Globina Saturna vas zanima?

Globina Saturna – Arhetip Saturna zahteva preciznost, točnost, natančnost, potrpljenje in brezkompromisno vztrajanje v določeni smeri. Govori o tem, kako sprejemate dejstvo, ki ga opisuje Saturn, da je življenje borba in da so nam težave dane, da se iz njih naučimo in v naslednjih lekcijah odreagiramo drugače.

Saturn, ki je na prvi pogled neprijazen, hladen in krut planet, je rešitelj vaših težav, struktura vašega psihičnega stanja in pomagalo, ko se je potrebno obvladati. Skratka, dotika se najglobljih vzgibov vaše osebnosti in uravnoveša vaše psihično stanje, ki je ključnega pomena za srečno življenje.

Njegovo glavno vodilo pravi, kar boste sejali, boste tudi želi, zasidran pa je v sferi kolektivnega nezavednega.

blank

SATURN V OVNU

V tej poziciji se Saturn nahaja v najslabših energijah, deluje zelo strogo in ne popušča. Ta nestabilna pozicija, povzroča, da lahko padete v svoj objekt frustracije, še preden ste napadeni. Zakoreninjen je globok strah pred močjo in nadvlado. Znajdete se lahko v situaciji, da vsiljujete svoja znanja, mnenja in prepričanja, kar drugim ni najbolj všeč. Vaše ambiciozne želje so močno poudarjene, strmite tudi k ugledu.

SATURN V BIKU

V tej poziciji je posebej poudarjena pred-kompenzacija, posebna oblika pretiravanja, povezana s področjem materialnosti. Prisotni sta panika in močan strah pred izgubo imetja, denarja in lastnine. Podarjena vam je ambicioznost, zato ste družbeno zelo uspešni in spoštovani s strani drugih. Vaše prepričanje, da je oseba brez denarja manj vredna, vas slej kot prej v življenju sooči z resnico, ki ni ravno takšna.

SATURN V DVOJČKIH

S to pozicijo komunikacija služi kot simbol previdnosti in odgovornosti v smeri doseganja določenega cilja. Preveč nadzirate, vendar se izražate premišljeno in zrelo. Pričakovana je čim višja intelektualna raven, če je v zatonu, se težko dvignete in usmerite k sreči. Veliko berete, pišete in se izražate, vendar se globine običajno ne dotikate. Sprejemanje odgovornosti zavira ozkost razmišljanja in podcenjevanje lastnih mentalnih sposobnosti.

SATURN V RAKU

To je ena izmed najbolj neugodnih kombinacij, saj je Saturn v tem znamenju v izgonu. Pojavljajo se čustvene frustracije, nespontano izražanje, pogosti občutki krivde in nesprejetosti. Težko otroštvo in hladen odnos bližnjih, kar lahko vodi v osebnostne težave tudi v kasnejših obdobjih. Svoje emocije spretno zakrivate in jih potiskate v svet nezavednega. Večkrat se na področju dela lahko znajdete ob nepravem času na nepravem kraju.

SATURN V LEVU

Vaša osebnost se s to pozicijo težko spontano razvija in uveljavi, saj vas razne avtoritete omejujejo pred ustvarjalnimi vzgibi, s katerimi bi lahko na svoji poti dosegli občudovanja vredne rezultate. Potenciali so okrnjeni in obremenjeni z veliko odgovornostjo. Lahko se znajdete v vlogi osebe, ki ima občutek da zna in obvlada vse, saj globoko v sebi hrepenite po brezkompromisni in absolutni oblasti.

blank

SATURN V DEVICI

V tej poziciji je močno izražena marljivost, prepletena z delovnim zagonom, uslužnostjo in organizacijo. V svojem delovanju ste precizni, nagnjeni k stalnemu dopolnjevanju znanega in neznanega. Večkrat stavite na popolno in natančno izvedbo vsega, česar se lotite, kar vam prinaša ovire. Avtoriteto sprejemate po svojih kriterijih, ugled pa prihaja v vaše življenje z odlično izpolnjenimi nalogami.

SATURN V TEHTNICI

S to pozicijo na razvoj psihične strukture vpliva področje človeških odnosov, ki so glavni vir razumevanja in dojemanja. Hude posledice prinašata osamitev in neresen pristop. V odnosih skušajte uveljaviti razsodnost, pravičnost, prijaznost in dobronamernost. Do partnerskega odnosa čutite veliko odgovornost. Osebno integriteto lahko dosežete s stalnim uravnoteženjem in spremljanjem vašega notranjega doživljanja.

SATURN V ŠKORPIJONU

S to pozicijo svojo neustavljivo strast in karmo dojemate na edinstven, skrivnosten vendar zaprt način. V sebi nosite čustvene zaplete, povezane z ljubosumjem, maščevalnostjo, posesivnostjo, kar vas vodi v nenavadno sfero osebnega nezavednega. Težave se vam lahko pojavljajo na področju spolnosti in partnerskih odnosov, saj se enostavno niste sposobni prilagajati. Težko dosegate harmonijo, sožitje stopnjo, ki bi vam v partnerskem odnosu omogočila popolno zaupanje.

SATURN V STRELCU

Zaradi tega položaja so okrnjene idealistične težnje, prisotni sta kritičnost in skeptičnost, ki blokirata vaš um. Težko sprejemate tisto, kar ni določeno v vaših miselnih okvirjih, osebne odločitve, verovanje in življenjska filozofija so pod intenzivnim nadzorom, ki zahteva delovanje v skladu z življenjskimi normami. Etika in morala sta pod drobnogledom, red in disciplino vrednotite z lasnimi prepričanji.

SATURN V KOZOROGU

Tukaj je Saturn tradicionalno v Domicelju, zato se dobro počuti. Ambiciozni, vztrajni in željni uspeha se znate odlično organizirati in ostati trdni v še tako krutih situacijah. Vaša notranja in zunanja struktura se medsebojno prepletata, zato brezkompromisno sprejemate odločitve, vendar ste še vedno v coni tradicionalnih vrednot. Želite ugajati in biti vzgled, s svojo odlično motivacijo in zagonom, pomembna spoznanja prihajajo že v mladosti.

SATURN V VODNARJU

Ta pozicija nakazuje na miselno strukturiranost, konkreten pristop in premišljenost v intelektualnih podvigih. Kozmični prebliski so spremenjeni v stvarnost, ohraniti je potrebno realna tla pod nogami. Prepleta se povezava med napredkom in tradicionalnimi vrednotami ter med novimi navadami in moralnimi načeli, kar lahko vodi do nestabilnosti. Vaš napreden način razmišljanja je rešilna bilka in vam omogoča, da zagovarjate svojo drugačnost in ekscentričnost.

SATURN V RIBAH

Kozmična ljubezen, nagnjenje k vlogi žrtve in sočutje, so glavni simbol te pozicije, ki jo prikazuje [globina Saturna]. Svojo trdnost lahko dosežete s pomočjo pretvarjanja svojih sanj v realnost ter raznih rokovanj z mistiko in ezoteriko. Težko uresničujete svoja idealistična prepričanja, še posebej v ljubezenskih odnosih. To je znak prepletanja odločnosti in omahljivosti ter jasnosti in zamegljenosti. Podarjena vam je nagnjenost k psihoanalitičnemu pristopu, ter proučevanju nezavednega.

Globina Saturna
Saturn in njegova globina, ki se dotika vaše psihe

Vas zanima, kje se nahaja vaš Saturn?