TJAŠA JE OBUPANA, SAJ MOŠKIM ENOSTAVNO NE ZAUPA VEČ

Bralka Tjaša je obupana, saj moškim enostavno ne zaupa več, prosi za nasvet
Potrebujete nasvet? Pokličite 090 44 11.

Bralka Tjaša je obupana, saj moškim enostavno ne zaupa več, prosi za nasvet

Predviden čas branja: 3 minutes

Stara sem 25 let in že dve leti sem v resnem razmerju s fantom, kateremu sem ves čas zaupala in nameravala z njim preživeti svoje življenje. Pred kratkim se je začel čudno obnašati. Ne želi, da pridem k njemu domov, manj se odziva in ni tako spoštljiv, kot je bil na začetku. Spraševala sem ga tako dolgo, da mi je povedal, da so mu starši prepovedali razmerje z mano, saj moji starši žal niso pomembni ali visoko izobraženi.

Moti me, da ne razume da je zame to grozna težava

Bralka Tjaša je obupana, saj moškim enostavno ne zaupa več, prosi za nasvet

Pravi, da mu je sicer hudo, ter da mu je vseeno kaj govorijo, ampak težko mu je, saj so mu postavili pogoj, da če se bo še naprej dobival z mano, ga ne bodo več financirali, česar si pa on ne more privoščiti. Razmišljala sem že, da bi sama poklicala njegovo mamo in jo vprašala, zakaj to počnejo. Kaj naj storim? Tjaša

Nasvet bralki

Draga bralka, takšne situacije so se dogajale že v preteklosti in se dogajajo še danes. Obstajajo starši, ki so hladni, ki na svojega otroka in njegovo prihodnost gledajo nerazumno, seveda s svojimi pričakovanji. Fant, s katerim ste v vezi, je žal še vedno pod okriljem staršev, to pomeni, da se jim je na nek način prisiljen prilagajati, s čimer jim podzavestno dovoljuje, da manipulirajo z njim in njegovim življenjem, ki bi si ga sam verjetno zastavil drugače.

To da kličete njegove starše ni ravno najbolj pametna ideja, saj bi lahko, takšni kot so, smatrali da se vsiljujete in še bolj obrnili zadevo v negativno smer.

Bralka Tjaša je obupana, saj moškim enostavno ne zaupa več, prosi za nasvet

Prvi korak, ki ga je smotrno storiti je, da se odkrito pogovorite s fantom in mu razložite, da vi ljubite njega in ne njegov denar, ter da bi bilo dobro, da bi vas njegovi starši še nekoliko bolj spoznali in sami prepričali, da niste lakomna in materialistično usmerjena. Problem nastaja, ker vaš partner žal ni finančno stabilen in samostojen, torej mu nič ne pomaga, če samo razmišlja o tem, da se bo staršem uprl, ko pa točno ve, da sam trenutno ne zmore.

Če pa smatrate, da sta dovolj odrasla in sposobna, potem mu lahko ponudite tudi to možnost, ki se je bo na začetku verjetno ustrašil. Vsekakor pa pustite, da zadeve s svojimi starši rešuje sam, čeprav je trenutno zaradi vsega zmeden in neodločen. Saj veste, čas običajno pokaže, če je ljubezen resnično prava ali ne. Zaupajte predvsem sebi, imejte se rada in življenje vam bo ponudilo nekaj lepega.

Pripravljeno za Govori.se