Oven

Dnevni horoskop za 17.05. 2022

Nekdo, ki bo znal optimistično opazovati in razlagati vse kar se dogaja, vas bo popolnoma prevzel. Vodila vas bo predvsem prebujena radovednost, ki bo popestrila dogajanje.

Tedenski horoskop za 16.05. - 22.05.2022

Čustvena nestabilnost, ki se bo pojavljala zaradi vpliva Luninega mrka bo velika, vendar je nikar ne potlačite, ampak se raje z njo soočite. Če potrebujete pomoč vam jo bodo ljudje okoli vas ponudili. Nenavadno druženje z osebami, ki so vam popolnoma nasprotne, vam lahko povzroči preglavice, saj nikakor ne morete sklepati, kaj je v resnici za vas dobro. V ljubezni bo konec tedna na sporedu več romantike in nežnosti. Sprva boste svoje občutke nekoliko skrivali in se kasneje odprli, kot nežni cvet lotosa.

Mesečni horoskop za Maj 2022

V začetku maja, ko Venera prehaja v vaše znamenje se vam ponuja priložnost, da rešite zasebne odnose taktno in brez zamer. Dodatnih obveznosti si preprosto ne želite, zato si postavite prioritete in energijo usmerite na vam poznano področje. Mars v ribah bo vplival na vašo komunikacijo in stopnjo razdražljivosti.

Vse skupaj se bo odvijalo počasi, vendar boste gradili bolj trdne temelje, kot v preteklem obdobju. Vi boste tisti, ki se boste znali postaviti zase in sprejemati odločitve. Slab vpliv drugih se počasi zaključuje, kar vas bo razveselilo. Na osebni ravni prehajate na drug, višji nivo, ki vam prinaša več umirjenosti, harmonije in konkretnih rezultatov.

Smernica za boljše počutje v maj

Letni horoskop za leto 2022

Leto 2022 vam vsekakor prinaša ponoven pozitiven zagon. Številna področja življenja že dolgo hrepenijo po spremembi in preoblikovanju, sedaj pa je čas, da se vse skupaj tudi udejanji v vaše dobro.  Napredovanje ter izboljšanje finančnega stanja bo glavni moto ter cilj že v začetku leta. Z občutkom prijetnega ravnovesja in impulzivnih odločitev vas bo leto popeljalo v nov slog delovanja. Všeč vam bo, saj boste končno delovali popolnoma iz sebe in s tem dosegali dobre rezultate.

Jupitrov premik v vaše znamenje bo zelo dobro vplival na odločitve, samopodobo ter tveganje, ki prinaša dobre rezultate. Povezava s tretjo in sedmo hišo bo vplivala za možnost, da lahko končno po več letih izboljšate svoj standard ter zaživite bolj sproščeno. Kljub temu, da boste imeli v enem trenutku občutek da je vse tako kot mora biti, kot si želite, vam lahko v drugem trenutku ponagaja Saturn, ki bo vplival na podzavest, kar lahko povzroči krajša obdobja stresa na osebnem področju.

Mars vam bo najbolj naklonjen v poletnih dneh, ko se bo vse kar vas je motilo in obremenjevalo umaknilo. Takrat imate odlično možnost, da naredite večji premik ali pa se odločite za nekaj, kar že dolgo veste da bi vas osrečilo, pa si niste upali. Svojo nadpovprečno inteligenco v kombinaciji z iskrenim pristopom lahko izkoristite tako zasebno kot tudi profesionalno. Prijatelji, ki jih po burnem obdobju ni več veliko ostalo, bodo obogatili vsakdan, vendar si ne boste dovolili, da ste samo vi tisti, ki kličete, ki pomagate, ki svetujete.

V negativnem smislu se vas bo večkrat kot običajno polotila lenoba, težje se boste v hrupnem okolju zbrali, morda se boste morali v smeri dosege cilja tudi čemu odreči. Kljub morebitnim osebnim oviram boste s pomočjo Marsovih aspektov lahko finančno dosegli več ugodnih rezultatov, na vašem obrazu bo viden občutek zadovoljstva.

O znamenju Oven

Horoskop oven

Značilnosti horoskop oven.

Rojeni v obdobju (20.3. - 20.4.)

Oven je vodilno znamenje zodiaka!

Oven, prvi, vodilni znak v zodiaku, ki prebuja pomladno moč. Oven je igrivo, nestrpno bitje, v vsakem trenutku pripravljen voditi in usmerjati. Zna navdihniti in spodbuditi vsa ostala znamenja. Njegova energija se odraža na vsakem koraku in težko funkcionira, če ni ves čas v akciji in dogajanju. Simbolizira nove začetke in se vedno usmerja k zmagi, posledice ga ne zanimajo. Ovnov močan vpliv je slab za ženske, če se v času rojstva nahaja na vzhodu.

  • Spol: moški
  • Vladajoči planet: Mars
  • Element: ogenj
  • Dinamika: kardinalen
  • Barva: rdeča
  • Drag kamen: ametist, diamant
  • Roža: mak
  • Telesno območje: glava
  • Drevo: breza
  • Hrana: pekoča in začinjena hrana

Znak ovna je tesno povezan z naravo prvobitnega ognja. Ovni so močno znamenje, ki lahko hitro deluje agresivno in trmasto, vse zato, da bi lahko dosegli svoj cilj. Naravnost obsedeni so z željo, da so vedno in povsod prvi, sicer jih stvar ne zanima, kar je fantastična lastnost, dokler je pozitivno obarvana, saj kaže na značaj voditeljev, ki se znajdejo v vsakem položaju.

