Lev

Dnevni horoskop za 28.06. 2022

Nikar ne bodite nervozni, kljub temu da vam primanjkuje še nekaj koščkov v mozaiku, znanja in izkušenj. Previdni bodite v situaciji, ki ste jo šele pred kratkim zares spoznali.

Tedenski horoskop za 27.06. - 03.07.2022

Ne ustrašite se če si v sredo, ko nastopi Mlaj v raku celo zaželite nekaj novega, drugačnega. Notranje boste v tem občutljivi in le s težavo boste v določenem odnosu naredili korak. Laž bo naredila nekaj škode, a jo boste spretno popravili s svojo simpatičnostjo. Poskrbeli boste za optimistično vzdušje, saj bodo v zadnjih dneh tedna vsi okoli vas bolj napeti. Tudi doma, kjer ne bo najbolj enostavno.

Mesečni horoskop za Junij 2022

Čeprav vam planeti v začetku junija morda res ne bodo najbolj naklonjeni, si lahko kljub temu pričarate prijetne trenutke, le sproščeni boste morali biti. Večkrat boste pomislili tudi na to, da nekdo premalo stori za vas, medtem, ko se vi zanj trudite na vse možne načine. Morda je čas, da se distancirate. Sredi junija se boste intenzivno posvetili osebnim zadevam, ki čakajo na realizacijo.

Lažje kot v preteklem obdobju se boste soočili s svojimi strahovi na ljubezenskem področju in jih uspeli premagati z optimizmom in samozavestjo. Samski izkoristite proste večere za živahno druženje, ki vas lahko popelje v resno razmerje po katerem hrepenite. Postavite si bolj trdne cilje in pri njih tudi poskušajte vztrajati.

Smernica za boljše počutje v juniju

Letni horoskop za leto 2022

Prehajate v leto, ki sicer ne bo najbolj enostavno, vendar vas bo naučilo toliko o sebi, da ga boste kasneje označili za poučno leto. V začetku leta vam bo Jupiter s svojo energijo omogočil ohranjanje ravnovesja v medsebojnih odnosih in združljivost s tistim, kar vam je pisano na kožo. Če ste se v preteklosti soočili s finančno krizo, se je boste z ugodnimi aspekti in odgovornimi prijemi morda lahko znebili. Do meseca marca vas bo ščitil tudi Mars, ki bo še dodatno poudaril pogum ter vas naučil ukrepati, če sami tega ne boste zmožni.

Pozicije planetov v februarju in aprilu vas vabijo k temu, da vklopite previdnost. Podati se boste morali skozi nekaj nepričakovanih dogodkov in situacij, v katerih se boste kljub vaši moči počutili nemočni. Pazite, da se ne bo zaradi nakopičenega stresa ter nezadovoljstva poslabšalo vaše zdravje. Po obdobju negotovosti, prihaja od maja naprej energija, ki vam bo pomagala doseči ter ujeti srečo.

V medsebojnih odnosih se boste trudili, da povečate stopnjo zaupanja in vklopite optimizem, tako pri sebi kot tudi pri drugih. Uživali boste v pozornosti in občudovanju ljudi, ki so za vas zelo pomembni. Vsa ta hrana za dušo vas bo usmerila k temu, da se boste osredotočili na izpopolnjevanje sebe. Saturn lahko sicer povzroči občasno nestabilnost, vendar se ne boste kar tako predali. Tkali boste močne vezi in znali poskrbeti da se vas sliši in opazi. Borili se boste, še posebej oktobra, da bi si zagotovili svoj prostor na vrhu poslovne lestvice. Priporočljivo je, da uporabite kratkoročne naložbene variante, da vam bo denar dostopen. Pravna ali sodna vprašanja, ki so že dolgo nerešena, se lahko v zadnjih mesecih leta razvijejo v pravi smeri. Lažje kot v preteklem letu boste dosegli ravnovesje med zasluženim in prihranjenim denarjem, kar vas bo stabiliziralo.

O znamenju Lev

Horoskop lev

Značilnosti horoskop lev.

Rojeni v obdobju (22.7. - 22.8.)

Lev je najbolj pogumno znamenje.

