Zelena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju bika, kozoroga ali rib?

Predviden čas branja: 5 minutes

V človeškem energetskem sistemu barva služi kot bistvena komunikacijska povezava, ki odraža to, kar se dogaja na vseh štirih energetskih ravneh duhovni, čustveni, umski in fizični. Čustveno lahko spremeni naše razpoloženje. Izzove lahko določene čustvene odzive in druge potlači. Barva nas poživlja ali pomirja, vzburja ali umirja. Fizično je vpliv, ki ga ima barva na telo, endokrini in avtonomni živčni sistem, zelo močan. Tako rdeča vzpodbuja cirkulacijo, dviga krvni pritisk in izziva stresne reakcije, ki vzpodbuja sprostitev adrenalina. Izzove lahko tudi črevesne pline in zaprtje. Barve pa so povezane tudi z astrološkimi znamenji.

Svet zelenih je poln optimizma, sanj in fantazij. Njihova naloga je, da se učijo in ustvarjajo. So vključeni v življenje in se nanj odzivajo s pomočjo čustev in navdušenja. Njihova bujna domišljija cveti, kadar uporabljajo dvoje kreativne sposobnosti, njihov um deluje hitro in skače z ene misli na drugo. Če sposobnosti zelenih, ki jim omogoča, da vidijo celoto, dodamo še njihovo občutljivost za čustva in občutke drugih, potem je jasno, da so sposobni ustvariti priložnosti in rešitve, ki zadovoljujejo potrebe vseh sodelujočih.

Zelena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju bik, kozoroga in rib?

Njihov poseben talent, ki jim omogoča, da so drugačni, vsemu posvetnemu dodaja vznemirjenje in nove obrate.

Še slabše pa je, da se lahko tako zelo čustveno ujamejo v svoje vizije, da popačijo življenjsko pomembne podrobnosti, ki bi jih lahko podprle. Če se boste kdaj nahajali v bližini nekoga, ki je razburjen in vam pripoveduje zgodbo, boste opazili, da govori zelo nepovezano. To vodi k temu, da se poslušalec začne spraševati, o čem oziroma o kom govorijo ter kaj sploh hočejo povedati. Največji dar zelenih predstavlja njihova zelo razvita intuicija. Ta dar jim omogoča, da lahko zaznajo, kar drugi čutijo, in lahko berejo med vrsticami.

Ljubijo izkušnje, ki jih ponuja življenje. Uživajo v zabavi, spontanosti in sprejemajo stvari tako, kakor se dogajajo. Ker zaupajo in sledijo svojemu srcu, so usklajeni s svojimi notranjimi čustvi in prepričanji. Imajo namreč izredno sposobnost, da zaznavajo lepoto in čudežnost v vsem, kar se nahaja okoli njih v ljudeh, kot v naravi. Zeleni so topli, občutljivi, nežni in čustveni ljudje. Njihova vznemirljiva in hranljiva energija deluje kot magnet.

Zelena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju bik, kozoroga in rib?

Njihova potreba po izpostavljanju odnosov jih žene tako močno, da se brez nekoga ob sebi počutijo nezadostne, zato vzpostavljajo razmerja, ki temeljijo na odvisnosti in niso zdrava za nobeno stran.

Ti odnosi so običajno bežni in lahko obema partnerjema prizadenejo globoke čustvene rane, ki se nikoli ne zacelijo. Sposobni so vztrajati in živeti v prepričanju, da se bodo stvari izboljšale. Najraje se izogibajo pogovorom, ki so težki in povzročajo konflikte. Njihova predanost nekemu cilju je neposredno povezana z vplivom, ki ga ima na njihova najgloblja čustva.

Vedenjski vzorci in šibke točke zelene osebnosti

Zeleni potlačijo svoja čustva. Konfliktom se bodo izognili, četudi na svoj račun. Sami sebe obtožujejo in se neprestano počutijo krive za vse, kar se zgodi. Prevzemajo odgovornost za napake drugih in imajo te napake za svoje. Iz strahu, da bi ranili čustva drugih, se bojijo reči ne. Vsekakor se soočajo z občutkom, da si ne zaslužijo, da bi bili ljubljeni. Kaj mislijo o sebi, pa je neposredno povezano s tem, kar se dogaja v njegovih odnosih. Za njih je življenje brez ljubezni grozljivo.

Zelena barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju bik, kozoroga in rib?

Radi se zapletajo v odnose, ki so čustveno revni, polni zlobe ali neizpolnjujoči.

Zavrnitev je za njih čustveno uničujoča. Oni nosijo svoja srca na dlani, da jih lahko vsi vidijo in izkoristijo. Lahko se zgodi, da se v taki meri ujamejo v svojo čustvenost, da izgube občutek za realnost in sposobnost za spopadanje z resničnim svetom. Spopadajo se z notranjim nemirom, ki ga povzročajo poskusi, da bi našli sami sebe, poleg tega pa se soočajo tudi s težavo, kako se prilagoditi temu svetu. Nagnjeni so k temu, da se smilijo sami sebi, in se valjajo v samoobtoževanje. Če so zanemarjeni, postanejo zagrenjeni, neobčutljivi in celo kruti. V odnosu do drugih privzemajo vedenjski vzorec odvisnosti in podrejanja.

Nekateri od psiholoških strahov in negotovosti, ki jih izražajo zeleni pa so naslednji: strah, da bodo drugi njihovo ranljivost izrabili proti njim, frustracije zavoljo občutka, da so odgovorni za čustva drugih, strah, da ne bodo ljubljeni, izražanje nestanovitnosti do drugih, zmeda glede ljubezni in njenega pomena, nestanovitnost v odnosu do drugih, ljubosumje, zamera zavoljo ohranjanja starih ran in čustvenih zlorab, depresija zaradi pomanjkanja ljubezni do samega sebe, ohranjanje negativnih čustev do drugih, samo destruktivno vedenje, ki izziva občutek neustreznosti, strah, da bodo ostali sami, čustva, uporabljena kot beg ali kot zanikanje odgovornosti za svoja dejanja, ustvarjanje odnosov odvisnosti, vztrajanje v odnosih, ki so osebnostno destruktivni, frustracija zavoljo nesposobnosti, da bi se lotili težav in sprejemali odločitve.

Pripravljeno za Sensa.si