Lev

Dnevni horoskop za 29.01. 2023

Vse, česar se boste spomnili, bo navdihnilo tudi tiste ki vas obdajajo, zato boste tokrat pravi vir navdiha in dobre volje. Pohvale bodo deževale iz vseh strani, prav prijetno vam bo.

Tedenski horoskop za 23.01. - 29.01.2023

Pričarajte si bolj pestro dogajanje in poskrbite, da bo zadovoljna tudi ljubljena oseba ki že komaj čaka, da se bolj intenzivno povežeta. Prav je, da se z odgovornostjo lotevate svojega dela, vendar bi morali delovati tudi spontano. Otresite se vseh morebitnih nesmiselnih pomislekov in se nikar ne smilite sami sebi. Spoprijeti se morate z nečim, kar vam dolgoročno prinaša več dobrih smernic. Vodi vas pravi občutek, tudi pri uradnih zadevah, kjer je treba izbirati na podlagi pomembnih dejstev. Gre za odločitev glede sprememb, ki že nekaj časa stopajo v ospredje.

Mesečni horoskop za Januar 2023

Čeprav boste v začetku januarja malce v dvomih, ne oklevajte, ko bo treba potegniti ostro potezo, saj boste tako zaščitili svoja čustva, za kar si boste še zelo hvaležni. Pohvala bo prišla, ko je sploh ne boste pričakovali. Izgubljeno energijo vam bosta povrnila tišina in občutek zadovoljstva. Izkušnje, ki ste jih dobili v preteklem obdobju vas bodo vodile v napredek. Ljubezen je zelo blizu, tega se zavedate, čeprav so vam najbolj všeč nedosegljivi cilji.

Z nekom navezujeta zanimive in prijetne stike, končno se lahko sprostite. Na poslovnem področju se vam bodo v zadnjem delu januarja nizale situacije, ki bodo od vas zahtevale zbranost in natančnost, zato nikar ne prehitevajte in ne bodite površni. Zadišale vam bodo športne dejavnosti, približali se boste želenemu cilju.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v januarju

Letni horoskop za leto 2023

Levi, z vsem zagonom se že nekaj časa trudite, da bi si izboljšali življenjske pogoje, vendar si bo najprej treba priznati napake. Čeprav bo 2023 za vas leto začetkov in srečnih okoliščin, se bo potrebno v januarju naprej soočiti z vsem, kar ste pustili nedokončanega, v upanju da izgine samo od sebe. Razne kaotične situacije na področju kariere ter prepiri v domačem okolju vas bodo vodili do točke, da se vprašate, ali sami delate kaj narobe. Odgovori vas bodo presenetili.

V smislu ljubezni in odnosov vas bo energija Venere navdihnila, tako močno, da boste poleg strasti zaznavali tudi bolj globoke vibracije. Ohranjanje pozitivnega odnosa in prakticiranje diplomatskih rešitev bo pomagalo tudi tistim, ki se nahajate v razpadajočih razmerjih prebroditi težave, oziroma omogočiti, da se po dolgih borbah končno osamosvojite. Ker ste svoje življenje v zadnjem letu obrnili na glavo, se boste sedaj zopet želeli vrniti tja, kjer ste se počutili polno in zadovoljno. Kljub temu, da bo v prvi polovici leta tempo sprememb stagniral, saj vas bo močna Saturnova energija usmerila v lenobo, si boste z veseljem pripravljali nove strategije, ki jih boste udejanjili v drugi polovici leta.

Če se boste trudili, ter sprejeli dejstva, se boste znali spretno uskladiti z vsako situacijo. Poskusite biti pozorni na stvari, ki se vas ne bodo direktno dotikale, vendar bodo kljub temu ključnega pomena za razvoj. Na trenutke boste v zadnjem delu leta sramežljivi, ko pa boste ugotovili, da ste zaželeni, lahko hitro postanete egocentrični. Če se bodo zapleti na delovnem mestu mešali z osebnim področjem ali z zdravstvenimi težavami, bo potrebno poskrbeti za ravnovesje in usklajenost.

OBŠIREN LETNI HOROSKOP ZA VSA PODROČJA

O znamenju Lev

Horoskop lev

Značilnosti horoskop lev.