Neredko se zgodi, da se hitro ogrejejo za neko stvar in še hitreje ohladijo, po nekaj začetnih naporih jih zadeva enostavno ne zanima več, ne glede na to, koliko truda so vanjo vložili. Nič hudega, saj bodo že čez pet minut trdno verjeli v nekaj drugega.

Ovni so eno najbolj vročekrvnih in strastnih znamenj zodiaka, zato se jim na daleč izognite, če dvomite v iskrenost svojih čustev. Prijateljstva namesto ljubezni ne želijo gojiti. Tako hitro, kot se zaljubijo, se lahko tudi ohladijo, če jim ne namenjate dovolj strasti in pozornosti.

Na začetku so prepričani, da so našli svojega princa ali princeso, prav nič jih ne more odvrniti od tega, da bi mislili drugače, tudi če se vse zaroti proti njim. Dokler so zaljubljeni, so izjemno zvesti, saj so preveč resnicoljubni, da bi se zatekali k lažem in prevari. Takrat ljubezen idealizirajo do zvezd, svojih bivših se sploh ne bodo spomnili, tudi osebo, ki jo ljubijo včasih preveč idealizirajo.

Ovnom je treba prepustiti dominantno vlogo, to je pravilo, ki velja za vse, s katerimi imajo opravka.

Prav zaradi tega navadno veljajo za nestrpne, saj težko prenesejo, da ima kdo drugačno mnenje od njih. Njihov um in dojemanje sta usmerjena naravnost k cilju, pri čemer sta zelo enostranska, subjektivna.

Krasijo jih optimizem, strastnost in zaupanje vase, neposrednost in spontanost v odnosih ter pripravljenost, da se angažirajo v vsaki situaciji. Radi so koristni, znajo poprijeti za vsako delo in pomagati drugim, vendar le tistim, ki so jim zelo blizu.

Ob srečanju vam bodo hitro, nepričakovano, odločno in ognjevito podali dlan. Njihov burni nastop bo v vas vzbudil občutek, da se svet vrti samo okrog njih, njihova dinamika in ustvarjalna moč pa vas bosta potegnila v korak z njimi. Tako kot na drugih življenjskih področjih predstavniki tega zodiakalnega znamenja tudi s svojim oblačenjem sledijo modnim smernicam, vendar s pridihom svoje ustvarjalnosti.

Ne bojte se napredovati počasi, bojte se le tega, da bi se ustavili.

Moški, rojen v znamenju ovna
Moški oven

MOŠKI OVEN: Kako osvojiti ovna?

Pri moških rojenih v znamenju Ovna je najbolj pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati to, da vam ni nikoli treba prevzeti pobude. Pustite da oni osvojijo vas. Če ste pametne, drugačne in vznemirljive, ste prave za Ovna. To je moški, ki mu romantika ni ravno blizu. Zanj je pomembna akcija, in če je ni, se bo hitro začel dolgočasiti in se brez obrazložitve usmeril drugam. Vedno je pripravljen na strastne podvige, nikoli na globoke pogovore. Če želite z njim ostati v resnem razmerju, ga boste morale tolerirati.

Ženska, rojena v znamenju ovna
Horoskopsko znamenje oven

ŽENSKA OVNICA: Kako osvojiti ovnico?

Osvajanje ženske ovna je zelo težaven posel. Ljubezen ji ne pomeni veliko in tudi do moških ima pogosto prav poseben odnos. Od vseh žensk se prav ona čuti najbolj enakovredna moškemu in od vseh prav ona najlažje shaja brez njega. Je samostojna in energična, odločna in samosvoja. Ko se nekaj odloči, to tudi spelje. Manjka ji le nekaj nežnosti in želje po romantiki. Z moškim, ki ga ljubi, je pripravljena iti na konec sveta in zanj narediti vse, vendar le če čuti, da ji je resnično pripaden.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU OVNA

Steven Seagal 10.04.1952
S Soncem v znamenju Ovna v 9. Hiši je pravi bojevnik, pripravljen na akcijo, temperamenten in zelo odločen, tudi takrat, ko se mu nakazujejo težave. Njegova osebnost je stabilna, je zanimivega videza in nikoli len. Njegova luna se je ob rojstvu nahajala v znamenju Tehtnice, kar mu dodaja na čustvenem področju nežnost in nagnjenost k romantičnim podvigom. Ko ljubi je zvest in ljubi globoko. Če ne goji dovolj močnih čustev, je to sposoben tudi direktno povedati, brez zadržkov, saj je zanj resnica najbolj pomembna. Venera se je ob njegovem rojstvu nahajala v znamenju Ovna, zato je v odnosih zelo prodoren in iskren v vseh pogledih. Le nekaj zaletavosti mu lahko škodi v poslovnih vodah, saj želi vse takoj in sedaj.

Stevie Wonder 13.04.1950
Njegovo Sonce se je ob rojstvu nahajalo v Ovnu, in sicer v 8. Hiši, kar nakazuje, da je oseba z veliko energije, polna navdušenja za vse novosti in predloge, dinamičen, pozitiven in iskren. Luno ima v znamenju Rib v 6. hiši, kar nakazuje, da je občutljiva in nadarjena osebo z močno intuicijo in bujno domišljijo, ki hitro podleže vplivom iz okolja in je zelo muhaste, spremenljive narave. Ascendent ima v drugi dekadi Device, kar kaže na to, da je urejena in organizirana oseba, ki mora biti nenehno zaposlena z nečim in ki se vse preveč obremenjuje z malenkostmi ter nepomembnimi težavami. Je oseba, ki bo v življenju zelo dobro poskrbela zase, vedno nagonsko izbere najboljšo priložnost in usmeri vso svojo energijo v njeno uresničitev.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z ovnom!