Rak

Dnevni horoskop za 07.02. 2023

Spreminjate počutje, čeprav vas luna v devici vodi k stabilnosti. Težko boste tokrat ugotovili, kaj je še vedno največji vzrok za napetosti, ki se vrstijo in vas ne spustijo naprej.

Tedenski horoskop za 06.02. - 12.02.2023

Izkoristite prosti čas za pogovor z nekom, ki vas vedno razveseli in popelje v pozitivno razmišljanje. Previdni pa bodite v odnosih s sodelavci, saj vas v torek, ko se bo luna nahajala v znamenju device ne bodo razumeli na pravi način. Ne skrbite, če se boste morali znajti kar sami in poskrbeti, da bo vse tako kot je treba. Vikend vam prinaša srečo, ker boste vedno ob pravem času na pravem mestu, ko boste potrebovali kakšen pameten nasvet. Nikar pa o svojih zasebnih zadevah ne razlagajte drugim.

za ta mesec ni osebnega horoskopa

Letni horoskop za leto 2023

Leto 2022 zaključujte občutljivi z odvečno prtljago preteklih dogodkov, oziroma težkih lekcij. Vsi, ki ste utrpeli izgube in večje prekinitve se boste v januarju začeli spraševati, kam vas pelje neprestana vloga žrtve. Mars vam bo odgovoril da le v pogubo in vam dal moč, da se odločite stabilizirati um, dvigniti ego ter se boriti za srečo, tudi če to pomeni, da se boste morali čemu odreči. Spremljal vas bo občutek, da nežni prijemi in preveč prijazne besede ne delujejo vam v prid.

Notranji jaz vas bo prosil, da ne obupate, tudi če bo scenarij videti precej temen. Z entuziazmom in duhom, ki se nikoli ne vda, se boste sposobni izkopati iz jame, v kateri ste se borili in žalostno jokali. Jupiter bo osvetlil priložnosti in situacije, čeprav bo na začetku prisotnih nekaj zapletov, ovir in zamud, prihaja ko boste vse skupaj razrešili priložnost, da razmislite o vseh svojih dejanjih, kar vam bo pomagalo doseči srečo. Kljub temu da boste na poti k zadovoljstvu večkrat nihali, ne pozabite, da morate zaupati vase ter v svoje sposobnosti in verjeti, da vam nekaj ali nekdo pripada.

V jesenskem obdobju vas bo bolj kot običajno zaradi težav, ki se bodo prebudile zanimalo področje zdravja in dobrega počutja. Z veliko potrpežljivosti in osredotočenosti lahko spremenite prehranjevalne navade ter se začnete redno gibati. Sprememba bo težka, zahtevala bo veliko volje in pripravljenosti, rezultati pa bodo neverjetni, opazni tudi na zunanji podobi. Všeč vam bo, ko vas bodo pohvalili zaradi frizure, stila ali urejene podobe nasploh. Tokrat boste znali komplimente sprejeti z nasmeškom na obrazu, počasi se nizka samopodoba lahko, če boste delali na tem dvigne.

OBŠIREN LETNI HOROSKOP ZA VSA PODROČJA

O znamenju Rak

Horoskop rak

Značilnosti horoskop rak.

Rojeni v obdobju (22.6. – 21.7.)

Rak je nežno in toplo znamenje.

Rak je prvo vodno znamenje v krogu, spada med kardinalna znamenja, kar vpliva na njegova čustva, premore pa tudi dinamiko. Njegov način obrambe je sarkazem, s katerim večkrat koga prizadene, čeprav je sam zelo občutljiv in hkrati zamerljiv. So bolj muhaste narave in podvrženi vplivu Lune, veliko bolj kot ostala znamenja, saj je ravno Luna njihova vladarica.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Luna
  • Element: voda
  • Dinamika: kardinalen
  • Barva: srebrna
  • Drag kamen: mesečev kamen
  • Roža: lilija
  • Telesno območje: prsni koš
  • Drevo: jablana
  • Hrana: ribe, raki, školjke

Dom je zanje na prvem mestu. Glede na to, da ste najbolj nežno znamenje, je življenje za vas subjektivno sanjarjenje, v katerem so vse vaše želje in načrti ter odločitve filtrirani skozi čustva in vašo intuicijo. Ko se vam bodo dogajale pomembne zadeve, bo vaša intuicija še močnejša, zato se lahko nanjo tudi zanesete.

Med glavne značilnosti Raka spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost.

Raki nikoli ne zaupajo tujcem, zato ob prvem stiku zavlačujejo s svojo predstavitvijo. Imajo močno razvito intuicijo, zato od daleč opazujejo, ali je stvar, v katero se spuščajo, zanje varna in smiselna. Potem poskusijo z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce. Iz istega psihološkega okvira znamenja Raka lahko izluščimo dva povsem različna tipa ljudi. Prvi je zapečkarski in materinski, prizadeva si za varnost in domače udobje. Na drugi strani je Rak, ki je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega porekla, družinske dediščine in zgodovina narodov.

Imajo zelo natančen spomin, radi tudi zbirajo in kopičijo stvari. Obenem so zelo dobri prijatelji, ki vedno držijo besedo in se čutijo odgovorne za vse, kar so obljubili ali izrekli. Znajo odpustiti krivično ravnanje, so strpni in idealisti. Raki so večni romantiki, ki ne marajo prepirov, izzivanja in psovk. Vedejo se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakujejo tudi od sogovornikov.

