Strelec

Dnevni horoskop za 17.05. 2022

Več kot nove zmage vam bodo pomenili urejeni odnosi v domačem okolju, zato boste vanje vlagali več truda in pozornosti. Na nekoga boste s svojim vedenjem naredili velik vtis.

Tedenski horoskop za 16.05. - 22.05.2022

Intenzivno boste razmišljali o prijateljskih odnosih, ki so se v zadnjem času nekoliko skrhali, še posebej zaradi pomanjkanja časa in hitrega življenjskega tempa. Na področju kariere prihajajo nove ideje, ki vas bodo razvedrile in vas popeljale v sanjarjenje. Prirojen občutek za svobodo in neodvisnost vam bo pomagal, da se boste zavedali svojega bivanja in predvsem, da si boste upali prodreti. Konec tedna boste še lažje sodelovali z drugimi in pomen ljubezni za vas ne bo več tako usoden.

Mesečni horoskop za Maj 2022

Morda v prvi polovici maja, ko se bo Sonce nahajalo v biku ne boste takoj dosegli tistega česar si boste želeli. Spodbudne iztočnice boste iskali v nekoliko nemirnem morju. Umirjenost vam bo v zadnjem trenutku vlila zaupanje in dobili boste odgovore. Če si želite, da bi se nekaj zgodilo, ne čakajte, da to predlaga nekdo drug. Ker si ne boste povsem na jasnem, kaj hočete, boste dolgo odlašali in zavlačevali.

Prihod nove osebe vas bo v zadnjih dneh maja, ko se bo Sonce nahajalo v dvojčkih vznemiril. Ni razloga za neprijetne občutke, razjasnite jih, morda boste odkrili nekaj, česar še ne veste. Analiziranje spominov bo prebudilo strasti, ki lahko vezanim strelcem močno razburkajo čustva.

Smernica za boljše počutje v maju

Letni horoskop za leto 2022

Strelci, vaš vladar Jupiter bo imel v 2022 največjo moč in na vas bo vplival optimistično, še posebej na področju kariere, izobraževanja in denarja. Področja ljubezen, družina in zdravje pa lahko naletijo na več težkih in manj težkih obremenitev. Mars bo v januarju vplival na prvo hišo, prinaša razrešene situacije povezane s financami, ugodne možnosti za zaslužek ter napredek, ki pa ga ne zagrabite preveč vzvišeno, saj se vam lahko v tem primeru začno podirati tla pod nogami. V negativnem smislu boste še posebej pomladi večkrat naleteli na nekakšno duševno tesnobo in negativen stres. Zaradi neugodnih vibracij se lahko usmerite v samoto, vendar bo ta rešitev le začasna, potrebno se bo soočiti.

V odnosih od maja do julija pričakujte prijetno združljivost, tudi s tistimi člani družine, s katerimi si niste najbolj blizu. Slabe energije se bodo umaknile, občutljive rane se bodo delno zakrpale, ravno toliko, da boste začeli umikati svoj trmast pristop. Na področju ljubezni je zelo pomembno, da ste do ljubljene osebe popolnoma iskreni ter da jo spustite malce bližje. V tem primeru vam bo povrnjeno z nežnostmi in lepimi trenutki, ki bodo godili tudi vam. Dovolite si biti ljubljeni in dovolite si ljubiti in vse bo ostalo tako kot vam je všeč, nekomplicirano in simpatično.

Kljub Jupitrovi iskrici sreče, se boste morali mnogi strelci, še posebej v drugi polovici 2022 pri delu in ohranjanju finančne stabilnosti bolj potruditi. V kolikor vlagate, se bodo še posebej spomladi vrstili večji vzponi in padci, kar pa vas ne bo potegnilo navzdol, saj boste vztrajali naprej in se spogledovali s srečo ter željami, ki pa naj imajo pravo mero. Preveč optimistične in prehitro sprejete odločitve vas lahko v zimskem obdobju drago stanejo in popolnoma razočarajo, zato se v 2022 ne zaganjajte preveč divje, ampak uporabite nekaj energije polža in upočasnite delovanje.

O znamenju Strelec

Horoskop strelec

Značilnosti horoskop strelec.

Rojeni v obdobju (22.11. – 20.12.)

Strelec je spontano in neodvisno znamenje.

Strelec je tretji ognjeni znak, ki mu vlada planet Jupiter. So razgledane in radovedne osebe, ki jih v življenju vodi velika mera optimizma. Zapletajo se v spore zaradi nepotrebnih malenkosti, ki slabo vplivajo na njihov duhovni mir. Skozi življenje se prebijajo s šalo in iskrivim humorjem. V družbi s strelcem vam ne more biti dolgčas. S svojo dobrodušnostjo pozitivno vplivajo na vse prisotne in večkrat držijo pokonci celo družbo.

