Oven

Dnevni horoskop za 12.04. 2021

Pogum se z luno v vašem znamenju obrestuje, začnite pri poslovnih pogajanjih. Počutje se bo izboljšalo, ne boste več videli ovir tam, kjer jih v resnici ni. Nadaljujete lahko spontano.

Tedenski horoskop za 12.04. - 18.04.2021

V ponedeljek z energijo Mlaja prihaja dilema glede ljubljene osebe, ki vam ne sledi.

Izredno utrujeni in konfliktni boste, zato se izogibajte energijam, ki vam niso všeč. Lažje vam bo v drugi polovici tedna. Držali se boste zastavljenega cilja, ki vas bo motiviral k napredku. Ne bodite neodločni, če slutite zmedo v določeni skupini. Bodite zadovoljni z razpletom, saj bi se vse skupaj lahko končalo slabše. V nedeljo vam marsikaj ne bo jasno, saj se ne znajdete v okolici, ki vztrajno pritiska na vas. Niste še pripravljeni na pomembno odločitev.

Mesečni horoskop za April 2021

Počasi in premišljeno se odpravite v april, ki vas bo z energijo sonca v vašem znamenju navdihnil na več področjih. V kolikor ne boste najbolj razpoloženi, posvarite domače, da se trenutno nahajate v slabih vibracijah, saj se lahko zgodi, da bo zaradi vaših težav izbruhnil kakšen konflikt. Dnevi bodo v drugi polovici aprila drveli kot silni veter. Toda drobni in razigrani trenutki bodo ostali in pripovedovali zgodbo o sreči in ljubezni.

Nakazano je, da boste uživali, zato se nikar ne bojte sprememb. Ne boste razočarani. Poglobljeno branje lahko poveča vašo ozaveščenost glede zanimivih alternativ v življenju. Zadnji dnevi v aprilu so zagotovo pravi trenutek, da se tudi vi sprostite in začnete opazovati stvari drugače. Ne dovolite, da bi vas začeli zaradi neodgovornega pristopa iskati in spominjati na obveznosti.

Smernica za zadovoljstvo in boljše počutje v mesecu aprilu

Letni horoskop za leto 2021

LETNI HOROSKOP OVEN 2021

V začetku leta se lahko pojavi več možnosti, ki bodo odvisne od vaše trenutne situacije v kateri se nahajate. Čas je, da v februarju najdete bolj izpolnjujoče dejavnosti, sklenete bolj trdna prijateljstva ali povezave in odkrijete svoje resnične potrebe. V pomladnih mesecih boste svoje veselje našli v delu, v povsem novih in obetavnih projektih in pobudah. April bo mesec za sajenje semen, simbolično povezan z vašo duhovno platjo. Kovali boste nove dolgoročne načrte in raziskovali morebitne podvige. Ovni, od julija do konca leta 2021 se bo življenje usmerjalo v cilje glede napredka, sreče ter eksperimentiranja. Želeli si boste tudi spodbujanja in raznih predlogov, čeprav ste običajno znani kot veliki individualisti.

Prihaja več možnih scenarijev, ki bodo odvisni od vaše situacije in končno lahko prepoznajo oziroma opazijo vaše trdo delo in trud. Morda se boste znašli v položaju, ki vam resnično ustreza. Čeprav bo za vas zelo vznemirljivo, se potrudite, da ne prevzamete več dela in obveznosti, kot zmorete. Vaša vizija bo precej optimistična, izognite se le pretiranemu tekmovanju z drugimi. Leto bo za vas praktično in koristno tudi za prizadevanje na materialni ravni, kar bo s Saturnovim vplivom nekoliko težje udejanjiti.

O znamenju Oven

Horoskop oven

Značilnosti horoskop oven.

Rojeni v obdobju (20.3. - 20.4.)

Oven je vodilno znamenje zodiaka!

Oven, prvi, vodilni znak v zodiaku, ki prebuja pomladno moč. Oven je igrivo, nestrpno bitje, v vsakem trenutku pripravljen voditi in usmerjati. Zna navdihniti in spodbuditi vsa ostala znamenja. Njegova energija se odraža na vsakem koraku in težko funkcionira, če ni ves čas v akciji in dogajanju. Simbolizira nove začetke in se vedno usmerja k zmagi, posledice ga ne zanimajo. Ovnov močan vpliv je slab za ženske, če se v času rojstva nahaja na vzhodu.

