ZAČARAN KROG PONAVLJAJOČIH SE SLABIH PARTNERSTEV

Je vaše ljubezensko življenje kot začaran krog ponavljajočih se slabih partnerskih odnosov?

Je vaše ljubezensko življenje kot začaran krog ponavljajočih se slabih partnerskih odnosov?

Predviden čas branja: 7 minutes

Ponavljajoča, neuspešna partnerstva nas naredijo nesrečne, obupane in nezadovoljne. Vzamejo nam voljo do ponovnih začetkov in nas opeharijo za srečo ter smisel življenja. Sprašujemo se, zakaj se nam to dogaja in zakaj spoznavamo takšne osebe, ki se po kratkem času spremenijo v pravo nočno moro. Pozabimo pa se vprašati kako, s kakšnim namenom in na kakšen način smo k tej zvezi pristopili. Na vsak način želimo imeti partnerja, biti srečni, nepotrpežljivo pričakujemo prekmalu preden nekoga res spoznamo, da se prijateljevanje razvije takoj v resno zvezo.

Pretirano stremimo k temu, da moramo nekoga imeti, da ne bomo sami, ker smo potem nesrečni.

Namesto da bi se najprej naučili biti srečni v sebi in z sabo. Naša notranja sreča bo na ta način izžarevala navzven in bo pritegnila k vam primernega partnerja. Če niste zadovoljni z sabo in svojim življenjem, ne morete pričakovati, da bo nekdo želel  biti z vami, saj še sami ne želite biti z sabo. Poiskati bi morali zadovoljstvo v sebi, odkriti svojo notranjo žensko, prisluhniti svojim srčnim željam in zacveteti s svojim notranjim žarom, ter izražati resnično to, kar v resnici ste.

Pomembni razlogi, ki vodijo v začaran krog

Največji razlog neuspešnega partnerstva je, da skočimo v novo vezo takoj po razhodu z bivšim partnerjem, namesto da bi najprej razčistili sami s sabo kaj se je prav za prav s prejšnjim partnerstvom zgodilo. Iskanje odgovorov zamenjate za slepilo novega partnerja in pričakujete, da bo ta boljši. Žal tudi seksualna energija in energijske povezave z bivšim partnerjem stkejo močne vezi, ki vas bodo spremljale še precej časa, saj se z razhodom energetska in spolna ves ne prekine.

Je vaše ljubezensko življenje kot začaran krog ponavljajočih se slabih partnerskih odnosov?

Ravno zato je potrebno prehodno obdobje, nikakor pa ne skok iz ene spolne vezi v drugo. 

Ko z nerazčiščenimi čustvi, razočaranjem in bolečino stopimo v nov odnos, je enako, kot če bi v neoprano kavno skodelico nalivali čaj in pričakovali, da bo ta čaj čudovit. Iskati tolažbo zaradi neuspešne zveze, ki vas je prizadela, je nesmisel, saj to bolečino, žalost in jezo prenesete v nov odnos. Ne iščite tolažnika, terapevta za krpanje vaših ran ali zaščitnika, ne igrajte žrtve, saj vam to ne bo prineslo sreče, temveč poskrbite da tudi miselno, čustveno in energijsko zaključite prejšnje partnerstvo, se osvobodite vseh vezi in šele takrat stopite na pot, ki vas bo popeljala do iskrene ljubezni.

Pogovorite se s sabo, naredite vse kar je potrebno, da odstranite vezi in navezanost vzorcev preteklih zvez, da boste kasneje lahko stopili pravemu partnerstvu nasproti.

Izključno zaradi sebe odpustite vse kar imate za oprostiti vašemu bivšemu partnerju, predvsem pa odpustite sebi, da ste si določene stvari v tej zvezi dovolili, da niste zmogli morda preprečiti svojih izbruhov jeze ali ljubosumja. Ne obsojajte ga, saj morda samo niste bila prava partnerka zanj, čeprav ste sicer čudovita oseba. Ne iščite napak podobnih prejšnjemu izkustvu, če ste bili prevarani, ne sumničite in ne obsojajte sedanjega partnerja že vnaprej zaradi tega, kar se vam je zgodilo, saj on ni vaš bivši in je nesmiselno, da bi vam moral to dokazovati.

