Kozorog

Dnevni horoskop za 08.07. 2020

V mislih se vam bo porodilo veliko idej in novih zamisli, ki jih boste želeli uresničiti. Pri delu boste sijali, saj boste oddajali pozitivno energijo in dobro voljo, kar vam bodo nekateri zavidali.

Tedenski horoskop za 06.07. - 12.07.2020

Pred vami je teden, bogat z ljubeznijo. Vaši odnosi bodo dobili priložnost, da se razvijajo v pozitivni smeri. Možna je tudi poglobitev. Predvsem, se ne obremenjujte in ne dramatizirajte pri stvareh, ki niso tako slabe, kot se vam zdi. V soboto boste več kot zadovoljni in lahko obrnete nov list v življenju. S tem pa presenečenj še ni konec, nepričakovano lahko dobite novo pogodbo, ki bo vsebovala dodatek. Nepotrebni izdatki in pomanjkanje pazljivosti vas tokrat ne bodo obremenjevali.

Mesečni horoskop za Julij 2020

Niste še pripravljeni na izzive, ki zahtevajo nekaj predrznosti, kar vam je odveč, saj ste umirjene narave. Bodite v prvi polovici julija previdni in budni, ko vas bo nekdo vztrajno prepričeval o svojem prav. Najprej zahtevajte konkretne podatke, preden se karkoli odločite. Intenziven razvoj dogajanja bo od vas zahteval popolno predanost in hitre odločitve.

Konec meseca julija sicer ne bo lahek, toda vsekakor se vam obrestuje poskusiti to kar se vam ponuja, saj se zavedate, da drugače ne bi bili sproščeni in zadovoljni. Preveč se obremenjujete, namesto da bi nekaj pomembnega preprosto preložili do trenutka, ko vam bodo zadeve pisane na kožo.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v mesecu juliju

Letni horoskop za leto 2020

LETNI HOROSKOP 2020 HOROSKOP KOZOROG

Kozorogi, v vašem življenju se bodo v prvih mesecih leta 2020 zgodile nekatere pozitivne spremembe, sprejemali boste pomembne odločitve in prijazno okolje bo tisto, ki bo vir navdiha. Čim prej se znebite negativnega razmišljanja, čeprav se boste sredi leta znašli pod stresom in primežem obžalovanja zaradi svojih napak. Samo odločitve, ki jih sprejemate, ne bodo dovolj donosne glede na vaše zastavljene cilje, potrebno bo tudi trdo delo. V zadnjih mesecih leta pričakujte velike možnosti za napredovanje. V osebnem življenju se boste soočili z nečem iz preteklosti, zaradi tega boste morda malce odtujeni od svoje družine.

O znamenju Kozorog

Horoskop kozorog

Značilnosti horoskop kozorog.

Rojeni v obdobju (21.12. – 19.1.)

Kozorog je zelo vztrajno znamenje.

Kozorog je zodiakov deseti znak. Njegov začetek je v znamenju zimskega solsticija, ko narava navidezno ugasne in počitek omogoča razvoj človekovih duševnih zmogljivosti. Je znak s konca enega in z začetka drugega obdobja. Pomenil naj bi opreznost, vestnost, potrpežljivost, stanovitnost, dosežek in občutek dolžnosti. Kozorogi vedno iščete vzor, po katerem bi se lahko zgledovali.

  • Spol: ženski
  • Vladajoči planet: Saturn
  • Element: Zemlja
  • Dinamika: kardinalna
  • Barva: rjava
  • Drag kamen: oniks
  • Roža: lilija
  • Telesno območje: hrbtenica
  • Drevo: breza
  • Hrana: grah, mlečni izdelki

Kozorog je zemeljsko znamenje, ki kaže na veliko ambicioznost v življenju. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Kozorog, so zelo resni in odgovorni. Nikoli se ne izognejo dolžnostim, zato spadajo med zanesljiva in zvesta znamenja. Zaradi prevelikih obveznosti in dolžnosti se zdi, da se ne znajo igrati ali živeti prijetnejših strani življenja.

Njihov humor je cinično obarvan in večinoma se nagibajo k pesimizmu. Za tem se skriva plahost, vendar tudi čvrstost in moč, ki jo čutimo, kljub temu, da so do nas prijazni. Vedno bomo imeli občutek, da v resnici hočejo biti sami, toda to ne drži, kajti hrepenijo po priznanju, zato se bodo potrudili, da bodo vedno naredili dober vtis.

