Kozorog

Dnevni horoskop za 07.02. 2023

Nekdo od domačih vas ne bo razumel, čeprav vseeno upate, da se bo kaj spremenilo. Tokrat vas ne bo rešila le očarljivost, morali se boste soočiti tudi s tistimi zadevami, ki bi jih najraje preskočili.

Tedenski horoskop za 06.02. - 12.02.2023

Nikar na področju kariere prehitro ne obupajte, le večjo mero zaupanja vase potrebujete in uspelo vam bo. Preveč energije namenjate odnosom, zaradi česar vam je počasi zmanjkuje na ostalih področjih. Skušajte čim prej najti boljše opcije in iz življenja črtajte nepomembnosti, ki vam vztrajno kradejo energijo. Ne oklevajte, če boste morali na področju dela, kjer ste pričakovali pomoč sodelavcev sami v akcijo. Ne izgubljajte se v razmislekih in uporabljajte intuicijo, saj si z razumom ne boste mogli pomagati.

za ta mesec ni osebnega horoskopa

Letni horoskop za leto 2023

Presenečeni nad sabo se boste v začetku januarja kljub retrogradnosti udobno zleknili in opazovali, kako se težave rešujejo. Na površje s februarjem ponovno prihaja zagon, ki vas bo popeljal do tega, da si naredite odličen načrt. Stopate v leto, v katerem bo zelo pomembno izražanje svojega pravega jaza. Dovolili si boste delovati bolj odprto, še posebej v pomladnih mesecih, ko se boste vključevali v skupinske projekte, ki obljubljajo stabilen donos. Umika se občutek, da morate vedno vse narediti sami, spoznali boste da je v slogi moč. Običajno močno verjamete v to, kar počnete, v začetku poletja pa se lahko zaradi vpliva Saturna pojavijo dvomi, ali ste na pravi poti ali bi morali morda obrniti smer.

V kolikor svojih občutkov v zvezi s kariero ne boste delili, se lahko soočite s težavami, ovirami pri delu in nezadovoljstvom. Mars vas bo opomnil, da je direkten pristop tisti, ki lahko razbremeni razne psihološke zmešnjave. Odločili se boste, da vse tiste stvari, ki ste se jim izogibali izboljšate, tokrat s pomočjo nasvetov drugih, ki vam bodo še kako prišli prav. Znani boste po tem, da znate prisluhniti, se poglobiti v vsako situacijo in podati odgovor, ki lahko nekomu občutno olajša pot. V poletnih dneh lahko med vami in osebo, ki je bila z vami samo prijateljsko povezana preskoči zanimiva iskrica.

Na področju financ vas bo Jupiter popeljal v umirjeno delovanje, dovolj vam bo, da boste vedeli, da si nekaj večjega lahko privoščite, tudi če se za nakup ne boste odločili. Povezovanje s podobno mislečimi bo koristilo področju financ, prav tako bo obnovilo nekatere stare povezave, ki se bodo izkazale za zelo koristne. Venera vam bo po eni strani na področju čustev razbistrila misli, Saturn pa vas bo ob vsakem zapletu, ki se bo pojavil vodil k dvomom in temnim zaznavam. S potrpežljivostjo si boste znali pričarati umirjeno jesen, v kateri se boste vezani še bolj povezali ter odkrili zastrte tančice odtenkov strasti.

OBŠIREN LETNI HOROSKOP ZA VSA PODROČJA

O znamenju Kozorog

Horoskop kozorog

Značilnosti horoskop kozorog.

Rojeni v obdobju (21.12. – 19.1.)

Kozorog je zelo vztrajno znamenje.

Kozorog je zodiakov deseti znak. Njegov začetek je v znamenju zimskega solsticija, ko narava navidezno ugasne in počitek omogoča razvoj človekovih duševnih zmogljivosti. Je znak s konca enega in z začetka drugega obdobja. Pomenil naj bi opreznost, vestnost, potrpežljivost, stanovitnost, dosežek in občutek dolžnosti. Kozorogi vedno iščete vzor, po katerem bi se lahko zgledovali.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Saturn
  • Element: Zemlja
  • Dinamika: kardinalna
  • Barva: rjava
  • Drag kamen: oniks
  • Roža: lilija
  • Telesno območje: hrbtenica
  • Drevo: breza
  • Hrana: grah, mlečni izdelki

Kozorog je zemeljsko znamenje, ki kaže na veliko ambicioznost v življenju. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Kozorog, so zelo resni in odgovorni. Nikoli se ne izognejo dolžnostim, zato spadajo med zanesljiva in zvesta znamenja. Zaradi prevelikih obveznosti in dolžnosti se zdi, da se ne znajo igrati ali živeti prijetnejših strani življenja.

