Škorpijon

Dnevni horoskop za 18.09. 2021

Če boste vztrajni, boste dobili odgovor na najbolj žgoče vprašanje, posebno glede spremembe na področju kariere in financ. Planetarni aspekti vam končno prižigajo zeleno luč.

Tedenski horoskop za 13.09. - 19.09.2021

Namere prijatelja bodo zagotovo dobre, toda kaj vam bo to pomagalo, če vam bodo prinesle izključno skrbi. Niti pritoževati se ne boste mogli. Zadnji dogodek je potrdil, da je bila določena zadeva na mestu, kar je nov dokaz, da pravočasno zaznate, kdaj se lahko stvari zapletejo. V petek se boste na poslovnem področju trudili, da bi opravili čim več pomembnih zadev. Vpliv Marsa bo okrepil vašo moč in dvignil samozavest. Strast se bo okrepila, kar bi bilo dobro spretno izkoristiti v svoj prid.

Mesečni horoskop za September 2021

Za nasvet, kako bi izboljšali svojo storilnost pri delu izberite nekoga, ki ga sicer občudujete, je pa vseeno pozicioniran na realnih tleh. Sestavite se in se začnite učiti, saj vam na področju kariere v grlo že teče voda. Najlažje se boste osredotočili na tise teme, ki so vam blizu. Zahtevno nalogo, ki vas že pošteno obremenjuje boste spravili pod streho.

Če se imate namen z nekom poslovno povezati, najprej dobro razmislite, kaj vam to prinaša in kaj lahko v najslabšem primeru izgubite. Privlačili vas bodo podvigi, ki zahtevajo odločnost. Vaša vitalnost bo v zadnjih dneh septembra presenetljiva. Bodite na področju čustev zadovoljni s tem, kar imate in ne pretiravajte v svojih pričakovanjih, saj nimate razlogov za pritoževanje.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje

Letni horoskop za leto 2021

LETNI HOROSKOP ŠKORPIJON

Na duhovnem področju začetek leta 2021 krepi vaše osebno življenje, družino ali izkušnje povezane z domom. Bolj zadovoljni boste ste glede svojih bližnjih, življenjskih stvari in razmer. Odnosi z vsemi, s katerimi ste čustveno še posebej povezani, vam lahko na osebni ravni koristijo. Posebno pozornost boste v marcu namenili udobju in lepoti vašega doma ali močnejši želji po povezovanju s svojimi koreninami. Prihaja tudi močnejša sposobnost oddaljevanja od vsakodnevnih težav. Odnosi z družino bodo v pomladi še posebej prijetni in podporni. Morda se boste z nekom v poletnih dneh celo preselili skupaj. V domačem okolju lahko doživite močnejši občutek miru in zasebnosti. Ker je Jupiter vladar vaše druge hiše boste vlagali več denarja v izboljšanje svojega doma ali družinskega življenja. Zaradi tega boste do jeseni popolnoma varni.

Jesen prinaša pozitivno energijo in končno bodo za vami nekatere dolgoletne težave z družino. Kljub temu bodite previdni, ter ne obljubljajte v zagonu entuziazma stvari, ki presegajo vaše zmožnosti. V oktobru se vam lahko zgodi, da vaše poklicno življenje ali materialne dejavnosti zasenčijo osebni prostor in ljubezen. Odnosi v razmerjih se bodo izboljšali, vendar le z iskrenimi dogovori in komunikacijo. December je pravi čas za ustanovitev podjetja ali za študij. Na psihološki ravni se vam lahko poveča zaupanje vase in pridobite lahko občutek varnosti.

O znamenju Škorpijon

Horoskop škorpijon

Značilnosti horoskop škorpijon.

Rojeni v obdobju (23.10. – 21.11.)

Škorpijon je strastno ter prodorno znamenje.

Škorpijon je izjemno silovita oseba, polna energije in nebrzdane strasti. Pogosto dobimo občutek, da so nepremagljivi, saj s svojo prisotnostjo "začarajo" vse ostale prisotne. Zaradi svoje potrebe po zmagi in prevladi se velikokrat spopadejo, ob porazu pa se zaprejo vase in postanejo ljubosumni.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Pluton
  • Element: voda
  • Dinamika: stalna
  • Barva: karmin rdeča
  • Drag kamen: ametist
  • Roža: marjetica
  • Telesno območje: splovila
  • Drevo: jesen
  • Hrana: meso

Pri vsem, česar se Škorpijon loti, gre vedno v globino. Njihov svet in način, kako razumejo svet okoli sebe, je zato navadno obarvan črno ali belo, le redko zaznajo sive odtenke. Čeprav se to morda sliši zaletavo, se redko zmotijo. Vodi jih izjemna intuicija, s katero v trenutku dojamejo, kako stvari stojijo.