Ambiciozen kozorog nima časa, da bi razmišljal o tem, kaj bo oblekel.

Zanima jih predvsem uporabnost oblačil. Modne revije jih ne zanimajo, tudi pred ogledalom ne stojijo dlje, kot je potrebno. Imajo pa izrazit slog in smisel za estetiko. Klasična moda s kakšnim modernim dodatkom je in bo vedno pojem popolnosti. Kozorogi namreč želijo biti popolni in opazni v družbi.

Za Kozoroge sta značilni predvsem vzgojenost in olikanost. Hrepenijo po odobravanju, v svojih skritih sanjah pa so romantiki. Saturn, strogi planet discipline, jim je podaril pod hladno zunanjostjo nežnega in nepoboljšljivega romantika, ki zna presenetiti z navdušujočim humorjem. Največja slaba stran Kozorogov je v tem, da utegnejo zapasti v melanholijo in apatijo. Takrat se zaprejo vase in prezirajo vse okrog sebe.

Njihova duhovna nadarjenost je velika, pri čemer jim pridnost, ki se pri njih razvije že zgodaj, pomaga, da jim življenje ne povzroča težav. To so strogi in pošteni ljudje, ki vztrajajo pri dani besedi, enako velja tudi za njihove odločitve. Vseh dogovorov se držijo. Imajo dober spomin, najraje pa se družijo z inteligentnimi ljudmi. Ljubijo tradicijo in zgodovino svojega naroda ter se poskušajo javno angažirati.

Kozoroge lahko označimo kot praktične, potrpežljive in konservativne ljudi.

Včasih jim po krivici pripišemo hladnost in sebičnost, vendar imajo čudovit smisel za humor, ki je neobičajen in v nasprotju z njihovo godrnjavostjo. To je znamenje nasprotij, čeprav imajo velike možnosti za uspeh in ambicije, so na drugi strani brez samozavesti, ki bi jim pomagala te možnosti tudi izkoristili. Če jim uspe združiti svojo prodornost in disciplino, bo njihova pot do uspehu sicer dolga, vendar trdna in stabilna.

Ker imajo radi domača opravila, jim bolj ustreza družinska hiša z nekaj posesti kot pa mestno stanovanje, sploh če je v moderni četrti. Kozorogi pač potrebujejo vsaj malo starinskega vzdušja. Disciplinirano uživajo v pridobivanju imetja in denarja, naporno delajo in si želijo priznanja. Več kot denar jim pomenita javno priznanje in pohvala, če pa pri tem še dobro zaslužijo, se počutijo toliko bolje. Nikoli se ne spuščajo v tveganja, možnosti za hitre zaslužke jih ne pritegujejo.

Kariero načrtujejo, dokler ne dosežejo cilja.

Vztrajno sprejemajo izzive vseh vrst, radi imajo višino in plezajo vse višje in višje. Nobena ovira se jim ne zdi nepremagljiva, na zastavljene cilje pa so pripravljeni čakati in medtem potrpežljivo delati. Do težave lahko pride v trenutku, ko dosežejo vrh in pred sabo ne vidijo nobenega cilja in smisla več. Takrat se še bolj spustijo na realna tla. Sovražijo spremembe. Pri skupinskem delu so le redko uspešni, razen če niso na čelu skupine. Od Kozorogov lahko le redko pričakujemo ljubezenske izjave, velike besede in nežnosti.

Uporni kozorog ima velikokrat prisoten manjvrednostni kompleks in velike strahove pred tem, kako ga vidijo drugi, ter da ne bo v očeh drugih slučajno izpadel slab ali neuspešen.

Največ strahov je povezanih s finančnim in poslovnim področjem. Strah ga je tudi pred izgubo imetja in zadev, povezanih z dediščinami.

Za Kozoroge je v večini značilna vitka postava. Če se vam kljub temu začnejo kopičiti kilogrami, se zelo hitro vrnete v pravo formo, saj ste sposobni kombinacije zdrave prehrane s športom. Priporočljiva dieta za vas obsega zelenjavne juhe, solate in priloge z olivnim oljem ter zmerne količine perutnine. Omejiti je treba količino suhomesnatih izdelkov. Zaradi svoje resnosti pa je dobro, da kdaj pa kdaj posežete po temni čokoladi.