Njihov humor je cinično obarvan in večinoma se nagibajo k pesimizmu. Za tem se skriva plahost, vendar tudi čvrstost in moč, ki jo čutimo, kljub temu, da so do nas prijazni. Vedno bomo imeli občutek, da v resnici hočejo biti sami, toda to ne drži, kajti hrepenijo po priznanju, zato se bodo potrudili, da bodo vedno naredili dober vtis.

Ambiciozen kozorog nima časa, da bi razmišljal o tem, kaj bo oblekel.

Zanima jih predvsem uporabnost oblačil. Modne revije jih ne zanimajo, tudi pred ogledalom ne stojijo dlje, kot je potrebno. Imajo pa izrazit slog in smisel za estetiko. Klasična moda s kakšnim modernim dodatkom je in bo vedno pojem popolnosti. Kozorogi namreč želijo biti popolni in opazni v družbi.

Za Kozoroge sta značilni predvsem vzgojenost in olikanost. Hrepenijo po odobravanju, v svojih skritih sanjah pa so romantiki. Saturn, strogi planet discipline, jim je podaril pod hladno zunanjostjo nežnega in nepoboljšljivega romantika, ki zna presenetiti z navdušujočim humorjem. Največja slaba stran Kozorogov je v tem, da utegnejo zapasti v melanholijo in apatijo. Takrat se zaprejo vase in prezirajo vse okrog sebe.

Njihova duhovna nadarjenost je velika, pri čemer jim pridnost, ki se pri njih razvije že zgodaj, pomaga, da jim življenje ne povzroča težav. To so strogi in pošteni ljudje, ki vztrajajo pri dani besedi, enako velja tudi za njihove odločitve. Vseh dogovorov se držijo. Imajo dober spomin, najraje pa se družijo z inteligentnimi ljudmi. Ljubijo tradicijo in zgodovino svojega naroda ter se poskušajo javno angažirati.

Kozoroge lahko označimo kot praktične, potrpežljive in konservativne ljudi.

Včasih jim po krivici pripišemo hladnost in sebičnost, vendar imajo čudovit smisel za humor, ki je neobičajen in v nasprotju z njihovo godrnjavostjo. To je znamenje nasprotij, čeprav imajo velike možnosti za uspeh in ambicije, so na drugi strani brez samozavesti, ki bi jim pomagala te možnosti tudi izkoristili. Če jim uspe združiti svojo prodornost in disciplino, bo njihova pot do uspehu sicer dolga, vendar trdna in stabilna.

Ker imajo radi domača opravila, jim bolj ustreza družinska hiša z nekaj posesti kot pa mestno stanovanje, sploh če je v moderni četrti. Kozorogi pač potrebujejo vsaj malo starinskega vzdušja. Disciplinirano uživajo v pridobivanju imetja in denarja, naporno delajo in si želijo priznanja. Več kot denar jim pomenita javno priznanje in pohvala, če pa pri tem še dobro zaslužijo, se počutijo toliko bolje. Nikoli se ne spuščajo v tveganja, možnosti za hitre zaslužke jih ne pritegujejo.

Kariero načrtujejo, dokler ne dosežejo cilja.

Vztrajno sprejemajo izzive vseh vrst, radi imajo višino in plezajo vse višje in višje. Nobena ovira se jim ne zdi nepremagljiva, na zastavljene cilje pa so pripravljeni čakati in medtem potrpežljivo delati. Do težave lahko pride v trenutku, ko dosežejo vrh in pred sabo ne vidijo nobenega cilja in smisla več. Takrat se še bolj spustijo na realna tla. Sovražijo spremembe. Pri skupinskem delu so le redko uspešni, razen če niso na čelu skupine. Od Kozorogov lahko le redko pričakujemo ljubezenske izjave, velike besede in nežnosti.

Uporni kozorog ima velikokrat prisoten manjvrednostni kompleks in velike strahove pred tem, kako ga vidijo drugi, ter da ne bo v očeh drugih slučajno izpadel slab ali neuspešen.

Največ strahov je povezanih s finančnim in poslovnim področjem. Strah ga je tudi pred izgubo imetja in zadev, povezanih z dediščinami.

