HOROSKOP: ZNAMENJA, KI ZNAJO PRIZNATI SVOJE SLABOSTI

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste sposobni priznati svoje slabosti in šibke točke?
Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste sposobni priznati svoje slabosti in šibke točke?

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste sposobni priznati svoje slabosti in šibke točke?

Predviden čas branja 5 minut

Dejstvo je, da nihče ni popoln, vsi imamo svoje šibke točke, le da jih nekateri priznajo, drugi pa si pred njimi zakrivajo oči. K pravilni oceni samega sebe spada tudi prepoznavanje lastnih slabosti, njihovo upoštevanje ter obvladovanje. To uspe le ljudem, ki se znajo opreti na razvito zavest o lastni vrednosti. Tako lahko svoje slabosti pravilno opredelijo in se nanje ustrezno odzovejo. Kot slabost na primer označujemo pretirana čustva, ki lahko včasih privedejo do popolne blokade. Sposobnost lastne presoje je močno omejena, pravi odzivi onemogočeni. Če vas povsem nepričakovano nekdo začne grajati, vsa njegovo avtoritarno vedenje verjetno razjezi. Hkrati vam je zelo neprijetno, da ste mu dali povod za grajo.

Oba občutka, ki ju doživite hkrati in zelo močno, vas tako zelo zaposlita, da se niste sposobni domisliti primernega odgovora.

Bojujete se proti razburjenju, ki so ga povzročili vaši občutki, ker se ne morete dovolj zbrati, da bi se odzvali na svoj običajni način. V skladu s tem nastane presoja o samem sebi, nisem dovolj iznajdljiv. Vedno se šele precej pozneje, ko je že zdavnaj prepozno, domislimo pravega odgovora. Pred sogovornikom se počutimo kot miška pred mačko.

Pozneje se jezimo zaradi svoje slabosti.

Premislite o drugih podobnih dogodkih, saj boste tako lažje ugotovili, ali so vzrok vaše slabosti splošni socialni strahovi, posebni strahovi pred ljudmi, ki so vam nadrejeni, ali pa zgolj pomanjkanje zavesti o lastni vrednosti. Morda boste korenine slabosti našli v otroštvu, morda je nastala zaradi nekega dogodka, ki vas je zelo pretresel, ali pa se je razvila kot posledica vrste neprijetnih izkušenj. Spoznali boste, da lahko slabosti odpravite z ustreznim učenjem. Če boste odkrili vzroke zanje, se boste lahko naučili graditi gradi nov vzorec vedenja in odzivanja. Katera znamenje zodiaka se znate soočati s svojimi šibkimi točkami ter jih tudi priznati?

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste sposobni priznati svoje slabosti in šibke točke?

BIK

Bik zna priznati svoje pomanjkljivosti ter slabosti, prav tako je pripravljen narediti korak, da jih premaga. Kako? Tako da črpa iz svojega skladišča zavesti o lastni vrednosti, ter se s spodbujanjem samega sebe korak za korakom približuje svojemu cilju, prav tako se potrudi odvadili slabosti. S pomočjo svojih odlik se lahko postopoma znebi tovrstnih slabosti. Prav razburjanje zaradi blokad, ki jih povzročijo občutki, pogosto radi zaničevalno označimo kot slabosti. Biki znajo temu odločno nasprotovati. Bogastvo doživljanja ter globoko doživeti občutki biku ne omogočajo le močnejšega dojemanja pozitivnih dogodkov ter njihovo uživanje v polnosti. Ob konfliktnih ali težavnih okoliščinah imajo tudi negativne posledice. Bik se zaveda, da s svojimi občutki ne more ravnati kot s stikalom za luč ter jih vključiti le tedaj, ko so dobrodošli. Zaveda se, da jih je potrebno predelati, priznati in ohraniti lastno vrednost.

RAK

Rak je prepričan, da ima vsakdo med svojimi talenti, sposobnostmi in razumskimi danostmi nedvomno področja, kjer se še posebej odlikuje. To pomeni, da niso vsa področja enako razvita in izražena. Vsakdo ima svoje meje, ki mu jih morda uspe nekoliko preseči le z zelo trdim delom. Pomanjkanje nadarjenosti za neko področje je dejstvo, za katero nihče ni kriv. Zato ni razloga, da bi se tega pomanjkanja rak sramoval ali se imel, ko nečesa ne obvlada za manjvrednega. Rak zna priznati da je preveč občutljiv, večkrat se tudi trudi, da bi to lastnost izboljšal, saj se preko lekcij, ki jih doživlja uči biti bolj stabilen.

Rojeni v katerih astroloških znamenjih ste sposobni priznati svoje slabosti in šibke točke?

TEHTNICA

Tehnice, ki niso površinske ali brezčutne, so sposobne globokega doživljanja, ne glede na to, ali gre za pozitivne ali negativne stvari. Lastnost, ki jo v prijetnih okoliščinah dojemajo kot prednost in odliko, ob neprijetnih doživetjih vendar ne morejo označiti kot slabost in hibo. Tehtnica se zaveda, da so preveč občutljivi ljudje mehkega srca nagnjeni k tovrstni nepravični presoji samih sebe. Kolikor se po eni strani veselijo svoje občutljivosti, toliko isto lastnost obtožujejo, ko so zaradi nje užaljeni, prizadeti ali razburjeni. Zato zna tehnica ubrati srednjo pot in priznati ko jo nekaj razžalosti, prav tako zna s temi občutki razčistiti. Tehtnica prizna tudi da je neodločna, zato večkrat ko se mora odločiti išče nasvete tistih, ki so bolj izkušeni. Svojih slabosti se ne glede na njihovo razsežnost nikoli ne sramuje.

STRELEC

Strelcu, ki je sicer zelo optimistično naravnan je jasno, da kjer je veliko svetlobe, je tudi veliko senc. Zelo dobro zna sprejeti obe strani. Njegovo bogastvo občutkov postane slabost le tedaj, ko ne sprejema logičnih posledic in se z njimi ni sposoben soočiti. Strelci znajo priznati da so bili površni, da so se zmotili ali da so v nečem pretiravali. Ker njihov ego ne presega mej normalnega jim ni težko povedati po pravici, da nečesa ne zmorejo. Tudi v čustvenih zadevah so strelci sposobni priznati svoje pomanjkljivosti, kot je ta, da se niso sposobni poglobiti in biti bolj nežni ter pozorni. Njihova prirojena iskrenost je tista, ki jim omogoča da priznajo vse svoje šibke točke, brez da bi se obremenjevali, kako bodo izpadli v očeh drugih.

Pripravljeno za Sensa.si