  • Spol: moški
  • Vladajoči planet: Jupiter
  • Element: ogenj
  • Dinamika: sprejemljiva
  • Barva: zelena
  • Drag kamen: tigrovo oko
  • Roža: vrtnica
  • Telesno območje: jetra
  • Drevo: vrba
  • Hrana: paradižnik, žitarice

V svojem navdušenju gredo strelci včasih predaleč. Zaslepljeni od morebitnih uspehov, svoje delo opravijo površno in neodgovorno. Strelec se vedno znajde in poišče pot iz kakršnegakoli bolezenskega stanja. Pri tem je nemočen le v primeru, ko ima psihične probleme ali pa, ko ni v ravnovesju.

Za razliko od ostalih znamenj ima njihovo znamenje mitološki pomen. Njihov moto je filozofiranje, ki vas večkrat reši iz zagate. Ni pomembno, ali so kot divji konj ali kot zamišljeni modrec, ne marajo kompliciranja in načrtovanja. V svojem življenju se trudijo, da vse poteka spontano. Najbolj so zadovoljni, če so lahko sami krojač svojega življenja.

Strelec je znamenje neizmernega optimizma in volje do življenja.

Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Strelec, potrebujejo veliko svobode in gibanja. Povezani so z vsemi širinami in širitvami. Zaradi svojega širokega duha in pozitivne naravnanosti so uvidevni do drugih ljudi, tudi drugačnih in po mnenju preostalih znamenj čudnih. Le v zelo negativni postavitvi postanejo obremenjeni z moralo in se prepuščajo predsodkom. Že ob prvem srečanju se Strelci zdijo iskreni, odprti in neposredni.

K človeku pristopijo izvirno, vsako vnovično srečanje pa je zanje nov izziv, tako kot vse življenjske situacije. Strelcem zameri le redko kdo, saj so zaradi svoje širine duha, smeha in dobre volje, hudomušnih pogledov in ljubezni do ljudi nadvse privlačni. Strelci radi sledijo modi, predvsem zato, ker ne bi radi eksperimentirali in pri tem zgrešili, pa tudi zato, ker jim ugaja, če so v središču pozornosti.

Radi kupujejo oblačila pomembnih tujih znamk. Čeprav zaradi svojega vihravega življenja potrebujejo oblačila, ki jim omogočajo gibanje, radi posegajo po elegantnih oblačilih, vendar s športnim pridihom. Znajo razlikovati med znanjem in modrostjo, svoja spoznanja pa plemenito predajajo naprej in ga širijo na druge.

Njihova filozofija se ukvarja z vprašanjem smisla življenja nasploh. Strelci se sprašujejo, zakaj so tukaj in kaj je smisel njihovega življenja. Njihova želja po gibanju in svobodi, po širjavah in daljavah se ne kaže le v obliki potovanj in potepanja po svetu, pač pa tudi v nabiranju življenjske filozofije in znanja. Strelce odlikuje ljubezen do narave in ljudi, pomembno pa jim je tudi iskanje višjega smisla ter razvijanje in širjenje idej. Strelce bi lahko označili kot umirjene kolerike.

Želja Strelcev po odkrivanju novega se kaže tudi v njihovi kuhinji in odnosu do hrane.

Pogosto zbirajo kuharice z vseh koncev sveta, na svojih potovanjih pa obvezno zaidejo v gostilne, v katerih ponujajo domačo kuhinjo in lokalne specialitete. Pri svojem okusu ne poznajo meja, zato okušajo hrano, ki je za navadne zemljane precej eksotična. V njihovem domovanju obvezno najdemo hišne ljubljenčke.

Svobodnjaški slog Strelcev se kaže tudi pri služenju in zapravljanju denarja, kar zanje sploh ni težko, saj se vsega lotevajo z optimizmom. Prepričani so, da je sreča na strani pogumnih. V denarju vidijo predvsem sredstvo osvoboditve, ki jim ponuja svobodo gibanja, z njim si kupujejo zabavo in življenjske radosti Strelci pogosto podarjajo denar za dobrodelne namene, izrazito neurejeni pa so pri plačevanju računov in knjigovodstvu. Na poslovnem področju potrebujejo izzive, zato se morajo izogibati enoličnim poklicem. Ne prenesejo majhnih zaprtih prostorov, pisarn in natlačenih delavnic.

Niso pretirano ambiciozni, zanje je pomembneje, da so zadovoljni in da jih delo veseli, pri čemer želijo koristiti drugim.

Strelci so v nenehnem gibanju in ne marajo utesnjenosti, zato med predstavniki zodiakalnih znamenj, ki ne marajo zakonskih vezi, zasedajo prvo mesto. Po statistikah je med neporočenimi ljudmi največ Strelcev, če pa se že odločijo za zakonski stan in družino, pa s tem vsaj zelo dolgo odlašajo.

