Rak

Dnevni horoskop za 04.12. 2021

Ob sebi si boste želeli nekoga, ki vam bo izkazal nekaj pozornosti. Za nekaj bolj konkretnega se boste odločili šele proti večeru. Energija mrka vas vodi v pesimizem.

za ta teden ni osebnega horoskopa

Mesečni horoskop za December 2021

Tisti, ki vas duhovna plat do sedaj ni zanimala, se boste v decembrskih dneh nekoliko poglobili vanjo, morda samo iz radovednosti. Usmerili se boste v dobrodelna dejanja in se spraševali, kaj vam prinaša naslednje leto. Večkrat se boste na področju kariere znašli v ozadju dogajanja, vendar bodo vaše naloge kljub temu zelo pomembne. Bogatejši boste na družabnem področju, razmišljali boste tudi o svetovanju drugim, še posebej na področju odnosov.

Vaša tradicionalnost se bo dopolnila z mnogimi igrivimi idejami, kar vas usmerja proti uspehu. Imeli boste večje in boljše možnosti, da končate tisto, kar ste si začrtali. Zmanjšala se bo tudi trma, kar vam bo olajšalo prilagajanje. Planeti bodo v zadnjih dneh decembra  pomagali predvsem samskim, ki boste končno spoznali nekoga, ki vam bo segel globoko v srce in vas osvojil na iskren način. Prihajata tudi realen pregled ter karmična kalkulacija v zvezi z odločitvami, ki ste jih sprejeli v preteklem obdobju.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje

Letni horoskop za leto 2021

LETNI HOROSKOP RAK 2021

Leto 2021 prinaša rakom osvežujoč poudarek v zasebnem svetu ali intimnem življenju. Možna je poglobitev odnosa ali boljše razumevanje vašega notranjega delovanja, kar lahko izboljša odnos s samim seboj. Vaše intimno življenje vam prinaša več veselja in novih odkritij. V februarju in marcu se boste naučili sprejemati notranje spremembe, da bi se počutili bolj močne. Priložnosti za iskanje podpore, finančne ali čustvene, bo več, vendar bodite previdni. V aprilu lahko izkoristite priložnosti, ki vam bodo pomagale, da se počutite upravitelj svojega življenja. Pogovori z bližnjimi bodo globoki in vodijo do plodnih odkritij.

Pozitivne spremembe se lahko med majem in avgustom nanašajo na vaše delo, rutino ali zdravje. Raziskave ali upravljanje z neznanimi zadevami lahko močno vplivajo na vaše delo. Nekateri boste imeli srečo, da bo delo, ki ga opravljate, v veliki meri spremenilo vaš življenjski slog. Pazite da v avgustu ne jemljete prevelikega dolga ali se pretirano zanašate na druge. V jeseni boste imeli priložnosti, da se odprete drugim in se počutite bolj samozavestno glede svojih čustvenih globin. To je obdobje, ko se lahko uspešno očistite nekaterih svojih notranjih demonov, krivde in zakopanih psiholoških težav.

O znamenju Rak

Horoskop rak

Značilnosti horoskop rak.

Rojeni v obdobju (22.6. – 21.7.)

Rak je nežno in toplo znamenje.

Rak je prvo vodno znamenje v krogu, spada med kardinalna znamenja, kar vpliva na njegova čustva, premore pa tudi dinamiko. Njegov način obrambe je sarkazem, s katerim večkrat koga prizadene, čeprav je sam zelo občutljiv in hkrati zamerljiv. So bolj muhaste narave in podvrženi vplivu Lune, veliko bolj kot ostala znamenja, saj je ravno Luna njihova vladarica.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Luna
  • Element: voda
  • Dinamika: kardinalen
  • Barva: srebrna
  • Drag kamen: mesečev kamen
  • Roža: lilija
  • Telesno območje: prsni koš
  • Drevo: jablana
  • Hrana: ribe, raki, školjke

Dom je zanje na prvem mestu. Glede na to, da ste najbolj nežno znamenje, je življenje za vas subjektivno sanjarjenje, v katerem so vse vaše želje in načrti ter odločitve filtrirani skozi čustva in vašo intuicijo. Ko se vam bodo dogajale pomembne zadeve, bo vaša intuicija še močnejša, zato se lahko nanjo tudi zanesete.

Med glavne značilnosti Raka spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost.

Raki nikoli ne zaupajo tujcem, zato ob prvem stiku zavlačujejo s svojo predstavitvijo. Imajo močno razvito intuicijo, zato od daleč opazujejo, ali je stvar, v katero se spuščajo, zanje varna in smiselna. Potem poskusijo z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce. Iz istega psihološkega okvira znamenja Raka lahko izluščimo dva povsem različna tipa ljudi. Prvi je zapečkarski in materinski, prizadeva si za varnost in domače udobje. Na drugi strani je Rak, ki je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega porekla, družinske dediščine in zgodovina narodov.

Imajo zelo natančen spomin, radi tudi zbirajo in kopičijo stvari. Obenem so zelo dobri prijatelji, ki vedno držijo besedo in se čutijo odgovorne za vse, kar so obljubili ali izrekli. Znajo odpustiti krivično ravnanje, so strpni in idealisti. Raki so večni romantiki, ki ne marajo prepirov, izzivanja in psovk. Vedejo se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakujejo tudi od sogovornikov.