Lev, ki ima kraljevi pridih, ima vedno občutek, da je vreden več kot ostali. Kot Lev med živalmi kraljuje, tudi oseba, rojena v tem znamenju, kraljuje v svojem življenju in okolici. Njeno gibanje je elegantno, s pridihom uglajenosti. To je znamenje, ki se zna na direkten način postaviti zase in si izboriti zase svoj prostor pod soncem. Znajde se v vsaki situaciji, čeprav s tem koga kdaj užali.

  • Spol: moški
  • Vladajoči planet: Sonce
  • Element: ogenj
  • Dinamika: stalni
  • Barva: rumena, zlata
  • Drag kamen: rubin
  • Roža: sončnica
  • Telesno območje: srce
  • Drevo: figovec
  • Hrana: bogata hrana z dekoracijo

Ljudi, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje leva, enostavno ne morete spregledati. So naravni igralci in poveličujejo vse, kar jih obdaja. Če se ne morejo neposredno pokazati, znajo poiskati načine, ki jim pomagajo, da se prebijejo iz ozadja. Kažejo se velikodušni, topli, samozavestni in ustvarjalni. So izjemno zvesti tistim, ki jih cenijo in razumejo takšne, kakršni so v resnici. So temperamentni, vendar obenem pa zelo dostojanstvenega obnašanja. Vedno želijo vzbujati simpatije, biti priljubljeni ter žeti pohvale in občudovanje.

Levi niso nikoli plahi.

Vedno so živobarvni, pestri, bleščeči in razkošni, kar tudi brez zadržkov pokažejo, za to pa seveda pričakujejo aplavz. Če boste njihovo občinstvo, boste dobili stalnega sogovornika in družabnika. V resnici so to osebe, ki jim ni možno vladati ali ukazovati. Levji okus je zelo izbran, vendar tudi drag. Nekateri predstavniki tega znamenja pogosto pretiravajo in se oblačijo v pretirano razkošna oblačila vsiljivih barv. Navadno se ponašajo z odličnim okusom za modo, saj se nočejo spraviti v zadrego. K njihovi bleščeči osebnosti pač sodita zgolj sijaj in glamur.

Levi so v osnovi realisti in pragmatiki, vendar omejeni na obliko in sistem.

Kljub svoji ognjeni naravi so statični, spoštujejo zakone in so le redko odvisni od naključja. Energijo vedno usmerjajo v obvladovanje svoje usode. Levji temperament je koleričen, vendar stabilen. Njegovo odzivanje se ne kaže navzven, saj dobro skrbijo za notranji nadzor, zato nastopijo šele takrat, ko so prepričani vase. Od cilja niti slučajno ne odstopijo.

Leve privlači blišč, radi se gibljejo v elitnih krogih, zato si prizadevajo priti do gmotnega bogastva, posesti in ugleda. Pri pridobivanju denarja so sicer stvarni, vendar ob misli na hitro pridobljen denar včasih podležejo špekulacijam ali pa se celo odločijo za hazardiranje.

Lev, ki sicer predstavlja značajsko najbolj pogumno znamenje, ki se ne ustraši ničesar, ima velik strah pred tem, da bi v svojem krogu poznanstev izgubil ugled.

V podzavesti ga je strah tudi vedno, ko se pojavi nekdo, ki bi lahko bil karakterno močnejši in boljši od njega. Takrat postane nemiren. Zaradi visokega ega se boji tudi prevare ljubljene osebe.

Levinje ste samozavestne in največkrat zadovoljne s svojo težo. Obožujete kalorične pijače in kalorično hrano, ki si jo zaželite tudi v večernih urah. K sreči imate močno presnovo, ki vam omogoča, da ostanete dejavne. Uživati bi morale zelenjavo, bogato z železom, kot sta brokoli in špinača, od sadja pa mango, marelice in borovnice. Priporočljivo za vaš organizem je tudi lupinasto sadje. Moški levi povišani telesni teži niste izrazito izpostavljeni, priporočljivo pa je, da se ukvarjate s športnimi dejavnostmi.

TVOJA VIZIJE BODO POSTALE ČISTE, KO BOŠ POGLEDAL V SRCE. KDOR GLEDE ZUNAJ, SANJA, KDOR GLEDA ZNOTRAJ SE PREBUDI.