Rojeni v obdobju (22.7. - 22.8.)

Lev je najbolj pogumno znamenje.

Lev, ki ima kraljevi pridih, ima vedno občutek, da je vreden več kot ostali. Kot Lev med živalmi kraljuje, tudi oseba, rojena v tem znamenju, kraljuje v svojem življenju in okolici. Njeno gibanje je elegantno, s pridihom uglajenosti. To je znamenje, ki se zna na direkten način postaviti zase in si izboriti zase svoj prostor pod soncem. Znajde se v vsaki situaciji, čeprav s tem koga kdaj užali.

  • Spol: moški
  • Vladajoči planet: Sonce
  • Element: ogenj
  • Dinamika: stalni
  • Barva: rumena, zlata
  • Drag kamen: rubin
  • Roža: sončnica
  • Telesno območje: srce
  • Drevo: figovec
  • Hrana: bogata hrana z dekoracijo

Ljudi, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje leva, enostavno ne morete spregledati. So naravni igralci in poveličujejo vse, kar jih obdaja. Če se ne morejo neposredno pokazati, znajo poiskati načine, ki jim pomagajo, da se prebijejo iz ozadja. Kažejo se velikodušni, topli, samozavestni in ustvarjalni. So izjemno zvesti tistim, ki jih cenijo in razumejo takšne, kakršni so v resnici. So temperamentni, vendar obenem pa zelo dostojanstvenega obnašanja. Vedno želijo vzbujati simpatije, biti priljubljeni ter žeti pohvale in občudovanje.

Levi niso nikoli plahi.

Vedno so živobarvni, pestri, bleščeči in razkošni, kar tudi brez zadržkov pokažejo, za to pa seveda pričakujejo aplavz. Če boste njihovo občinstvo, boste dobili stalnega sogovornika in družabnika. V resnici so to osebe, ki jim ni možno vladati ali ukazovati. Levji okus je zelo izbran, vendar tudi drag. Nekateri predstavniki tega znamenja pogosto pretiravajo in se oblačijo v pretirano razkošna oblačila vsiljivih barv. Navadno se ponašajo z odličnim okusom za modo, saj se nočejo spraviti v zadrego. K njihovi bleščeči osebnosti pač sodita zgolj sijaj in glamur.

Levi so v osnovi realisti in pragmatiki, vendar omejeni na obliko in sistem.

Kljub svoji ognjeni naravi so statični, spoštujejo zakone in so le redko odvisni od naključja. Energijo vedno usmerjajo v obvladovanje svoje usode. Levji temperament je koleričen, vendar stabilen. Njegovo odzivanje se ne kaže navzven, saj dobro skrbijo za notranji nadzor, zato nastopijo šele takrat, ko so prepričani vase. Od cilja niti slučajno ne odstopijo.

Leve privlači blišč, radi se gibljejo v elitnih krogih, zato si prizadevajo priti do gmotnega bogastva, posesti in ugleda. Pri pridobivanju denarja so sicer stvarni, vendar ob misli na hitro pridobljen denar včasih podležejo špekulacijam ali pa se celo odločijo za hazardiranje.

Lev, ki sicer predstavlja značajsko najbolj pogumno znamenje, ki se ne ustraši ničesar, ima velik strah pred tem, da bi v svojem krogu poznanstev izgubil ugled.

V podzavesti ga je strah tudi vedno, ko se pojavi nekdo, ki bi lahko bil karakterno močnejši in boljši od njega. Takrat postane nemiren. Zaradi visokega ega se boji tudi prevare ljubljene osebe.

Levinje ste samozavestne in največkrat zadovoljne s svojo težo. Obožujete kalorične pijače in kalorično hrano, ki si jo zaželite tudi v večernih urah. K sreči imate močno presnovo, ki vam omogoča, da ostanete dejavne. Uživati bi morale zelenjavo, bogato z železom, kot sta brokoli in špinača, od sadja pa mango, marelice in borovnice. Priporočljivo za vaš organizem je tudi lupinasto sadje. Moški levi povišani telesni teži niste izrazito izpostavljeni, priporočljivo pa je, da se ukvarjate s športnimi dejavnostmi.

