Bik

Dnevni horoskop za 17.05. 2022

Čeprav vam je jasno, da se določene težave počasi končujejo, nekako ne boste znali poiskati pravega smisla in notranjega miru. Premislite o čustvenem področju, ki bi ga bilo počasi potrebno stabilizirati.

Tedenski horoskop za 16.05. - 22.05.2022

Na delovnem mestu bo kljub retrogradnemu Merkurju mnogo priložnosti. V finančnih zadevah boste končno nazaj na zeleni veji. Pazite, da ne pride zaradi brezglavih korakov do ponovnega poslabšanja. Nekatera prizadevanja se bodo obrestovala takoj, druga pa z zamikom. Kljub temu ste na pravi poti, približujete se svoji zmagi, izognite pa se iskanju potrditve. Nedelja vam bo še bolj pisana na kožo, čeprav se bo vse skupaj dogajalo v domačem krogu.

Mesečni horoskop za Maj 2022

Čim prej se znebite občutka neuspeha in frustracij, ki so vas spremljale v preteklem obdobju. Nikar trmasto ne strmite k ciljem, ki niso v vašem dosegu, postanite raje bolj prodorni na področjih, ki jih obvladate, ne glede na pripombe, ki jih boste deležni. Pojavilo se bo nekaj ljudi, ki vam ne bodo privoščili sreče, vendar trdno ohranite svojo samozavest.

Zdravje in počutje bo dobro služilo, zato boste na področju gibanja zelo aktivni. Ko boste sprejeli sporočila vseh sprememb, se boste v zadnjem delu maja podali v nove energije, ki vas bodo osrečile. Mars bo pomagal počistiti vse negativne vzorce in odstraniti vaše dvome, ki vam ne dovolijo napredka.

Smernica za boljše počutje v maj

Letni horoskop za leto 2022

Biki, sam vstop v leto 2022 sicer ne bo najbolj navdušujoč, saj prinaša možnosti za tehnološke okvare, tesnobo ter zamude. Pričakujete lahko tudi, da se boste preveč časa zadržali ob nepomembnih stvareh ter se pretirano dotikali preteklosti. Vendar običajno velja, slab začetek, dober konec. Lepše nadaljevanje se vam obeta že v marcu, ko se boste z energijo Sonca v znamenju rib notranje umiril ter si nanizali temelje za pot do uspeha.

Bodite na področju kariere previdni pri izbiri besed ​​in se ne poskušajte odzvati prehitro v kočljivih situacijah. Poslovna pogajanja se bodo spreminjala, pravo stvar boste ujeli če boste dosledno sledili. Sončni mrk v aprilu vam prinaša energijo, vitalnost in navdušenje. To je mejnik, ki vam bo namignil, da je pravi čas za nove začetke. Lahko se izrazite z novimi prijemi in bolj razigranim pristopom. Več samozavesti in poguma vam bo pomagalo doseči cilje. Nekatere pomembne podrobnosti se bodo v juniju in juliju komplicirale, informacije so lahko nezanesljive, zato vse skupaj preden podpišete trikrat preverite.

V pozni pomladi vam bo področje čustev polepšala ugodna Venera. Z lahkoto boste odprto dajali in prejemali ljubezen in naklonjenost. Bolj boste privlačni, očarljivi in ​​priljubljeni kot običajno. Prav tako boste znali na čaroben način pritegniti lepe stvari. Julij in avgust bosta čas za iskanje užitka v spolnosti ali druženju, pa tudi za udobno sprostitev ali zabavo z otroki. V avgustu se boste zakopali v ustvarjalno delo, nakupovanje in druge finančne odločitve. Zelo konstruktivni in produktivni, boste hkrati znali biti tudi ustvarjalni. Pogum vam bo omogočal, da se zavzamete za svoje pravice in zaščitite svoje ljubljene. Če pa boste preveč odločni in boste vsiljevali svojo voljo drugim, lahko pride do prepirov in sporov. Zapomnite si, napihnjen ego bo otežil pot do lastne sreče in dosege ciljev ter skrhal odnose, ki vam ogromno pomenijo.

O znamenju Bik

Horoskop bik

Značilnosti horoskop bik.

Rojeni v obdobju (21.4. - 20.5.)

Bik je trmast, vendar zelo zvest!

