KAKO RAVNATI Z MOŠKIM, KI JE VEČNI OTROK?

Kaj lahko stori ženska, če živi z moškim, ki je še vedno otrok?
Kaj lahko stori ženska, če živi z moškim, ki je še vedno otrok?

Kaj lahko stori ženska, če živi z moškim, ki je še vedno otrok?

Predviden čas branja 4 minute

Se še spomnite, kako ste se veselili, da boste srečali moškega svojih sanj? Glede na stereotip, s katerim ste odrasli, bi moral biti starejši od vas, večji od vas, močnejši od vas, pametnejši od vas, zabavnejši od vas. Pa več naj bi zaslužil kot vi. In vas seveda ljubil in cenil. Pripravljen bi bil postaviti na kocko svoje lastno življenje, da bi obvaroval vas in otroke, ki sta jih skupaj postavila v ta svet. Večina žensk ob vstopu v zakon ali dolgotrajno zvezo zavestno ali nezavedno verjame, da delajo prvi korak k izpolnitvi omenjenih sanj.

Pričakujejo dobro vsebino in odgovornost

Zavezujejo se skupnemu življenju z drugim odraslim in menijo, da se bosta v tem življenju skupaj pogovarjala, skupaj smejala, se igrala, uživala v družbi drug drugega, se ljubila, se pogajala in delala skupaj, da bi zagotovila pravičnost in pravico tako sama zase kot za svoje potomce. In nekaterim ženskam se vse to res zgodi, druge pa kmalu doživijo uničujoč šok.

Čez nekaj časa se moški njihovih sanj namreč izkaže za otroka.

Ko otrok, ki se nikoli ni naučil zrelih odzivov, zraste v moškega z moškim telesom, z moškimi intimnimi potrebami in z moško fizično močjo, skupaj z vsemi privilegiji, z vsem dejanjem prednosti, ki ga družba priznava moškim, je lahko rezultat za ljudi okoli njega izredno naporen. Ne preseneča, da breme obstoja moškega otroka po navadi prenašajo ženske in otroci. Pomembno je ukrepati že pri fantkih. Že pri njih je treba poskrbeti za to, da bodo drugačni.

Kaj lahko stori ženska, če živi z moškim, ki je še vedno otrok?

Kaj lahko stori ženska, če živi z moškim, ki je otrok?

Kadar je ženska razburjena zaradi partnerjevih nezrelih stališč in njegovega otroškega vedenja, seveda razmišlja o svojem položaju. Predvsem pa o tem, zakaj se on tako vede, zakaj tako ravna. Pomembno pa je, da je vse to ne obsede. Ženska, ki se na vse načine poglablja v preteklost svojega partnerja, da bi vendarle našla razlago za njegovo grdo vedenje, gre pogosto še korak naprej, ne ustavi se le pri opravičevanju. Vse obrne naokrog in najde način, da se ji partner celo zasmili.

Čeprav je on povzročitelj in ona žrtev, se on smili njej. Vidi ga kot ubogega nesrečneža, ki je imel težavno otroštvo in si zdaj ne more pomagati. Narobe ženske, ki razmišljajo na tak način, morajo dojeti, da z opravičevanjem takega moškega in s tem, da se jim smili, ustvarjajo le dodatne izgovore zanj in mu omogočajo žaljivo vedenje tudi v prihodnje.

Kaj lahko stori ženska, če živi z moškim, ki je še vedno otrok?
Foto wayhomestudio on Freepik

Ženske, ki si prizadevajo, da bi preživele v razmerju z nezrelim moškim, včasih težko ohranjajo stik z resničnostjo.

Sem in tja se težko spomnijo celo, kdo sploh so. Težko ostanejo zveste same sebi. Težko zaupajo svojim mislim in mnenjem, saj jim nekdo ves čas  dopoveduje, da nimajo pojma, o čem govorijo. Težko ostanejo v stiku s svojimi čustvi, če pa se jim zaradi njih iz dneva v dan nekdo posmehuje. Težko ohranjajo zaupanje vase, saj nekdo nenehno graja to, kar so, kar povedo, njihovo govorjenje, njihov videz in njihove dosežke.

Če ste med ženskami, ki so se odločile ostati v takem razmerju, morate biti na svoje lastne potrebe še toliko bolj pozorne, saj lahko le na ta način v sebi ostanete močne. Najti morate moč za zaupanje vase in za zvestobo sami sebi. Zato je še tako pomembno, da si ženska, ki živi z nezrelim moškim, zagotovi redne stike s prijatelji, ki jo imajo radi. Kajti njihov pozitiven odziv omili negativen odnos partnerja.