Luna je latinsko ime za mesec. Luna je zemljin satelit in reflektor sončeve svetlobe in topline, vidni simbol velike boginje.

Luna je od Zemlje je oddaljena 384.403 kilometrov, njen premer je 3.476 km, dnevna temperatura 130 stopinj, ponoči -170 stopinj. Z zemlje vidimo vedno isto stran lune, saj je lunin tir sočasen z Zemljinim vrtenjem. Nima niti atmosfere, niti tekoče vode. Njena simbolika se izraža predvsem v povezavi s simboliko Sonca in se prepleta preko naših čustev, ljubezni, kakor tudi straha in sramu. Je simbol rasti in sprememb.

Ko se znajde med Soncem in Zemljo, vidimo le tanek svetel srp, pa tudi tisti del lune ki ga sonce ne osvetljuje, to je Mlaj. Ko raste se njena oblika spremeni na črko D, se debeli. Delovanje lune je že od nekdaj pomembno kulturno vplivalo na jezik, koledar, umetnost ter mitologijo.

“Tri reči ne morejo biti dolgo skrite: Sonce, Luna, in Resnica.”  BUDA

Vas zanimajo glavne lastnosti lune?

Glavne lastnosti so prebujanje duše, transformacije, preoblikovanje in rast, romantika, požrtvovalnost, skrb in brezpogojna ljubezen, izhajajo iz legend in mitov. Nadzoruje vse kozmične ravni, podrejene zakonom cikličnega razvoja. Simbolizira minevajoč čas, ki predstavlja zaporedne mene, zato je tudi univerzalni merski instrument. Njen element je voda, ki še dodatno poudarja občutljivost in čustveno plat nasploh, je vladarica znamenja rak.

Lunine faze simbolizirajo štiri letne čase, saj zajemajo štiri lunine mene, Prazna luna, Zadnji krajec, Polna luna, Prvi krajec. V različnih menah jo vidimo, ker prejema svetlobo od Sonca.

Ponazarja ženski princip, kateri odraža simboliko kroga, ki označuje popolnost in celovitost. V astrologiji ima izredno pomembno vlogo, zaznamuje podzavest, domišljijo, sanje, žensko in vse kar je nestanovitno. Luna opravi krog zodiaka v 28-tih dneh, in se nahaja v določenem znamenju dva do tri dni. V astrologiji polovica njene podobe ponazarja dušo, za razliko kroga, ki simbolizira božanske iskre duha v nas. Polkrog lune je v tesni povezavi  s človeškim umom. Rastoča je znak za dušo v njenem pristnem elementu. Je deloma celovita, deloma pa neizpolnjena, zato od tukaj strmi k izpopolnjenosti.

Lunine mene, vpliv in nasveti.
Lunin nasvet za vsakogar.

Kljub temu, da Luna predstavlja čustva in korenine preteklosti in močno vpliva na naše razpoloženje ter počutje, se o njej v vsakodnevnem življenju govori premalo.

Ona je tista, ki odloča ali boste ob srečanju z beračem začutili jezo ali usmiljenje. Ali se boste s policistom, ki vas ustavi zaradi prehitre vožnje, prepirali ali se mu boste raje nasmehnili in razumeli, da le opravlja svoje delo. Z luno in ostalimi aspekti med planeti se boste lažje odločili kolikokrat in kdaj se boste ljubili z vašimi partnerji, ter kako in kje boste zapravljali vaš denar.

Luna ima na nekatere ljudi zelo intenziven vpliv, zato večkrat rečemo, da nekoga nosi luna, oziroma da je mesečnik. Ko je Polna, so ljudje razdražljivi, nervozni in depresivni, ko pa luna raste, pa izkoristite ugodne možnosti za nove začetke in napredek.

Preverite kako vpliva luna na vas, ko se nahaja v določenih zodiakalnih znamenjih.

Preberite več o Luni in o njenih lastnostih na: https://sl.wikipedia.org/wiki/Luna