Modra barva je kot modrost in svežina

Večina ljudi se najraje oblači modro. Toda različni odtenke modre barve posredujejo povsem različna sporočila.

Zato je pri izbiri modrih oblačil zelo pomembno poudariti, kateri odtenek posamezniku posebej ugaja.  Temnomodra je elegantna in konvencionalna barva, ki pogosto implicira določeno distanciranje od sočloveka.

Modra barva je globoka

Pogosto jo uporabljajo ljudje na višjih družbenih položajih, ki morajo paziti na zadostno mero zadržanosti in ohranjanja avtoritete. Včasih deluje še bolj odmaknjeno kot črna, saj ne vključuje nobenega erotičnega naboja. Poleg tega jo raje uporabljajo, saj se v nasprotju s črno v Evropi ni uveljavila kot žalna barva.

Modra barva je kot modrost in svežina

Svetlo modra ima povsem drugačne pomenske implikacije kot temnomodra barva. Primerna je za barvo srajc, ki jih moški kombinirajo s temnimi oblačili, medtem ko večje površine svetlomodre barve uporabljajo predvsem ženske. Pristoji predvsem nežnim, svetlolasim ženskam z modrimi očmi in bledo, modrikasto poltjo (poletni tip). Svetlomodra namreč že sama na sebi vzbuja vtis nežnosti in svetlobe.

Močna srednje modra , ki jo pogosto označujemo z izrazom kraljevsko modra, je posebej priljubljena med ženskami, ki ljubijo ekstravaganco. S svojo intenzivnostjo namreč bode v oči.

Modra barva je kot modrost in svežina

Zavračanje temnomodrih oblačil navadno pomeni odpor proti konvencijam.

Modra barva primerna skoraj ob vseh priložnostih. Hkrati pa je še barva , ki potisne posameznikovo osebnost nekoliko v ozadje. Tudi zavračanje svetlomodre je lahko reakcija na odpor do podredljivosti družbenim normam. Ta barva namreč zbuja vtis izjemne čistosti in sterilnosti, pa tudi hladnosti in oddaljenosti. Zato ni priljubljena med osebami z močnimi seksualnimi impulzi.

Preberite tudi PRAVI UMETNIK IMA DUŠO, KAKO GA PREPOZNATI?