Rake lahko označimo za flegmatike.

Zlahka se prilagodijo vsem situacijam, čeprav so sprva do vsake novosti zadržani. Sicer pa so popustljivi in pustijo, da se stvari odvijajo, kot se morajo. Redko se bodo vmešavali in nikoli ne bodo za vsako ceno hoteli doseči svojega. Kuhinja je središče njihovega družinskega življenja. V njej se Raki počutijo varne in zaščitene, v njej ustvarjajo svoje kuharske mojstrovine. Obožujejo tudi bližino vode.

V strahu pred revščino skrbno načrtujejo svoje življenje. Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njihovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Ves čas preštevajo svoje prihranke in si ustvarjajo zalogo za črne dni. Idealen poklic za Rake mora ponujati mirno delo, poleg tega morajo tem imeti občutek, da z njim delajo v prid množic, da nekako skrbijo zanje. Ljubezen brez romantike je za Rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti.

Nežnemu in čustvenemu raku je družina na prvem mestu, zato je njegov največji strah povezan z njo. Večkrat se mu pojavljajo slabi občutki, ki so povezani s kom od bližnjih. Boji se tudi, da bi njegovi otroci prehitro odšli od doma in se osamosvojili. V raku se kopiči tudi strah pred raznimi boleznimi, še posebej pri ženskah, rojenih v tem znamenju.

Rakice ste vsekakor prave mojstrice kuhanja. Čutite potrebo po nenehnem preizkušanju receptov, zato bi se morale opredeliti za raznoliko nizkokalorično prehrano. Tako ženskam kot moškim priporočamo uživanje rib, morskih sadežev, grozdja in brokolija. Izogibati bi se morali sladkorju, pecivu, belemu kruhu in alkoholnim pijačam. Za vas je zelo pomemben tudi zunanji videz hrane, zato med dieto več pozornosti namenite dekoraciji.

NAJBOLJŠI DEL ŽIVLJENJA SO MAJHNA, BREZ IMENA IN POZABLJENA DELA DOBROTE IN LJUBEZNI.

Ženska, rojena v znamenju raka
Astro znamenje rak

ŽENSKA RAKICA: Kako osvojiti rakico?

Rakica se zelo rada žrtvuje in prav v tem vidi smisel življenja. Sicer je mirne narave, na trenutke celo preveč zadržana. Svojih čustev ne pokaže in sama bo le redko, ne glede na to, kako močno je njeno hrepenenje, napravila prvi korak k neki zvezi. Globoko v sebi je senzibilna, ima močno domišljijo in poudarjeno intuicijo. Ker ji je v astrološki delitvi dodeljena vloga matere, je zanjo izredno pomemben odnos z otroki. Kot žena je zvesta svojemu partnerju, običajno poišče dominantnega moža, saj bi se proti drugačnemu lahko vedla preveč pokroviteljsko.

Moški rak
Horoskopsko znamenje rak

MOŠKI RAK: Kako osvojiti raka?

Moški Rak živi v mladosti zelo razvratno in vznemirljivo življenje, ko pa se poda v zakonske vode, pozabi na družbo, zabavo in nekdanje avanture. V zvezi je zelo požrtvovalen in pozoren, vendar ni pripravljen na kakršne koli sodobne oblike življenja, partnerstva ali odnosov med spoloma. Svoje nezadovoljstvo bo premagoval najprej s pijančevanjem, nato s prekomernim hranjenjem in šele na koncu z drugimi ženskami. Potrebuje in išče marljivo ter spretno partnerko, ki bo stalno reševala njegove težave, v katere bo zabredel zaradi svoje raztresenosti.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU RAKA

Lindsay Lohan 02.07.1986
Njeno Sonce v znamenju Raka je občutljive narave. Njena muhavost in trma, sta povezani z luno v Biku, ki pa ji po drugi strani v poslovnem svetu dodaja vztrajnost. Nagnjena je k odvisnostim in zelo flegmatične narave. Živi za danes in se ne obremenjuje s preteklostjo, saj jo ščitita Merkur in Venera v znamenju Leva, ki ji vlivata tudi neustavljivo privlačnost in šarm, s katerim vedno pripleza do kakšne smotrne rešitve. Njen Mars v Kozorogu je dobro motiviran ampak manj prilagodljiv, zato ji konflikti z ljudmi v okolici niso tuji.

Tom Cruise 03.07.1962
Njegovo sonce v drugi dekadi Raka pomeni da je čustvena in občutljiva oseba, ki živi po svojih principih. Luna v Levu ga vodi v samozavest in samovšečnost, ki je še posebej izrazita v medsebojnih odnosih. On je tisti, ki izbira in ne želi, da je on izbran. V zibelko mu je položenega tudi nekaj egoizma, ki ga zna vedno spretno uporabiti. Merkur v znamenju Dvojčkov mu podarja odlično komunikacijo, s katero premaga skoraj vsakega sogovornika. Z Venero v levu se v ljubezenskih odnosih lažje odloča in se zna boriti za tisto, kar mu pripada.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z raki!