Bik je drugo znamenje zodiaka, ki mu vlada Venera in ga usmerja v estetiko in lepoto. Je vztrajen in nekoliko posesiven, vendar vedno na realnih tleh. Velik pomen zanj ima materialna plat, ki mu prinaša zadovoljstvo oziroma nezadovoljstvo. Je zelo stabilna osebnost, ki ji lahko pripišemo besedo imam.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Venera
  • Element: zrak
  • Dinamika: fiksna
  • Barva: zelena
  • Drag kamen: safir
  • Roža: marjetica
  • Telesno območje: grlo, glasilke
  • Drevo: jablana
  • Hrana: artičoke, robide

Tveganje ni v njihovi domeni, raje ubirajo preverjene poti, kjer ne prihaja do neljubih presenečenj, ampak vnaprej vedo, kaj jih čaka in kaj lahko pričakujejo. Biki so znani kot esteti in ljubitelji preproste umetnosti, zato kakšna prelepa slika spada med darila, ki jim jih lahko podarite. Ženske imajo rade nakit, vendar pa pazite, da bo zelo kakovosten.

Bik spada med zemeljska znamenja. To so trmoglavi, stabilni in realni ljudje. Zemeljska znamenja najmanj trpijo zaradi svojih značajskih lastnosti in vedenja, kajti njihova narava je racionalna in stabilna. Za njih je pomembno, da lahko sami skrbijo zase, da so zaposleni in dobro plačani.

Če so prisiljeni v tveganja in tekmovalnost z drugimi, navzven ostanejo hladni, razburjenost v sebi pa premagujejo v sanjah. Te jim razkrivajo, kako se znajdejo v posameznih situacijah in kje so nemočni, da bi karkoli spremenili. Ko jih zajame takšno razpoloženje, potrebujejo nekoga, ki jim vrne gotovost in zaupanje vase, najboljša pomoč pa je konkretno delo, četudi samo začasne narave.

Ta znamenja so praktična, previdna in spontana. Njihovi interesi so vezani na materialno in akumuliranje kapitala. Stojijo trdno na svojih nogah, konservativni, egoistični vendar disciplinirani. Ljubijo udobno življenje vendar sanjarijo o emotivnih in mističnih osebah. Dve zemlji skupaj, čvrsto stojita in čuvata svoje imetje. Z znamenji vode se odlično dopolnjujejo.

Biki veliko vlagajo v nepremičnine, pri čemer so zelo ustvarjalni.

Lahko bi dejali, da so pravi hišni mojstri, saj so pri opremljanju praktični in iznajdljivi. Blizu jim je tradicionalno življenje na vasi, po možnosti v hiši z vrtom. Če se Biki odločijo živeti v stanovanju, si bodo izbrali veliko, prestižno in z veliko teraso, na kateri bodo lahko uporabili svoj smisel za gojenje zelenja in rož. Bikom je namreč prirojen čut za estetiko, vrtnarjenje, rastline in zemljo.

Pridnost, vztrajnost, praktičnost in premišljenost, pa tudi samozavest so značilne lastnosti Bikov. Po zaslugi njih so dobri komercialni svetovalci, ki svojemu podjetju prinašajo denar in tudi dobro ime. Biki zmorejo iz nič ustvariti velikanski dobiček in imajo nos za dobre naložbe. Pri vsaki zadevi pa potrebujejo skrbno načrtovanje in trdne poslovne poti.

Partnerstvo je za Bike ključnega pomena. Potrebujejo mir in harmonične odnose, čustvena varnost in stabilnost pa pri njih pomeni, da na svoji posesti živijo udobno družinsko življenje. Biki se navadno poročijo pozno, saj sledijo svojemu instinktu. Na eni strani so hedonisti, na drugi konformisti, ali bolje rečeno, so skupek teh lastnosti.

Biku so denar, družina in ljubezensko življenje ključnega pomena. Največji njegov strah je, da izgubi dom ali ostane popolnoma sam. Strah ga je tudi, da bi bil on tisti, ki bi se preveč prilagajal partnerju. Strah je povezan z denarjem in z razmišljanjem, da bi lahko ostal brez njega. Neprijeten občutek biku ustvarijo tudi prijateljeve tegobe.

Bikice hujšate bolj počasi, vendar veliko bolj zanesljivo. Ste izredno vztrajne, vaše prehranjevalne navade so v večini zdrave, saj vas to področje zanima. Priporoča se vam uživanje grozdja in zelenjave, pa tudi bolj blagih začimb. Vaša prehrana mora vsebovati dovolj žitaric. Nujno bi se morale izogibati sladkarijam in polnim omakam. Biki ste gurmani, ki radi posežete po dobri hrani, zato je priporočljivo, da se omejite tudi pri količini hrane.