Škorpijoni veljajo za močne osebnosti.

Vedno bodo raje škodili samim sebi, kot ta užitek prepustili drugim, saj se kontroli nad vsem, kar se dogaja, ne bodo odpovedali. Močno so prepričani, da bodo preživeli, ne glede na to, kaj jih čaka, in pogosto se niti najmanj ne motijo. Bolje se jim je približati previdno in počasi, hitrih kretenj namreč ne prenesejo. V takšnem primeru za trenutek odrevenijo ali celo stopijo korak nazaj, kar je značilno tudi za škorpijona.

Presenetil vas bo njihov prodoren in močan glas, ki ni nujno glasen. Sicer pa Škorpijoni ne govorijo veliko. Njihov molk utegne sprožiti nelagodje ali celo strah, sploh če se zazremo v njihove hipnotične, skrivnostne in temne oči ter ugotovimo, da so nas v trenutku spregledali.

Škorpijoni natanko vedo, koga imajo pred seboj, ob tem pa pade odločitev.

Če smo jim všeč, nas nemudoma sprejmejo in postanejo naši najboljši prijatelji. V nasprotnem primeru je ni sile, ki bi jih prisilila, da bi se še kdaj srečali z nami, če pa bi se to le zgodilo, bi nas mirno prezrli.

Kar zadeva zunanjost, Škorpijoni največkrat niso nič posebnega ali, bolje rečeno, ne moremo jih uvrstiti med lepe ljudi. Težko bi jih tudi uvrstili med ljudi, ki sledijo modnim trendom. Nikoli ne bodo postali sužnji mode ali ustaljenih norm in prepričanj. Vedno in povsod bodo sledili zgolj lastnemu slogu. Vseeno iz njihove pojave vejeta privlačnost in seksapilnost, ki ne more biti neopažena pri ljudeh, ki zanjo opazovati.

Za Škorpijone je pomembno, da so opaženi.

So izraziti individualisti. Vsak družbeni pritisk ali zunanji vpliv je zanje neznosen. Škorpijone je nemogoče prestrašiti ali stisniti v kot, saj premorejo veliko zalogo notranje discipline, samoobvladovanja in hladnega dostojanstva, njihov duh pa je osredotočen na točno določen cilj. Škorpijoni so ustvarjalci, ki ne bežijo pred odgovornostjo in z dostojanstvom branijo vse svoje odločitve. Vedno namreč stojijo za svojimi besedami.

Škorpijoni so na zunaj flegmatiki, v sebi pa koleriki. Nemudoma se odzovejo na provokacije iz okolice, vendar se znajo dobro nadzirati. Nikoli ne popravljajo ljudi, ki so jih narobe razumeli, zato so prav Škorpijoni od pripadnikov vseh zodiakalnih znamenj najtežje razumljivi in najmanj razumljeni. Škorpijoni so maščevalni in nevarni, in ne poznajo sredine.

Denar ima za Škorpijone velik pomen, predvsem zato, ker jim prinaša občutek moči, svobodo in nadzor.

Z denarjem znajo dobro ravnati, tako s svojim kot tudi s tujim, zaradi česar so izvrstni na področju denarnih vlaganj. Blizu so jim borzne špekulacije, saj so zanje poseben izziv. Poleg tega znajo utajiti kakšno davčno obveznost in tudi črni trg jim ni tuj. Na poslovnem področju se izkažejo pri vseh delih, ki se jim lahko posvetijo z vsem svojim bitjem. Pripravljeni so trdo delati, potrebujejo občutek varnosti in so zelo podjetni, vendar nikdar nestrpni. Vedno potrpežljivo čakajo na svojo priložnost.

Škorpijonom je zelo pomembno, da partner ni hladen. Če se njihova ogromna zaloga energije v odnosu ne bo izrabi, nastanejo težave. V stresnih obdobjih partnerskega življenja utegnejo priti na dan ljubosumnost, molčečnost in maščevalnost. Škorpijoni imajo namreč svoje ideale in jih je težko zadovoljiti. Poleg tega imajo izdelane mehanizme in strategije, kako zavarovati svojo čustveno občutljivost.

Čeprav je Škorpijon zelo močan in z njim nikakor ne moremo manipulirati, je globoko v sebi labilen in ne verjame vase, kopičijo se mu predvsem strahovi, povezani s tem, da bi ga bližnji ljudje izdali. Ker rad zaupa več ljudem, ga je strah tudi tega, da bi izdali kakšno neljubo lastnost in mu s tem pokvarili ugled ali povzročili konflikt.

