Rak

Dnevni horoskop za 17.05. 2022

Postajate vedno bolj muhasti, kljub temu da vas bo spremljala aktivna energija lune v strelcu. V ljubezni se počasi ter premišljeno podajte naprej na pot k napredku odnosa.

Tedenski horoskop za 16.05. - 22.05.2022

Prihaja čas čustvenih izlivov in turbulenc, saj vam energija Venere v ovnu ni najbolj naklonjena. Toda ljubezen vas bo na drugi strani naredila močnejše in tako boste na življenje začeli gledati drugače. Imeli boste polne roke dela in obveznosti in pri tem obstaja nevarnost, da ne boste najbolj natančni. Popaziti morate, da preidete čim prej k dejanjem. Partnerja ali prijatelja lahko konec tedna, ko boste bolj sproščeni razvajate ali pa na kak drugi način pokažete, kolikor vam pomeni.

Mesečni horoskop za Maj 2022

Veliko bolj jasno boste slišali svoj notranji glas in imeli boste močnejšo intuicijo, ki ji bo vredno slediti, še posebej v prvih dneh maja, saj se vam takrat obetajo vznemirljive priložnosti. Več pozornosti boste namenjali temu, kar se dogaja znotraj vas. Obeta se vam osebna rast, ki bo olajšala naporne korake.

Zamikalo vas bo, da najdete odgovore na skrita vprašanja, zato se boste usmerjali v iskrene pogovore. Dokončajte začrtane cilje, vztrajajte pri svojem tempu in ne imejte previsokih pričakovanj. Planeti, ki vas podpirajo, bodo proti koncu maja dodali večjo stabilnost in bolj bogato vsebino v vašem življenju, še posebej tistim, ki ste bili pred kratkim razočarani.

Smernica za boljše počutje v maj

Letni horoskop za leto 2022

Raki, kot pravijo stare anekdote, dva koraka naprej enega nazaj , takšen bo tudi vstop v leto 2022. Vpliv Saturna prinaša že na začetku leta zaplete in nejasne situacije, ki se bodo dotikale tudi podzavesti, ter vplivale na še večjo občutljivost. Soočiti se boste morali z odnosi, še posebej tistimi bližnjimi ter se ubraniti pred raznimi finančnimi krizami. Vse skupaj bo, če ne boste znali stati pokončno do meseca maja povečalo duševni stres. Hkrati naj bi to obdobje prineslo tudi številne ovire in težave v partnerskem poslovanju.

Od sredine maja naprej se boste razbremenili, ter se olajšali nekaterih težav. Predvsem pa se bo vaše finančno življenje izboljšalo in uspeli boste zaslužiti denar na različne načine. Najdlje vas bo popeljal sproščen in igriv pristop, brez občutka da vam ne bo uspelo. Pogumno in odprto delovanje vas bo rešilo številnih težav, hkrati pa okrepilo vaše notranje delovanje. Vpliv planetov bo tudi v juliju povečal možnosti za doseganje dobrih rezultatov na različnih področjih vašega življenja. Želeli si boste mir, uspešni boste tudi pri tem, da ga vnesete v okolje kjer se gibate. Delovali boste zbrano in pripravljeno, zato vas bodo težko zavedli.

Leto bo ugodno tudi za tiste rake, ki se že nekaj let trudite pa nikoli niste bili dovolj nagrajeni ali plačani. Naleteli boste na več možnosti za zaposlitev. Z diplomatskim pristopom in kančkom sreče v rokavu si lahko obetate izboljšanje ali novo zaposlitev, ki bo morda končno nahranila tudi vašo kreativno polje. Počutili se boste dovolj stabilne za preseganje lastnih omejitev s pomočjo Jupitra, ki vas bo navdihnil in vam pokazal bolj spontano pot. Dobili boste priložnost, da pokažete svoje spretnosti in zmožnosti za reševanje bolj zahtevnih nalog.

Na splošno bo leto zanimivo, malce nihajoče, vendar srečno obdobje. V kolikor ohranite svoja duhovna prizadevanja usklajena in se osredotočite na zdravje, bi lahko trdili, da bo leto boljše od preteklega, namenjeno rasti in temu, da prenehate biti tako občutljivi.

O znamenju Rak

Horoskop rak

Značilnosti horoskop rak.

Rojeni v obdobju (22.6. – 21.7.)

Rak je nežno in toplo znamenje.

Rak je prvo vodno znamenje v krogu, spada med kardinalna znamenja, kar vpliva na njegova čustva, premore pa tudi dinamiko. Njegov način obrambe je sarkazem, s katerim večkrat koga prizadene, čeprav je sam zelo občutljiv in hkrati zamerljiv. So bolj muhaste narave in podvrženi vplivu Lune, veliko bolj kot ostala znamenja, saj je ravno Luna njihova vladarica.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Luna
  • Element: voda
  • Dinamika: kardinalen
  • Barva: srebrna
  • Drag kamen: mesečev kamen
  • Roža: lilija
  • Telesno območje: prsni koš
  • Drevo: jablana
  • Hrana: ribe, raki, školjke

Dom je zanje na prvem mestu. Glede na to, da ste najbolj nežno znamenje, je življenje za vas subjektivno sanjarjenje, v katerem so vse vaše želje in načrti ter odločitve filtrirani skozi čustva in vašo intuicijo. Ko se vam bodo dogajale pomembne zadeve, bo vaša intuicija še močnejša, zato se lahko nanjo tudi zanesete.

Med glavne značilnosti Raka spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost.