Strelec spada med najbolj svobodna znamenja, zato ga je zelo strah obveznosti.

Takšnih in drugačnih, tudi če je zaradi tega, ker ne sprejme odgovornosti zanje, prisiljen funkcionirati v slabših oz. težjih razmerah. Če ima več denarja, ga je strah, kako bo potem, ko ga ne bo več imel. Njegov strah je tudi strah pred neuspehom.

Za aktivne strelce so najprimernejša živila, bogata z vitaminom C. Na vašem jedilniku naj bo večkrat prisotna zelenjava, npr. paprika, kumare, paradižnik, beluši in brokoli oziroma sezonska zelenjava. Ker se nagibate k pretiravanju, bi se morali naučiti zmernosti pri uživanju hitre hrane, ki naredi ogromno škode in poruši ravnovesje v telesu. Omejiti pa bi morali tudi sladkarije in gazirane pijače ter jih zamenjati z vodo.

DANES IZBIRAM VESELJE DO ŽIVLJENJA, NEŽNOST DO SEBE IN DO DRUGIH TER HVALEŽNOST ZA VSE KAR IMAM.

Ženska strelec
Ženska strelka

ŽENSKA STRELKA: Kako osvojiti strelko?

Ženske, rojene v znamenju strelca, so izjemno optimistična bitja. V vsaki družbi so dobrodošle, saj s sabo prinašajo veliko dobre volje. Ne morejo dolgo časa zadržati na enem mestu, zato jih začne stalna družba kmalu dolgočasiti. Pri osvajanju nasprotnega spola strelke niso ravno najbolj spretne. Takoj, ko spoznajo primernega kandidata, začnejo sanjariti in izgubijo stik z realnostjo. V službi imajo strelke precej problemov, predvsem z natančnostjo, ki ni njihova najmočnejša odlika. Izkoristijo vsako možnost za pobeg iz službe, za pogovore s prijateljicami. Moški, ki si bo za družico izbral strelko, naj pričakuje nenavadne predloge in razburljivo življenje.

Moški strelec
Moški strelec

MOŠKI STRELEC: Kako osvojiti strelca?

Moški strelci so svobodomiselni in resnicoljubni ljudje, ki imajo svojevrsten smisel za humor. Če bo družbi, v kateri je strelec, tak humor všeč, ga bodo sprejeli za svojega. S humorjem se bo reševal tudi iz težavnih situacij, v katere bo prej ali slej zabredel. Strelec je v svojem bistvu odkrita in poštena oseba, ki ne trpi zahrbtnosti. Prepričan je, da je poštenje edina in prava pot za doseganje zastavljenih ciljev, zato sovraži laganje in prevare. Včasih mu zapeljevanje ravno zaradi tega predstavlja velike težave. Ko je treba ženski pihati na dušo in ji govoriti sladke besede, strelec odpove. Zapleta se v dolge, nesmiselne stavke, ki žensko prej zmedejo, kot prevzamejo. Zanima jih ogromno stvari, vendar se nobeni se posvetijo popolnoma.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU STRELCA

Katherine Heigl 24.11.1978
S Soncem v znamenju Strelca je privlačna, igriva in vedno optimistična, tudi takrat, ko že vsi ostali skoraj obupajo. Ascendent v znamenju Vodnarja jo še dodatno izpostavi, kjerkoli se pojavi, saj je nenavadna in odlično sprejeta zaradi svojega prisrčnega humorja. Ničesar se ne boji in nič ji ni težko, saj jo vedno vodi močan entuziazem, s katerim spretno premaguje vse ovire. Luna v Devici ji lahko povzroča preglavice na ljubezenskem področju, saj svojih čustev ne izkazuje na glas, ampak predvideva, da jih bo nasprotna stran sama zaznala. Venera v znamenju Škorpijona ji podarja gorečo strast in dejstvo, da se ji nasprotni spol težko upre.

Julianne Moore 3.12.1960
Njeno Sonce v znamenju Strelca je vedno optimistično naravnano, tako kot ona sama. Nič ji ni težko, vedno se v življenju znajde in ne prenese kompliciranja pretirane in analitičnosti. Uživa v spontanih odločitvah in svobodi. Luna v znamenju Dvojčkov je prodorna, komunikativna in ji vliva razigranost, s katero je v družbi zelo zaželena. Mars v znamenju Raka skrbi, da se ne vda prehitro, saj želi preveriti vse drobne malenkosti in biti o vsaki zadevi popolnoma prepričana. Družina ji ogromno pomeni in brez njene podpore težko funkcionira. Venera v znamenju Kozoroga ji nagaja v odnosih z moškimi, saj se boji popolnoma prepustiti se in zares uživati. Ker se njen Saturn nahaja v znamenju Kozoroga, ji življenje prinaša ogromno omejitev, ki pa jih je s svojo močjo in borbenostjo sposobna premostiti.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje s strelci!