Škorpijoni bi morali v svojo dieto vključiti več polnozrnatih izdelkov, solato, zeleno, kumare, češnje, pomaranče in kivi, saj je za vas značilno pomanjkanje vitamina C in vlaknin. Moški škorpijoni ste pogosto zelo predani delu, zato velikokrat preskakujete obroke. Prav zato bi morala vaša dieta vsebovati hrano, ki zahteva hitro in preprosto pripravo, kljub temu pa je sestavljena iz komponent zdrave hrane. Priporočljiva za vas je začinjena hrana.

KAMOR USMERJAM SVOJO POZORNOST, TO ŽIVIM, TO SEM JAZ.

Ženska, rojena v znamenju škorpijon
Ženska škorpijonka

ŽENSKA ŠKORPIJONKA:
Kako osvojiti škorpijonko?

Škorpijonka ima v sebi globoko in skrivnostno lepoto. Ona je magnetična, ponosna, in popolnoma samozavestna. Žal ji je samo, ker ni bila rojena kot moški in jo skeli, ker nima enakih prednosti kakor jih imajo v družbi oni. Nikoli ni neodločna in omahljiva. Nikomur ljubezen ne pomeni toliko kot škorpijonki! Tu ne preostane nič drugega, kot priti z barvo na dan, kajti ta žena hoče brezpogojno pripadati tistemu, ki ga ljubi in ga pod nobenim pogojem noče deliti s prijateljicam. Zato je tu problem ljubosumnosti neznansko velik. Vse pri njej se nahaja v globini in pod mirno zunanjostjo se skriva pravi vulkan. Zna se tudi žrtvovati, je pogumna in žilava v boju ter v težkih in usodnih življenjskih situacijah.

Moški škorpijon
Moški škorpijon

MOŠKI ŠKORPIJON: Kako osvojiti škorpijona?

Žensko, ki se zaljubi v Škorpijona ne sme biti strah poželenja. To je namreč njegova temeljna lastnost. Ne nanaša se samo na ljubezen, čeprav je tam najbolj izrazito, strasten je tako pri politiki, šahu, cigaretah, hrani, življenju, kar koli si pač zamislite. Njegova ljubezenska čustva so nadvse močna. A vendar, kolikor hitro se naveže, se tudi razide, glede svoje izvoljenke pa je vselej sebičen, saj jo hoče samo zase, od njene naklonjenosti oz. zavračanja pa je tudi odvisno trajanje njunega razmerja. Izredno težko si najde pravo partnerico. V njegovi izbiri pa odseva njegovi trdi pogledi na poštenost in zvestobo.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU ŠKORPIJONA

Ethan Hawke 06.11.1970
Njegovo Sonce se je ob rojstvu nahajalo v znamenju Škorpijona, kar nakazuje, da je trdna osebnost, ki težko v življenju sprejema kompromise. Je zelo vztrajen in odločen, ter ne prenese poraza in dolgčasa. Luna v Vodnarju ga usmerja v drugačnost in želje, ki so izven povprečja. Venera v znamenju Škorpijona pa poskrbi, da je strasten in v odnosih tudi malce dlakocepski ter občutljiv, če ni vse tako, kot si on želi. Mars v znamenju Tehtnice usmerja njegovo komunikacijo na diplomatsko raven, ne prenese pa krivic in neiskrenosti. Takrat postane nesramen in celo napadalen. Jupiter v Škorpijonu je njegova sreča, ki poskrbi, da nikoli ne pristane na dnu družbene lestvice.

Anne Hathaway 12.11.1982
S Soncem v znamenju Škorpijona je prijetna, prodorna, simpatična in vročekrvna, kar ji pripomore na ljubezenskem in poslovnem področju. Ima prednost, saj se vedno znajde v vsaki situaciji, saj je njen um skoncentriran in usmerjen v iskanje rešitev. Ljubezen ji veliko pomeni in za tisto pravo se je pripravljena boriti. Ascendent v znamenju Vodnarja jo ves čas usmerja v drugačnost, inovativnost in nove podvige, ki presenečajo okolico. Venera v znamenju Škorpijona ji podarja smisel za zabavo in vedno uživa v druženju, z njo nikoli ni dolgčas. Je usodna ženska za marsikaterega moškega, saj zna očarati. Tudi pri delu je zelo spretna in vztrajna, kar ji lahko pomaga, da na lahek način pride do materialnega bogastva.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje s škorpijoni!