Raki nikoli ne zaupajo tujcem, zato ob prvem stiku zavlačujejo s svojo predstavitvijo. Imajo močno razvito intuicijo, zato od daleč opazujejo, ali je stvar, v katero se spuščajo, zanje varna in smiselna. Potem poskusijo z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce. Iz istega psihološkega okvira znamenja Raka lahko izluščimo dva povsem različna tipa ljudi. Prvi je zapečkarski in materinski, prizadeva si za varnost in domače udobje. Na drugi strani je Rak, ki je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega porekla, družinske dediščine in zgodovina narodov.

Imajo zelo natančen spomin, radi tudi zbirajo in kopičijo stvari. Obenem so zelo dobri prijatelji, ki vedno držijo besedo in se čutijo odgovorne za vse, kar so obljubili ali izrekli. Znajo odpustiti krivično ravnanje, so strpni in idealisti. Raki so večni romantiki, ki ne marajo prepirov, izzivanja in psovk. Vedejo se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakujejo tudi od sogovornikov.

Rake lahko označimo za flegmatike.

Zlahka se prilagodijo vsem situacijam, čeprav so sprva do vsake novosti zadržani. Sicer pa so popustljivi in pustijo, da se stvari odvijajo, kot se morajo. Redko se bodo vmešavali in nikoli ne bodo za vsako ceno hoteli doseči svojega. Kuhinja je središče njihovega družinskega življenja. V njej se Raki počutijo varne in zaščitene, v njej ustvarjajo svoje kuharske mojstrovine. Obožujejo tudi bližino vode.

V strahu pred revščino skrbno načrtujejo svoje življenje. Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njihovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Ves čas preštevajo svoje prihranke in si ustvarjajo zalogo za črne dni. Idealen poklic za Rake mora ponujati mirno delo, poleg tega morajo tem imeti občutek, da z njim delajo v prid množic, da nekako skrbijo zanje. Ljubezen brez romantike je za Rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti.

Nežnemu in čustvenemu raku je družina na prvem mestu, zato je njegov največji strah povezan z njo. Večkrat se mu pojavljajo slabi občutki, ki so povezani s kom od bližnjih. Boji se tudi, da bi njegovi otroci prehitro odšli od doma in se osamosvojili. V raku se kopiči tudi strah pred raznimi boleznimi, še posebej pri ženskah, rojenih v tem znamenju.

Rakice ste vsekakor prave mojstrice kuhanja. Čutite potrebo po nenehnem preizkušanju receptov, zato bi se morale opredeliti za raznoliko nizkokalorično prehrano. Tako ženskam kot moškim priporočamo uživanje rib, morskih sadežev, grozdja in brokolija. Izogibati bi se morali sladkorju, pecivu, belemu kruhu in alkoholnim pijačam. Za vas je zelo pomemben tudi zunanji videz hrane, zato med dieto več pozornosti namenite dekoraciji.

NAJBOLJŠI DEL ŽIVLJENJA SO MAJHNA, BREZ IMENA IN POZABLJENA DELA DOBROTE IN LJUBEZNI.

Ženska, rojena v znamenju raka
Astro znamenje rak

ŽENSKA RAKICA: Kako osvojiti rakico?

Rakica se zelo rada žrtvuje in prav v tem vidi smisel življenja. Sicer je mirne narave, na trenutke celo preveč zadržana. Svojih čustev ne pokaže in sama bo le redko, ne glede na to, kako močno je njeno hrepenenje, napravila prvi korak k neki zvezi. Globoko v sebi je senzibilna, ima močno domišljijo in poudarjeno intuicijo. Ker ji je v astrološki delitvi dodeljena vloga matere, je zanjo izredno pomemben odnos z otroki. Kot žena je zvesta svojemu partnerju, običajno poišče dominantnega moža, saj bi se proti drugačnemu lahko vedla preveč pokroviteljsko.

Moški rak
Horoskopsko znamenje rak

MOŠKI RAK: Kako osvojiti raka?

Moški Rak živi v mladosti zelo razvratno in vznemirljivo življenje, ko pa se poda v zakonske vode, pozabi na družbo, zabavo in nekdanje avanture. V zvezi je zelo požrtvovalen in pozoren, vendar ni pripravljen na kakršne koli sodobne oblike življenja, partnerstva ali odnosov med spoloma. Svoje nezadovoljstvo bo premagoval najprej s pijančevanjem, nato s prekomernim hranjenjem in šele na koncu z drugimi ženskami. Potrebuje in išče marljivo ter spretno partnerko, ki bo stalno reševala njegove težave, v katere bo zabredel zaradi svoje raztresenosti.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU RAKA

Lindsay Lohan 02.07.1986
Njeno Sonce v znamenju Raka je občutljive narave. Njena muhavost in trma, sta povezani z luno v Biku, ki pa ji po drugi strani v poslovnem svetu dodaja vztrajnost. Nagnjena je k odvisnostim in zelo flegmatične narave. Živi za danes in se ne obremenjuje s preteklostjo, saj jo ščitita Merkur in Venera v znamenju Leva, ki ji vlivata tudi neustavljivo privlačnost in šarm, s katerim vedno pripleza do kakšne smotrne rešitve. Njen Mars v Kozorogu je dobro motiviran ampak manj prilagodljiv, zato ji konflikti z ljudmi v okolici niso tuji.

Tom Cruise 03.07.1962
Njegovo sonce v drugi dekadi Raka pomeni da je čustvena in občutljiva oseba, ki živi po svojih principih. Luna v Levu ga vodi v samozavest in samovšečnost, ki je še posebej izrazita v medsebojnih odnosih. On je tisti, ki izbira in ne želi, da je on izbran. V zibelko mu je položenega tudi nekaj egoizma, ki ga zna vedno spretno uporabiti. Merkur v znamenju Dvojčkov mu podarja odlično komunikacijo, s katero premaga skoraj vsakega sogovornika. Z Venero v levu se v ljubezenskih odnosih lažje odloča in se zna boriti za tisto, kar mu pripada.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z raki!