NISEM TISTO KAR SE JE ZGODILO Z MENOJ, TEMVEČ TO, KAR SEM SE ODLOČIL POSTATI

Kozorog ženska
Ženska kozoroginja

ŽENSKA KOZOROGINJA: Kako osvojiti kozoroginjo?

Kozoroginja je zelo zbrana in preračunana oseba, ki išče ustreznega moškega in ko si ga izbere ga zagrabi, na da bi se on tega sploh zavedel. Če ji ne uspe, bo raje živela sama, kot da bi se samo zaradi poroke združila z neustreznim kandidatom. Kozoroginje so poslovno zelo uspešne, saj si uspeha želijo tudi če gredo preko trupel. Njeno vedenje vas bo prepričalo, da je trdna kot skala in nepremakljiva. V resnici je podvržena premnogim menjavam razpoloženja. Zato ji je težko se sprostiti v srčnih zadevah. Ne zadovolji se s površnimi znanstvi. Kozoroginje so lastnice neke posebne svežine. Le redko naletite na kakšno, ki ni privlačna. Istočasno pa so plahe in negotove glede svoje zunanjosti in jih boste morali vedno znova tolažiti, da jo imate radi tudi zaradi njene zunanjosti. Njen dom bo vedno tako bleščeče čist in urejen, da se bo zdelo, da so bili pri njej škrati na delu.

 

Moški kozorog
Moški kozorog

MOŠKI KOZOROG: Kako osvojiti kozoroga?

Moški rojen v znamenju Kozoroga je nepristranski, pravičen in natančen. Vse česar se loti poskuša narediti vestno, natančno, uspeh pa doseže z vztrajnostjo, marljivostjo in prizadevnostjo. Je zelo odgovoren in odločitve sprejema skrbno, vse pomisleke primerno upošteva ter se pametno uči iz preteklih napak. Strah pred dolgovi ali odvisnostjo od drugih mu lahko da včasih nekoliko resen videz, sploh pa je za to znamenje značilen pesimizem in temno razpoloženje, iz melanholije pa se lahko dvigne le sam. Ena izmed običajnih Kozorogovih slabosti je snobizem, kar tudi vpliva na njegove prijateljske zveze. Stike z ljudmi pogostokrat ocenjujejo glede na družbeni položaj, bogastvo in rod. Rad se zapleta v ljubezenske dogodivščine, vendar ne samo v svoje, temveč se močno zanima tudi za tuje.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU KOZOROGA

Kate Bosworth 02.01.1983
Njeno Sonce se je nahajalo v 9. hiši Kozoroga, kar nakazuje, da je trdna in odlično organizirana oseba, ki v življenju doseže, kar si zada, tudi če se ji pojavljajo ovire. S svojo samozavestno držo je pravi magnet za moške, vendar zna postaviti tudi meje ter od njih veliko zahtevati. Luna v znamenju Leva v 5. hiši ji podarja energičnost in iznajdljivost v vsaki situaciji. Je prodorna ženska, ki za sabo vedno dvigne veliko prahu in pusti dober pečat. Ascendent v znamenju Ovna jo usmerja v vplivne in pomembne službe. Denar ji je zelo pomemben in do njega lahko v življenju pride. Sposobna je prodreti globoko, vendar pri tem nikoli nima slabe vesti. Je večen optimist, ki se znajde v vsaki situaciji. Venera v Vodnarju ji daje kreativnost in občutek za lepoto.

Ricky Martin 24.12.1971
Njegovo Sonce se nahaja v 7. Hiši Kozoroga, kar nakazuje, da je vztrajna in poslovno usmerjena oseba. Delo zanj predstavlja najbolj pomemben faktor v življenju, ležernosti skorajda ne pozna. Usmerjen je v uspeh in pri tem ne izbira sredstev. Luna v Ribah mu dodaja nekaj občutljivosti v čustvenih odnosih. Pripravljen se je spuščati v globine odnosov in o njih razglabljati v nedogled. Venera, ki se nahaja v znamenju Vodnarja ga usmerja v nenavadne podvige in številne avanture ter adrenalinske podvige. Tudi v razmerju se mora ves čas dogajati, drugače mu hitro postane dolgčas. Z Marsom v znamenju Rib je nekoliko zamerljiv in težko odpusti krivico.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje s kozorogi!