SKUŠAJTE DELOVATI V RAVNOVESJU IN OBČUTILI BOSTE NAPREDEK

Delovanje v ravnovesju je pot do osebnega napredka
Delovanje v ravnovesju je pot do osebnega napredka

Delovanje v ravnovesju je pot do osebnega napredka

Estimated reading time: 4 minutes

Namen koncentracije je preusmeritev vse energije v želeni kanal, da bi se lahko z vso miselno in telesno močjo posvetili dejavnosti, s katero se ukvarjamo. Da bi energijo lahko ohranili, pretvorili in osredotočili, vse to je zaželeno zaradi tega, ker jo želimo uporabiti na nekem področju; in za takšne namene jo želimo imeti toliko, kolikor mogoče veliko si je lahko zagotovimo. Naš namen v življenju je razvoj in napredek, toda brez moči ni mogoče storiti ničesar.

Uporabljati svojo energijo konstruktivno je delo.

Večini beseda delo pomeni omejitve, skrbi in izčrpanost;  naj bi pomenilo ravno nasprotno, namreč, zadovoljstvo, krepkost in razvoj. Dokler delate v ravnovesju, praktično ni mogoče, da bi delali preveč. Ni delo tisto, ki vam povzroča skrbi, pobeli lasišče, postara telo in oslabi um; to so posledice nervoznega hitenja. Delati, ne da bi bili v ravnovesju, je ena največjih napak. Posameznik, ki dela v ravnovesju, bo vedno dosegel več, boljše delal, se nenehno izpopolnjeval in vsak trenutek svojega življenja užival. Ko delamo v ravnovesju, nam delo podari moč, nikoli izčrpanosti.

Delovanje v ravnovesju je pot do osebnega napredka

To je trditev, ki je mogoče videti nesmiselna, a le sami jo lahko uresničite.

Naše ravnovesje prepreči izgubo energije, kajti z delom v ravnovesju energijo dejansko akumuliramo, ker sem energija, ki jo uporabljamo ustvarjalno, sama od sebe nenehno množi. A ko smo izven ravnovesja, potem dela ne bomo marali in bomo delali le zato, ker moramo. Medtem ko, če smo v ravnovesju, delamo z užitkom in zaradi tega, ker hočemo delati. Čer je delo za vas garanje, potem zagotovo niste v ravnovesju, zaradi česar vsak dan posledično izgubljate energijo, ki se v vašem organizmu ustvari. Pogosto vidimo delo kot nekaj, kar energijo porablja. Zaradi tega k delu pristopamo v pričakovanju, da bomo po tem izčrpani in utrujeni, in kar pričakujemo, se tudi slej kot prej uresniči.

Namen dela je dvoje; ustvariti nekaj vrednega in razviti boljše lastnosti ustvarjalca.

Dejstvo namreč je, da ko delate v ravnovesju, se bodo vse vaše zmožnosti, ki jih pri svojem delu uporabljate, razvijale in že s samim delom napredovale. Napredek je posledica tistega, kar radi počnemo, kar hočemo početi in kar nam prinese zadovoljstvo, ko to počnemo. Naša miselna jasnost je za razvoj naših umskih talentov nujno potrebna, kot so potrebni sončni žarki za rast rastlin na travniku.

Delovanje v ravnovesju je pot do osebnega napredka

Na svoje delo glejte kot na kanal, ki vas vodi k boljšemu napredku in vzvišenemu osebnostnemu razvoju.

Nikar ne hodite na delo zgolj z idejo, da boste zaslužili svojo plačo, ker to nikakor ni vaš namen. Nagrada pride kot naravna posledica vašega dobrega dela in boljše kot delate, višje bo plačilo. A da bi bolje delali, se je treba odpraviti na delo z namenom lastnega napredka; dejansko bi morala vsa pozornost biti osredotočena na vaš napredek, na samorazvoj in boljše delo. Vsekakor pa oseba, ki dela le za plačilo, naprej zagotovo ne bo pomislila na napredek, zaradi tega posledično ne bo napredovala, niti pri samorazvoju in niti pri plači.

Delajte za kaj drugega, razen za plačilo, in posledično boste zagotovo za vaše delo dobili boljše plačilo. Delajte zaradi tega, da bi napredovali v obojem, sami in v produktih svojega dela. Delajte v duhu radosti, to postane lahko, ko veste, da pomeni vsako dejanje korak naprej na poti vašega veličastnega napredka. Delajte s spoznanjem, da več kot boste ustvarili, več boste pri samem sebi ustvarili moči, zmožnosti in sposobnosti; in boljše stvari, kot boste lahko naredili, boljši boste postali.