Skrivnostna moč mavrice barv, spoznajte jo in se povežite z njo

Barve so lahko naši veliki pomočniki, tolažniki, spodbujevalci in pomirjevalci, ter še mnogo več, ko nas ovijejo s svojo nežnostjo ali močjo posameznih odtenkov. So škratje, ki nas s svojo živahnostjo predramijo, vzpodbudijo naše čakre in s tem naš energijski pretok.

Vdahnejo nam igrivost, so pa tudi mojstri, ki nas s svojo modrino prežamejo z modrostjo, umirijo um, včasih so tudi pošasti, ki nas ukleščijo v turobnost, sivino, temo, depresijo.

Vedno in povsod so nam na razpolago in neodvisno se lahko odločamo katero izberemo, se ji prepustimo in kakšno želimo videti, saj so povezane z našimi mislimi.

Skrivnostna moč mavrice barv, spoznajte jo in se povežite z njo

Z barvami lahko ustvarimo veselje, radost, odprto komunikacijo, umirimo srce in dušo.

Z njimi vzpodbudimo delovanje, povabimo jih lahko v svoj dom, delovno okolje, z njimi lahko osvežimo prostore, privabimo harmonijo, uravnotežimo delovanje čaker, pričaramo hlad ali toplino, ohladimo ali segrejemo telo, sprostimo oči, spodbudimo ali zmanjšamo tek, uglasimo um in še in še…

Povsod so…. Kjer želimo in kjer niso dobrodošle in ne moremo vplivati na njihovo prisotnost.

Na vpliv določenih barvnih komponent in obstoječih eksponatov ne moremo vplivati (kot so na primer obstoječi objekti, luči, oblačila drugih, zunanje okolje…).

Lahko pa jih po svojih potrebah s pravilno izbranim vnosom, uravnovesimo, ublažimo njihov za nas v danem trenutku premočan vpliv, s komplementarnimi barvami, tako da na primer premočan vpliv rdeče, ki deluje na nas morda že agresivno, ublažimo z njej komplementarno zeleno barvo.

Z naklonjenostjo do določene barve lahko ugotovimo ali se čakre vrtijo prepočasi ali prehitro. Ko to ugotovimo lahko z spektrom določenih barv umirimo ali pospešimo delovanje le teh.

Skrivnostna moč mavrice barv, spoznajte jo in se povežite z njo

Ko barve začutimo in spoznamo, nas osvojijo in potegnejo k izvoru.

Takrat ugotovimo, da se povezujejo in s svojim vplivom jačajo moč delovanja skoraj z vsem, s čimer lahko izboljšamo svoje psiho fizično počutje, saj vsaka posamezna barva vsebuje svojo vibracijo in se tako zdravimo:

  • Z vplivom barv na čakre
  • Planetarnim vplivom
  • Naravo, bivalnim okoljem
  • Hrano
  • Minerali in kristali
  • Esencami, lučmi, svečami, oblačili, slikami….

S pomočjo raznih barvnih terapij (barvne esence, energijske aromatične barvne  sveče, snopi barvne svetlobe, barvne ploščice…) se lahko na mnogih področjih v svojem življenju premaknemo v želeni smeri.

Mnogo je že napisanega o barvah, a vendar še vse premalo, saj je moč mavrice neizčrpen vir informacij, vibracij, spoznaj in čutenj. Pravzaprav vemo, da se že spontano zdravimo ali si škodujemo že z znanimi asociacijami kot so na primer:

  • Zeleno barva (narava, gozd…) – sprostitev, notranji mir
  • Modra barva (morje, nebo) – spokojnost, mir, lahko pa morje pomeni utapljanje
  • Rdeča barva (mak, vrtnica, ogenj, semafor, kri) pomembno je da sprožimo asociacijo z za nas ugodnim vplivom, saj nam npr.; kri lahko predstavlja življenje, lahko pa nas je groza ob pogledu na kri.

Pripravila T.C.

Preberite tudi KATERA BARVA JE NAJBOLJ PRIMERNA ZA MOJE ASTRO ZNAMENJE?