Pravi umetnik deluje iz svoje notranjosti

Tako kot na vseh področjih, tudi na področju umetnosti in kreativnih podvigov poznamo tiste prave umetnike in tiste, ki se trudijo biti umetniki. Torej, pravi umetnik je tisti, ki dela z dušo in zna ustvarjati vztrajno in potrpežljivo.

Biti umetnik pomeni doživljati svet na način, ki izraža poseben slog in ga z veseljem slišijo, vidijo ter prepoznajo drugi. Ko občinstvo ni pripravljeno, se umetnik razkrije, pogosto pa tudi po smrti.

Ni jasne opredelitve, kdo je pravi umetnik.

Nekateri pravijo, da je treba biti občutljiv, nekateri, da je treba veliko trpeti, nekateri, da je vse skupaj le dobra izrazna spretnost na področju tiste vrste umetnosti, ki ji umetnik pripada, nekateri pa, da je vse globoko povezano z notranjostjo. Slednje je verjetno resnici najbližje.

Pravi umetnik
Pravi umetnik

Pravi umetnik je resničen je zaradi svoje iskrenosti in predanosti temu, kar ustvarja, izžareva verodostojnost in prav tako njegova dela. Poleg manipulacije z mediji  in trženja se drugi kvazi umetniki žal predstavljajo za tisto, kar niso, in skoraj prisilijo k nakupu izdelkov.

Skozi astrološko zgodbo je težko natančno trditi, da lahko z astrologijo odkrijemo umetniški potencial in ali se bo ta pokazal prav skozi umetnost kot poklic in izkušnje ali skozi kakšno drugo podobno dejavnost.

Umetniška duša je v rojstni karti prepoznana na več načinov.

Znano je, da potrebujete harmonično postavljeno Venero, ki vam daje občutek lepote, udobnosti ter estetike.

Dobro postavljen Neptun, še posebej, kadar je v dobrem aspektu z Venero, prinaša takšne vibracije in čustva, ki jih lahko oseba na čudovit način prenese skozi izraz svoje umetnosti. Dobro pozicioniran Merkur bo umetniku pomagal izraziti se skozi sebe. Merkur v dobrem aspektu z Neptunom bo podaril osebi subtilnost duše in občutek za barve.

Sonce, še posebej v 5. hiši, bo okrepilo željo umetnika, da nastopi pred občinstvom, pa naj gre za igralsko, glasbeno ali pevsko predstavo. Luna, če je močna in dobro pozicionirana, podarja priljubljenost, hkrati pa krepi domišljijo.

Pravi umetnik
Pravi umetnik

Neptun  v dobrih vplivih ustvarja vizije, slike, barve, občutke. Ta umetnik je počasen, nežen in ponavadi klasičnega sloga. S to pozicijo se je lažje izraziti v vseh vrstah umetnosti, od glasbe, plesa, slikanja, filma, pisanja.

Uran (vladar vodnarja) v dobrih pozicijah vedno ustvari umetnika, ki raziskuje in izraža na nov, nepričakovan, izviren način. To so modernisti v umetnosti. Saturn (sicer vladar kozoroga), dobro postavljen v kombinaciji z Venero, pogosto daje odlične kiparje. Lepo postavljena Venera v Biku ustvarja odlične pevce in pevce.

To je nekaj primerov, vendar vsaka natalna karta skriva zgodbo ki pokaže, kje se lahko na področju umetnosti razvije.

Toda kaj je značilno za lažne umetnike?

Takšne osebe imajo morda umetniške ambicije in nekatere zgoraj omenjene planetarne pozicije, vendar najpogosteje v slabih kombinacijah, zato je njihova umetnost nekaj, kar poskušajo biti, vendar na neroden, izkrivljen način.

Pomembno je imeti karakter, kjer je Saturn tisti, ki podarja red, delo in disciplino, pa tudi odlično notranje delo ter vzdržljivost pri ustvarjanju, kar je potrebno za pravega umetnika.

Talent je pomemben in potreben, vendar brez dela ostaja nerazvit.

Zato je poleg vseh čudovitih vidikov Venere, Neptuna, Merkurja in raznih drugih zanimivih kombinacij enako pomembno, da lahko redno delujete in se nato razvijate na področju umetnosti, ki ga resnično ljubite.

Preverite, če se v vas skriva pravi umetnik?