Ženska levinja
Ženska levinja

ŽENSKA LEVINJA: Kako osvojiti levinjo?

Ta ženska je v svoji duši sentimentalna, je pa tudi preveč priljubljena in do njenega srca si bo treba utirati pot skozi gruče oboževalcev. Če je v njenem občudovalcu kaj plemenitega ima prednost pred ostalimi, viteštvo jo vedno privlači. Rojena je za vladanje in ukazovanje ter določanje mode in vedenja. Vulgarnost in sleng levinje ne ganeta. V svojem izbrancu bo občudovala predvsem njegovo moškost, ne pa sposobnost izgovarjanja puhlic. Narava jo je obdarila z živahnostjo, bistrino, lepoto, gracioznostjo in spolno privlačnostjo za tri druge in še malo povrhu. Nikoli je ne bo mogoče ukrotiti v gospodinjo, ki čaka na gospodarja, da se vrne domov. Imeti mora službo in v njej kariero, sicer je nezadovoljna. Revščina ali samo pogled nanjo jo uničuje. Sama ima velikokrat težave z denarjem, saj je njen okus izbran, čeprav drag.

Moški lev
Moški lev

MOŠKI LEV: Kako osvojiti leva?

Lev je živobarven, pester, bleščeč, razkošen in večno željan, da to pokaže, razstavi in pobere ves aplavz. Kot snubec bo galanten, nežno zaščitniški in vzhičen. Za avanture ne potrebuje posebnih navodil in namigov. Njihova strast se odziva takoj. Ko dvori mu denar ne pomeni nič. Lev ne prenese tekmeca ne v obliki drugega moškega ne v obliki drugega interesa. Dokler se cela družina vrti okrog njega bo kot mož prijazen in dobrosrčen. Zelo verjetno bo svoji izbranki zvest, če ga bo le napojila z občudovanjem in ljubeznijo, sicer bo oboje poiskal drugje. V poklicu se pogosto povzpne na vodilna mesta. Ne vzdrži, da ne bi poskusil popraviti pokvarjene stvari, tako zelo so tehnično usmerjeni in priročni. Zelo rad se ukvarja s športom.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU LEVA

Jennifer Lopez 24.07.1970
Jennifer Lopez ima Sonce v prvi dekadi Leva, kar pomeni, da je zelo energična, plemenita, radodarna, zabavna in optimistična oseba. Veliko ji pomenita čast in glamur, vendar pa jo označujejo tudi pretiran ponos, gospodovalnost in samovšečnost. Ascendent, ki ga ima v tretji dekadi Tehtnice, kaže na to, da je pravična, pomirjujoča in družabna oseba z izrazitim smislom za razvijanje prijetnih odnosov, da zelo skrbi za svoj videz, se pa tudi nagiba k oportunizmu, lenobi in užitkarstvu. Njena točka duha se nahaja v Vodnarju, zaradi česar je zelo ustvarjalna oseba in zelo inteligentna. Največ ji pomeni varnost in tako vse svoje ambicije usmerja v to, da si slednjo omogoči, zaradi svoje občutljivosti pa nagonsko ravna tako, da je dobro predvsem zanjo.

Steve Martin 14.08.1945
Steve Martin ima Sonce v tretji dekadi Leva, kar pomeni, da je zelo energična, plemenita, radodarna, zabavna in optimistična oseba. Luno ima v prvi dekadi Škorpijona, kar ga opisuje kot intenzivno, magnetično, strastno in brezkompromisno osebo s težnjo po nadvladi, ki težko kontrolira svoja čustva, še posebej ljubosumje. Ascendent ima v Levu, kar kaže na to, da je vesela, družabna in iskrena oseba z odličnimi organizacijskimi sposobnostmi, vendar pa vse prevečkrat prevladata njegova brezobzirnost in egoizem. Mars v Dvojčkih pomeni, da ima močno voljo in veliko delovne energije in zagona, da je naravni bojevnik in vodja in čeprav ni vedno najbolj taktna oseba ji ljudje sledijo zaradi zagnanosti, življenjske moči in energije, kar navadno izžareva.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z levi!