KAKO IZNIČITI MOČ STRAHOV, KI MANIPULIRAJO Z VAMI

Vas zanima kako izničiti moč strahov, ki manipulirajo z vami
Vas zanima kako izničiti moč strahov, ki manipulirajo z vami

Vas zanima kako izničiti moč strahov, ki manipulirajo z vami

Predviden čas branja: 6 minut

Strahovi so ubijalci dobrega počutja, umirjenega življenja, ljubezni, radosti, zbranega dela, psihične zmedenosti, prestrašenosti, bolečine in še mnogo več. V nas se poraja na celotni življenjski poti mnogo različnih strahov. Vsak izmed nas je najverjetneje že imel kakšno izkušnjo s katerim izmed njih. Strahovi so uničevalci ljubezni, saj ljubezen osvetli dušo in prežene strahove.

Poznamo več vrst strahov

Nepojasnjeni in neosnovani panični strahovi, ki lahko vodijo depresijo, anksioznost in tesnobo. Nikakor nebi smeli prezreti simptomov duševnih in psihičnih težav ljudi, ki doživljajo veliko stisko ob svojih fobijah. Najpomembnejše je, da se najprej sami soočijo s tem, da imajo težavo, ki jim uničuje in preprečuje mirno, neogrožajoče življenje. Naslednji korak je, da poskusite poiskati zaupanja vredno osebo, ki je lahko partner, sorodnik, prijatelj, terapevt ali zdravnik, kateri vas bo usmeril h korakom okrevanja in odpravi vaših obremenjujočih strahov.

Na tej poti je pomembno, da niste sami, saj vam sicer preti ob morebitnih neuspelih poskusih premagovanja strahov še dodatni psihični zlom nemoči.

Vas zanima kako izničiti moč strahov, ki manipulirajo z vami

Vzroki za posamezne fobije so lahko dedni, lahko so posledica kakšnega travmatičnega dogodka ali izkušnje iz preteklosti, lahko pa so pridobljeni v preteklih življenjih ali pa ostanejo neznani. Vzroki vaše težave se lahko skrivajo v izkušnjah življenja vaših prednikov, starih ali celo prastarih starših, saj se dedne travme lahko prenašajo skozi več generacij travmatičnih dogodkov. V kolikor ne najdete razloga za vaše strahove v dogodkih iz preteklosti ali travmah, ki morda izvirajo iz otroštva, niti niso znani po genski zasnovi, potem najverjetneje izhajajo iz travmatične izkušnje katerega od preteklih življenj.

Primer strahu pred zlorabo, ki je v tem življenju niste doživeli, najverjetneje izhaja iz vaših preteklih življenj, zato vam je pri tem lahko regresija v veliko pomoč.

S pomočjo izkušenega in zaupanja vrednega regreso terapevta, ki vas popelje v vaša pretekla življenja, (brez hipnoze je primerneje, saj se lahko pojavi tudi strah pred hipnozo) lahko ugotovita kaj je tisto, kar ste doživeli, da vam je pustilo posledično določene strahove / fobije v sedanjem življenju, danes.

Ko se v regresiji (sprehod po preteklih življenjih) soočite s krutim dogodkom ali osebo, ki je povzročila vašo travmo in jo ob določenih mislih, situacijah, dogodkih sproža še danes, se s tem soočanjem v regresiji razbremenite, da lažje delujete v sedanjosti. Morda ostane le še senca teh strahov, ali neprijeten občutek ob že prej znanih sprožilcih, vendar vas ne popade več paničen strah in zmorete obvladat svojo čustveno vznemirjenje. Običajno se boste potem v kolikor bo možno izognili tem sprožilcem travmatičnega doživetja ali pa boste popolnoma presegli občutek strahu, ki se bo spremenil le v malce neprijetno situacijo in počutje.

Poznamo miselne, psihološke strahove, za katere je potreben dolgotrajen, močan proces, da jih odpravimo, preden vas popolnoma posrkajo vase. Lažje premagljivi pa so tako imenovani fizični strahovi, s katerimi se soočimo z podporo primerne osebe, ki ji zaupamo, da spoznamo, da lahko premagamo in obvladamo določen strah.