TVOJA VIZIJE BODO POSTALE ČISTE, KO BOŠ POGLEDAL V SRCE. KDOR GLEDE ZUNAJ, SANJA, KDOR GLEDA ZNOTRAJ SE PREBUDI.

Ženska levinja
Ženska levinja

ŽENSKA LEVINJA: Kako osvojiti levinjo?

Ta ženska je v svoji duši sentimentalna, je pa tudi preveč priljubljena in do njenega srca si bo treba utirati pot skozi gruče oboževalcev. Če je v njenem občudovalcu kaj plemenitega ima prednost pred ostalimi, viteštvo jo vedno privlači. Rojena je za vladanje in ukazovanje ter določanje mode in vedenja. Vulgarnost in sleng levinje ne ganeta. V svojem izbrancu bo občudovala predvsem njegovo moškost, ne pa sposobnost izgovarjanja puhlic. Narava jo je obdarila z živahnostjo, bistrino, lepoto, gracioznostjo in spolno privlačnostjo za tri druge in še malo povrhu. Nikoli je ne bo mogoče ukrotiti v gospodinjo, ki čaka na gospodarja, da se vrne domov. Imeti mora službo in v njej kariero, sicer je nezadovoljna. Revščina ali samo pogled nanjo jo uničuje. Sama ima velikokrat težave z denarjem, saj je njen okus izbran, čeprav drag.

Moški lev
Moški lev

MOŠKI LEV: Kako osvojiti leva?

Lev je živobarven, pester, bleščeč, razkošen in večno željan, da to pokaže, razstavi in pobere ves aplavz. Kot snubec bo galanten, nežno zaščitniški in vzhičen. Za avanture ne potrebuje posebnih navodil in namigov. Njihova strast se odziva takoj. Ko dvori mu denar ne pomeni nič. Lev ne prenese tekmeca ne v obliki drugega moškega ne v obliki drugega interesa. Dokler se cela družina vrti okrog njega bo kot mož prijazen in dobrosrčen. Zelo verjetno bo svoji izbranki zvest, če ga bo le napojila z občudovanjem in ljubeznijo, sicer bo oboje poiskal drugje. V poklicu se pogosto povzpne na vodilna mesta. Ne vzdrži, da ne bi poskusil popraviti pokvarjene stvari, tako zelo so tehnično usmerjeni in priročni. Zelo rad se ukvarja s športom.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU LEVA

Jennifer Lopez 24.07.1970
Jennifer Lopez ima Sonce v prvi dekadi Leva, kar pomeni, da je zelo energična, plemenita, radodarna, zabavna in optimistična oseba. Veliko ji pomenita čast in glamur, vendar pa jo označujejo tudi pretiran ponos, gospodovalnost in samovšečnost. Ascendent, ki ga ima v tretji dekadi Tehtnice, kaže na to, da je pravična, pomirjujoča in družabna oseba z izrazitim smislom za razvijanje prijetnih odnosov, da zelo skrbi za svoj videz, se pa tudi nagiba k oportunizmu, lenobi in užitkarstvu. Njena točka duha se nahaja v Vodnarju, zaradi česar je zelo ustvarjalna oseba in zelo inteligentna. Največ ji pomeni varnost in tako vse svoje ambicije usmerja v to, da si slednjo omogoči, zaradi svoje občutljivosti pa nagonsko ravna tako, da je dobro predvsem zanjo.

Steve Martin 14.08.1945
Steve Martin ima Sonce v tretji dekadi Leva, kar pomeni, da je zelo energična, plemenita, radodarna, zabavna in optimistična oseba. Luno ima v prvi dekadi Škorpijona, kar ga opisuje kot intenzivno, magnetično, strastno in brezkompromisno osebo s težnjo po nadvladi, ki težko kontrolira svoja čustva, še posebej ljubosumje. Ascendent ima v Levu, kar kaže na to, da je vesela, družabna in iskrena oseba z odličnimi organizacijskimi sposobnostmi, vendar pa vse prevečkrat prevladata njegova brezobzirnost in egoizem. Mars v Dvojčkih pomeni, da ima močno voljo in veliko delovne energije in zagona, da je naravni bojevnik in vodja in čeprav ni vedno najbolj taktna oseba ji ljudje sledijo zaradi zagnanosti, življenjske moči in energije, kar navadno izžareva.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z levi!