Za Kozoroge je v večini značilna vitka postava. Če se vam kljub temu začnejo kopičiti kilogrami, se zelo hitro vrnete v pravo formo, saj ste sposobni kombinacije zdrave prehrane s športom. Priporočljiva dieta za vas obsega zelenjavne juhe, solate in priloge z olivnim oljem ter zmerne količine perutnine. Omejiti je treba količino suhomesnatih izdelkov. Zaradi svoje resnosti pa je dobro, da kdaj pa kdaj posežete po temni čokoladi.

NISEM TISTO KAR SE JE ZGODILO Z MENOJ, TEMVEČ TO, KAR SEM SE ODLOČIL POSTATI

Kozorog ženska
Ženska kozoroginja

ŽENSKA KOZOROGINJA: Kako osvojiti kozoroginjo?

Kozoroginja je zelo zbrana in preračunana oseba, ki išče ustreznega moškega in ko si ga izbere ga zagrabi, na da bi se on tega sploh zavedel. Če ji ne uspe, bo raje živela sama, kot da bi se samo zaradi poroke združila z neustreznim kandidatom. Kozoroginje so poslovno zelo uspešne, saj si uspeha želijo tudi če gredo preko trupel. Njeno vedenje vas bo prepričalo, da je trdna kot skala in nepremakljiva. V resnici je podvržena premnogim menjavam razpoloženja. Zato ji je težko se sprostiti v srčnih zadevah. Ne zadovolji se s površnimi znanstvi. Kozoroginje so lastnice neke posebne svežine. Le redko naletite na kakšno, ki ni privlačna. Istočasno pa so plahe in negotove glede svoje zunanjosti in jih boste morali vedno znova tolažiti, da jo imate radi tudi zaradi njene zunanjosti. Njen dom bo vedno tako bleščeče čist in urejen, da se bo zdelo, da so bili pri njej škrati na delu.

 

Moški kozorog
Moški kozorog

MOŠKI KOZOROG: Kako osvojiti kozoroga?

Moški rojen v znamenju Kozoroga je nepristranski, pravičen in natančen. Vse česar se loti poskuša narediti vestno, natančno, uspeh pa doseže z vztrajnostjo, marljivostjo in prizadevnostjo. Je zelo odgovoren in odločitve sprejema skrbno, vse pomisleke primerno upošteva ter se pametno uči iz preteklih napak. Strah pred dolgovi ali odvisnostjo od drugih mu lahko da včasih nekoliko resen videz, sploh pa je za to znamenje značilen pesimizem in temno razpoloženje, iz melanholije pa se lahko dvigne le sam. Ena izmed običajnih Kozorogovih slabosti je snobizem, kar tudi vpliva na njegove prijateljske zveze. Stike z ljudmi pogostokrat ocenjujejo glede na družbeni položaj, bogastvo in rod. Rad se zapleta v ljubezenske dogodivščine, vendar ne samo v svoje, temveč se močno zanima tudi za tuje.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU KOZOROGA

Kate Bosworth 02.01.1983
Njeno Sonce se je nahajalo v 9. hiši Kozoroga, kar nakazuje, da je trdna in odlično organizirana oseba, ki v življenju doseže, kar si zada, tudi če se ji pojavljajo ovire. S svojo samozavestno držo je pravi magnet za moške, vendar zna postaviti tudi meje ter od njih veliko zahtevati. Luna v znamenju Leva v 5. hiši ji podarja energičnost in iznajdljivost v vsaki situaciji. Je prodorna ženska, ki za sabo vedno dvigne veliko prahu in pusti dober pečat. Ascendent v znamenju Ovna jo usmerja v vplivne in pomembne službe. Denar ji je zelo pomemben in do njega lahko v življenju pride. Sposobna je prodreti globoko, vendar pri tem nikoli nima slabe vesti. Je večen optimist, ki se znajde v vsaki situaciji. Venera v Vodnarju ji daje kreativnost in občutek za lepoto.

Ricky Martin 24.12.1971
Njegovo Sonce se nahaja v 7. Hiši Kozoroga, kar nakazuje, da je vztrajna in poslovno usmerjena oseba. Delo zanj predstavlja najbolj pomemben faktor v življenju, ležernosti skorajda ne pozna. Usmerjen je v uspeh in pri tem ne izbira sredstev. Luna v Ribah mu dodaja nekaj občutljivosti v čustvenih odnosih. Pripravljen se je spuščati v globine odnosov in o njih razglabljati v nedogled. Venera, ki se nahaja v znamenju Vodnarja ga usmerja v nenavadne podvige in številne avanture ter adrenalinske podvige. Tudi v razmerju se mora ves čas dogajati, drugače mu hitro postane dolgčas. Z Marsom v znamenju Rib je nekoliko zamerljiv in težko odpusti krivico.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje s kozorogi!