V NAS SO VSI KLJUČI DO VSEGA. KLJUČ DO SREČE JE NAJMANJŠI IN KOMUR SE MUDI, GA SPREGLEDA.

Moški, rojen v znamenju bika
Moški bik

MOŠKI BIK: Kako osvojiti bika?

Njegove denarne razmere so vedno rožnate. Le redkim med njimi ne bo uspelo doseči finančne neodvisnosti, če ne celo premoženja. Nepremičnine in denar se kar lepijo nanj. Večinoma ljubijo nogomet, ribarjenje in življenje v naravi. Če nima teh lastnosti pa ga zanimata vsaj vrtnarjenje in dolgi sprehodi. Biki so čustveni, ljubeči, topli in razumevajoči očetje. Za otroke bo postavil visoka merila in pričakoval, da bodo znali ceniti vrednote, zlasti spoštovanje do njega, lastnino in posest. Do svojcev je darežljiv. Najbolje mu pristaja vloga gospodarja družine in njegova žena si ne more želeti boljšega moža. Zagotovljena ji je čustvena gotovost, združena z denarno brezskrbnostjo.

Ženska, rojen v znamenju bika
Horoskopsko znamenje bik

ŽENSKA BIKICA: Kako osvojiti bikico?

Bikica je zelo čutna, čeprav ne preveč romantična. Zaradi Venere, vladarke ljubezni, je za njo čustveno življenje zelo pomembno in nezadovoljstvo na tem področju se običajno odraža na vseh področjih. Čeprav je izredno ženstvena, jo lahko spoznamo tudi kot grobo, agresivno in netaktno. Rada ljubi in v njenem ljubezenskem življenju pa ima erotika prav posebno mesto. Zna biti tolerantna in oproščati partnerju zadeve, ki se celo njemu zdijo obremenjujoče, medtem ko v kakšni drugi, manj kritični situaciji pokaže neverjetno ljubosumnost in posesivnost. Sama izgrajuje njej lasten sistem vrednot in tako tudi reagira, kar pa ljudje v njeni bližini navadno le stežka spremljajo in razumejo. Če se nahaja v takem odnosu, kjer vlada medsebojno nerazumevanje, je pričakovati, da bo nezvesta, toda zvezo prekine šele takrat, ko pretehta vse možnosti in izhode.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

ZNANE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU BIKA

Jessica Alba 28.04.1981
Sonce v znamenju Bika ji podarja stabilnost in moč, s katero lahko premosti življenjske ovire in vztrajnost, s katero osvaja svoje cilje. Veliko ji pomeni navezanost na dom in družino. Luna v Vodnarju je tista, ki jo naredi posebno, drugačno in zelo zanimivo. Njena odštekana narava in naravna lepota sta odlična kombinacija, s katero je magnet za nasprotni spol. Merkur v znamenju Bika skrbi za njeno dovršeno komunikacijo, vsiljivost ni njena lastnost. Raje se zadržuje v ozadju in v vlogi opazovalca. Venera v znamenju Bika ji obljublja stabilnost, ki jo zna uporabiti pri poslovnih odločitvah. Nakazano ji je stabilno finančno stanje, prepleteno z varnostjo, po kateri hrepeni. Poudarjena je tudi njena fizična moč in želja po aktivnih športnih dejavnostih.

Penelope Cruz 28.04.1974
S Soncem v znamenju Bika stoji realno na tleh in si postavlja v življenju cilje, ki jih lahko doseže. Sanjarjenje ni njena lastnost, saj se pri vsaki zadevi najprej prepriča, kaj ji prinaša. Njena luna v znamenju Raka ji poudarja nežnost in občutljivost v čustvenih odnosih, lahko pomeni tudi nesrečna razmerja in vztrajanje v razmerju, v katerem ni srečna. Tudi Venera, ki se nahaja v znamenju Rib je tista, ki pripomore k njeni neodločnosti ter želji po globokih odnosih in spoštovanju. Mars v Raku jo lahko v kočljivih situacijah usmeri k drznim zaključkom, vendar kljub vsemu ne želi izstopati, kljub temu da je njen videz več kot izstopajoč. Svoje lepote se zaveda in jo zna tudi spretno izkoristiti v svoj prid. Saturn v znamenju Raka kroji njeno zasebno plat, okolica jo lahko večkrat oceni, da je malce težka in trmasta.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z bikom!