Rake lahko označimo za flegmatike.

Zlahka se prilagodijo vsem situacijam, čeprav so sprva do vsake novosti zadržani. Sicer pa so popustljivi in pustijo, da se stvari odvijajo, kot se morajo. Redko se bodo vmešavali in nikoli ne bodo za vsako ceno hoteli doseči svojega. Kuhinja je središče njihovega družinskega življenja. V njej se Raki počutijo varne in zaščitene, v njej ustvarjajo svoje kuharske mojstrovine. Obožujejo tudi bližino vode.

V strahu pred revščino skrbno načrtujejo svoje življenje. Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njihovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Ves čas preštevajo svoje prihranke in si ustvarjajo zalogo za črne dni. Idealen poklic za Rake mora ponujati mirno delo, poleg tega morajo tem imeti občutek, da z njim delajo v prid množic, da nekako skrbijo zanje. Ljubezen brez romantike je za Rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti.

Nežnemu in čustvenemu raku je družina na prvem mestu, zato je njegov največji strah povezan z njo. Večkrat se mu pojavljajo slabi občutki, ki so povezani s kom od bližnjih. Boji se tudi, da bi njegovi otroci prehitro odšli od doma in se osamosvojili. V raku se kopiči tudi strah pred raznimi boleznimi, še posebej pri ženskah, rojenih v tem znamenju.

Rakice ste vsekakor prave mojstrice kuhanja. Čutite potrebo po nenehnem preizkušanju receptov, zato bi se morale opredeliti za raznoliko nizkokalorično prehrano. Tako ženskam kot moškim priporočamo uživanje rib, morskih sadežev, grozdja in brokolija. Izogibati bi se morali sladkorju, pecivu, belemu kruhu in alkoholnim pijačam. Za vas je zelo pomemben tudi zunanji videz hrane, zato med dieto več pozornosti namenite dekoraciji.

NAJBOLJŠI DEL ŽIVLJENJA SO MAJHNA, BREZ IMENA IN POZABLJENA DELA DOBROTE IN LJUBEZNI.

Ženska, rojena v znamenju raka
Astro znamenje rak

ŽENSKA RAKICA: Kako osvojiti rakico?

Rakica se zelo rada žrtvuje in prav v tem vidi smisel življenja. Sicer je mirne narave, na trenutke celo preveč zadržana. Svojih čustev ne pokaže in sama bo le redko, ne glede na to, kako močno je njeno hrepenenje, napravila prvi korak k neki zvezi. Globoko v sebi je senzibilna, ima močno domišljijo in poudarjeno intuicijo. Ker ji je v astrološki delitvi dodeljena vloga matere, je zanjo izredno pomemben odnos z otroki. Kot žena je zvesta svojemu partnerju, običajno poišče dominantnega moža, saj bi se proti drugačnemu lahko vedla preveč pokroviteljsko.

Moški rak
Horoskopsko znamenje rak

MOŠKI RAK: Kako osvojiti raka?

Moški Rak živi v mladosti zelo razvratno in vznemirljivo življenje, ko pa se poda v zakonske vode, pozabi na družbo, zabavo in nekdanje avanture. V zvezi je zelo požrtvovalen in pozoren, vendar ni pripravljen na kakršne koli sodobne oblike življenja, partnerstva ali odnosov med spoloma. Svoje nezadovoljstvo bo premagoval najprej s pijančevanjem, nato s prekomernim hranjenjem in šele na koncu z drugimi ženskami. Potrebuje in išče marljivo ter spretno partnerko, ki bo stalno reševala njegove težave, v katere bo zabredel zaradi svoje raztresenosti.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU RAKA

Lindsay Lohan 02.07.1986
Njeno Sonce v znamenju Raka je občutljive narave. Njena muhavost in trma, sta povezani z luno v Biku, ki pa ji po drugi strani v poslovnem svetu dodaja vztrajnost. Nagnjena je k odvisnostim in zelo flegmatične narave. Živi za danes in se ne obremenjuje s preteklostjo, saj jo ščitita Merkur in Venera v znamenju Leva, ki ji vlivata tudi neustavljivo privlačnost in šarm, s katerim vedno pripleza do kakšne smotrne rešitve. Njen Mars v Kozorogu je dobro motiviran ampak manj prilagodljiv, zato ji konflikti z ljudmi v okolici niso tuji.

Tom Cruise 03.07.1962
Njegovo sonce v drugi dekadi Raka pomeni da je čustvena in občutljiva oseba, ki živi po svojih principih. Luna v Levu ga vodi v samozavest in samovšečnost, ki je še posebej izrazita v medsebojnih odnosih. On je tisti, ki izbira in ne želi, da je on izbran. V zibelko mu je položenega tudi nekaj egoizma, ki ga zna vedno spretno uporabiti. Merkur v znamenju Dvojčkov mu podarja odlično komunikacijo, s katero premaga skoraj vsakega sogovornika. Z Venero v levu se v ljubezenskih odnosih lažje odloča in se zna boriti za tisto, kar mu pripada.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z raki!