromna zaloga energije v odnosu ne potroši, nastanejo težave. V stresnih obdobjih partnerskega življenja utegnejo priti na dan ljubosumnost, molčečnost in maščevalnost. Škorpijoni imajo namreč svoje ideale in jih je težko zadovoljiti. Poleg tega imajo izdelane mehanizme in strategije, kako zavarovati svojo čustveno občutljivost.

Astrološka znamenja in ljubezen

Svoje odnose vidijo v svojih barvah, zaradi česar so lahko neskončno nežni, romantični in čustveno zvesti, če se kaj zalomi, pa naravnost nevzdržni. Škorpijoni se zavedajo, da je življenje z njimi težko, vendar se kljub temu nočejo spremeniti. Škorpijoni se odločijo za skupno življenje ali poroko, ker potrebujejo miren pristan. Škorpijon je edino znamenje zodiaka, ki zna zares razlikovati med ljubeznijo in seksom.

STRELEC

Strelci so v nenehnem gibanju in ne marajo utesnjenosti, zato med predstavniki zodiakalnih znamenj, ki ne marajo zakonskih vezi, zasedajo prvo mesto. Po statistikah je med neporočenimi ljudmi največ Strelcev, če pa se že odločijo za zakonski stan in družino, pa s tem dolgo odlašajo. Najlažje jih je “uloviti”, če v njih vzbudimo občutek, da zlahka živimo brez njih. Poleg tega je treba ves čas skrbeti, da imamo pri sebi potni list, da bomo lahko pripravljeni sprejeli povabilo na nenadno potovanje v neznano.

Astrološka znamenja in ljubezen

So strastni in iznajdljivi kot ljubimci ter zabavni, energični in velikodušni kot prijatelji, s katerimi vam ne bo nikoli dolgčas. Njihovo pravilo je, da ljubezen nikoli ne sme pomeniti utesnjenosti, marveč svobodo. Strelci se za tradicionalna prepričanja preprosto ne zmenijo, saj jim pravila in vedno enake situacije ne ustrezajo. Ljubijo igro, izziv in seveda okus zmage.

KOZOROG

Kozorogi so v partnerskem odnosu nekoliko bolj hladni in gospodovalni. Njihov partner mora imeti smisel za igranje tradicionalnih družinskih in partnerskih vlog. Od njih lahko le redko pričakujemo ljubezenske izjave, velike besede in sajenje rožic, zadoščati bo moralo, da se pod povzpetniško hladnostjo skriva topla narava. Sicer se utegne zgoditi, da boste ob njem na vrhu družbene piramide, čustveno pa popolnoma nezadovoljni.

Astrološka znamenja in ljubezen

Kozorogi so pri spolnosti rahlo zadržani in na momente celo sramežljivi, zato potrebujejo nekaj časa, da se navadijo na partnerja, tako v duhovnem kot v seksualnem smislu. V ljubezni je hladen kozorog sprva racionalen, saj poskuša racionalizirati čustva in občutke, vendar lahko sčasoma postane ljubeč sopotnik in izkazuje do svojega partnerja veliko zvestobo in spoštovanje.

VODNAR

Vodnarji so idealisti, ki se redko navežejo na enega samega človeka, saj ne želijo v življenju ničesar izgubiti. Ko se Vodnarji končno odločijo za partnerstvo, so zvesti zakonski partnerji. Vodnar je eno izmed najbolj prijaznih zodiakalnih znamenj, odličen in pozitiven prijatelj, z občutkom altruizma, ki brez odlašanja ponudi pomoč tistim, ki jo potrebujejo, tako prijateljem kot tudi ljudem v stiski, kjer se vsekakor kaže njegova humanitarna nota.

Astrološka znamenja in ljubezen

Vodnar je tudi zvest, družaben in komunikativen, izbira zanimive partnerje, prijatelje in znance. Kljub svoji družabnosti pa ljubi neodvisnost in svobodo, zato je večkrat lahko viden kot hladno in odmaknjeno, na momente ne preveč strastno znamenje, ki se izogiba višji stopnji intimnosti in daje prednost svoji individualnosti. Pomembno je, da razmerje Vodnarja temelji na prijateljstvu.

RIBI

Na ljubezenskem področju so romantiki, vendar so zelo neodločni. Pod površjem so Ribe malenkostne, zato se zamerljivo zaprejo v svoj sanjski, ne da bi sploh povedale, kaj jih je zmotilo. Sicer pa ljubljeno osebo gledajo skozi rožnata očala. Zanje so ljubezen zvezde, neskončno nebo in če vam uspe ugajati jim se jih ne boste mogli znebiti. Predstavniki Ribi se težko odločijo za poroko in družino, ko pa to storijo, so zelo zaljubljeni.

Astrološka znamenja in ljubezen

Potrebujejo mirno ter stabilno družino in partnerstvo. Njihova specialiteta je spogledovanje, spolni odnos pa razumejo kot duhovno srečanje dveh duš. Nežno božanje po vsem telesu in gledanje v oči z veliko mero dodatne romantike jih naredi za dobre ljubimce. Vedno dobrotljiva in žrtvujoča Riba, tako na področju ljubezni kot prijateljstva. Bolj kot strast, ji je v razmerju pomembna nežnost in varnost.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi ŽENSKE, KI V SPOLNOSTI ŽELIJO VEČ