Vas zanima kako izničiti moč strahov, ki manipulirajo z vami
 • Strah pred izgubo ljubljene osebe, partnerja, otroka ali starša.
 • Strah pred okužbo, boleznijo ali smrtjo, ki nenehno preži na vas.
 • Strah pred zdravnikom, zobozdravnikom, porodom.
 • Strah pred ljudmi, stiki, okoljem družbo, ki nas vodi k asocialnemu načinu bivanja v osami.
 • Strah pred nezmožnostjo delovanja.
 • Strah pred življenjskimi izzivi in življenjem samim.
 • Strah pred bankrotom ali izgubo premoženja sproži, da začnete v zbeganosti delati slabše v svojo škodo, kar vas res lahko vodi k izgubi.
 • Strah pred zaprtimi prostori / klavstrofobija.
 • Strah pred letenjem z letalom, ladjo, avtomobilom.
 • Strah pred višino.
 • Strah pred globoko ali deročo vodo.
 • Strah pred izpiti, javnim nastopanjem, razgovorom za službo, pred šefom.

Strahovi lahko v vas sprožijo tako močno občutenje, da vam odpove vsaka razsodnost in lahko zapadete v panično, nenadzorovano stanje.

Pri katerih koli strahovih je pomembno, da se preden zapadete v psihično zmedo, vedno realno  vprašate  in si natančno opišete kaj je tisto, česar vas je strah, si konkretno predstavljate razplet dogodkov in ne predvidevate, da se bo zgodilo nekaj groznega. Z vsemi čuti poskušajte začutiti njegovo težo, velikost, barvo, namen, reakcijo in razplet. Za obvladanje strahov in doseganje rezultatov so za pozitiven izid pomembna pravilno postavljena vprašanja. Za samoanalizo, ki vam pomaga odkriti vpogled v jedro strahu je odločilnega pomena vaše sprejemanje spoznanj, ki jih boste skozi proces soočanja z strahovi doživljali in občutili.

Soočanje z strahovi omogoča intenzivno izkušnjo, ki sicer takrat ni prijetna, vendar je ko jo doživite, za vas to osvoboditev notranjih oklepov, dušnega pekla in ovir.

Vas zanima kako izničiti moč strahov, ki manipulirajo z vami

Že sama misel na soočanje z vašim strahom vas lahko pahne v paniko, zato je odločitev za proces soočanja za vas velik korak napredka in posledično se boste lahko v slehernem trenutku kasneje povezali sami s seboj in z svojo notranjo močjo ter resnico. Po premaganem soočanju boste imeli jasen odgovor, da ste miselno šli čez vaš strah, ga občutili, zaznali, podoživeli, ga premagali in izstopili iz njega, zato bo izničen in v prihodnje ne bo mogel več manipulirati z vami. Dobili boste nadzor nad svojim življenjem in premagovanjem notranjih strahov, ter končno izstopili iz trpljenja v radostno življenje.

Vredno se vam je potruditi in spoznati kdo je ta vaš uničevalec, ki vas muči, cefra in ovira pri vašem nemotenem, umirjenem delovanju.

Ne sramujte se pred okoljem svoje nemoči, strahov in prestrašenih misli, raje se opogumite in  prosite za pomoč, da te zlovešče sence odpravite. Izsesajte strah iz globine vaše duše, postavite ga predse, ga pomanjšajte, raztopite ali razblinite v prazen nič. Spoznali in začutili boste, da zastrahujoča  ogromna oblika vašega pošastnega strahu prehaja v praznino vesolja, se razbije na drobce Niča in izgine, vi pa boste pričeli sproščeno, mirno dihajoče in lahkotno ŽIVETI.

NE DOVOLITE PRETEKLOSTI, DA POSEGA V VAŠE ŽIVLJENJE DANES IN VAM KRATI SREČNO BIVANJE TA TRENUTEK!

Pripravila T.C.