Je vaše ljubezensko življenje kot začaran krog ponavljajočih se slabih partnerskih odnosov?

Morda je čas, da začnete zaupati

Znebite se nezaupanja in preverjanja, ter dovolite osebi, ki je stopila v vaše življenje biti to kar je, pri sebi pa razčistite, če ga lahko takšnega sprejmete. Ne poskušajte ga spreminjati, če vam nekaj ni všeč, poskusite spremeniti vaš pogled na to, ali pa mu iskreno povejte kar vas moti, pa bo morda želel to spremeniti, morda pa ga boste zaradi tega celo izgubili, kar pa ni nič hudega. Ampak v tem je bistvu, če vas določene stvari nesprejemljivo motijo, je jasno, da to ni partner za vas. Ne postavljajte pogojev, saj prisila nikoli ne vodi v harmonijo.

Preden se preveč čustveno ali seksualno zapletete, razmislite kaj sploh pričakujete in želite od partnerja, ter pretehtajte kaj vam on zmore nuditi takšen kot je.

Če vas kar vam daje ne osrečuje že v začetku, se raje poslovite. Pogosta napaka je, da zaradi svojih dvomov in strahov nekateri že na samem začetku nastopajo posesivno in partnerja obremenijo s pretirano pogostimi z klici ter sporočili. Pustite mu dihati svobodno, saj se zaradi vajinega spoznavanja ni obrnil ves njegov čas samo k vam. Prav pa je, da vam nameni primerno pozornost. Nehajte se za vsako ceno truditi, da najdete partnerja, temveč zaživite svojo radost.

Je vaše ljubezensko življenje kot začaran krog ponavljajočih se slabih partnerskih odnosov?

Vedno je boljše biti srečen sam z kvalitetnim življenjem, kot pristati v brezupnem, slabem odnosu in zaigrani partnerski sreči.

Negativno na novo spoznavanje vplivajo tudi strahovi vaših preteklih izkušenj in podzavestni dvomi, da bo zopet nekaj narobe, da vas bo prizadel, zapustil, prevaral ali izkoristil. Vse to lahko z takšnim odnosom žal res dobite, saj prejmete tisto, na kar se osredotočate. Izkoristi ali izigra vas lahko nekdo samo če mu to dovoljujete in če ste zaslepljeni. Prav je, da se v ljubezni predano prepustite čustvom, vendar to ne pomeni da izgubite nadzor nad svojim dostojanstvom in realno budnostjo.

Vprašajte se, kaj vam pomeni ljubezen, biti ljubljena.

  • Ste pripravljeni nesebično in brezpogojno vračati čustva, ter biti strpni, sprejemati kompromise?
  • Ali pa morda hočete, da je vse tako kot ste si iluzorno zamislili?
  • Ste pripravljeni kaj spremeniti pri sebi, kar ste morda v prejšnji zvezi ugotovili, da ne ravnate prav ali to samo pričakujete od drugih?
Je vaše ljubezensko življenje kot začaran krog ponavljajočih se slabih partnerskih odnosov?

Usmerite svojo energijo v eno osebo

Že vnaprej je obsojeno na propad večina partnerstev v današnji novodobni spletni zmenkariji, ko se istočasno dogovarjate z dvema, tremi, petimi ali celo več potencialnimi partnerji. Že pri prvem lahko doživite razočaranje, ko ugotovite, da se dogovarja še s kom, ne samo z vami. Pri tem pa pozabite, da sami delujete podobno.

Najti pravega, iskrenega, sočutnega, spoštljivega, očarljivega partnerja je velika sreča, privilegij, življenjska radost in izpolnjenost, ne pa klikanje mnogih in utrujeno tavanje iz enega zmenka na drugega, kot da bi v parfumeriji preizkušali parfume. Za pravo ljubezen, ki je čudovita, pa vendar ne zmeraj samo cvetoča in rožnata se je vredno potruditi z veliko mero samoizpraševanj, izboljšanja svoje osebnosti, s strpnim ter ljubečim delovanjem. Če bo iz vas sijala čistost, ljubeča energija in milina, verjemite, da boste v svoje življenje pritegnili osebo, ki bo vredna vašega zaupanja in ljubezni.

Pripravila T.C.