  • Spol: moški
  • Vladajoči planet: Mars
  • Element: ogenj
  • Dinamika: kardinalen
  • Barva: rdeča
  • Drag kamen: ametist, diamant
  • Roža: mak
  • Telesno območje: glava
  • Drevo: breza
  • Hrana: pekoča in začinjena hrana

Znak ovna je tesno povezan z naravo prvobitnega ognja. Ovni so močno znamenje, ki lahko hitro deluje agresivno in trmasto, vse zato, da bi lahko dosegli svoj cilj. Naravnost obsedeni so z željo, da so vedno in povsod prvi, sicer jih stvar ne zanima, kar je fantastična lastnost, dokler je pozitivno obarvana, saj kaže na značaj voditeljev, ki se znajdejo v vsakem položaju.

Neredko se zgodi, da se hitro ogrejejo za neko stvar in še hitreje ohladijo, po nekaj začetnih naporih jih zadeva enostavno ne zanima več, ne glede na to, koliko truda so vanjo vložili. Nič hudega, saj bodo že čez pet minut trdno verjeli v nekaj drugega.

Ovni so eno najbolj vročekrvnih in strastnih znamenj zodiaka, zato se jim na daleč izognite, če dvomite v iskrenost svojih čustev. Prijateljstva namesto ljubezni ne želijo gojiti. Tako hitro, kot se zaljubijo, se lahko tudi ohladijo, če jim ne namenjate dovolj strasti in pozornosti.

Na začetku so prepričani, da so našli svojega princa ali princeso, prav nič jih ne more odvrniti od tega, da bi mislili drugače, tudi če se vse zaroti proti njim. Dokler so zaljubljeni, so izjemno zvesti, saj so preveč resnicoljubni, da bi se zatekali k lažem in prevari. Takrat ljubezen idealizirajo do zvezd, svojih bivših se sploh ne bodo spomnili, tudi osebo, ki jo ljubijo včasih preveč idealizirajo.

Ovnom je treba prepustiti dominantno vlogo, to je pravilo, ki velja za vse, s katerimi imajo opravka.

Prav zaradi tega navadno veljajo za nestrpne, saj težko prenesejo, da ima kdo drugačno mnenje od njih. Njihov um in dojemanje sta usmerjena naravnost k cilju, pri čemer sta zelo enostranska, subjektivna.

Krasijo jih optimizem, strastnost in zaupanje vase, neposrednost in spontanost v odnosih ter pripravljenost, da se angažirajo v vsaki situaciji. Radi so koristni, znajo poprijeti za vsako delo in pomagati drugim, vendar le tistim, ki so jim zelo blizu.

Ob srečanju vam bodo hitro, nepričakovano, odločno in ognjevito podali dlan. Njihov burni nastop bo v vas vzbudil občutek, da se svet vrti samo okrog njih, njihova dinamika in ustvarjalna moč pa vas bosta potegnila v korak z njimi. Tako kot na drugih življenjskih področjih predstavniki tega zodiakalnega znamenja tudi s svojim oblačenjem sledijo modnim smernicam, vendar s pridihom svoje ustvarjalnosti.

Ne bojte se napredovati počasi, bojte se le tega, da bi se ustavili.

Moški, rojen v znamenju ovna
Moški oven

MOŠKI OVEN: Kako osvojiti ovna?

Pri moških rojenih v znamenju Ovna je najbolj pomembna stvar, ki jo je treba upoštevati to, da vam ni nikoli treba prevzeti pobude. Pustite da oni osvojijo vas. Če ste pametne, drugačne in vznemirljive, ste prave za Ovna. To je moški, ki mu romantika ni ravno blizu. Zanj je pomembna akcija, in če je ni, se bo hitro začel dolgočasiti in se brez obrazložitve usmeril drugam. Vedno je pripravljen na strastne podvige, nikoli na globoke pogovore. Če želite z njim ostati v resnem razmerju, ga boste morale tolerirati.

Ženska, rojena v znamenju ovna
Horoskopsko znamenje oven

ŽENSKA OVNICA: Kako osvojiti ovnico?

Osvajanje ženske ovna je zelo težaven posel. Ljubezen ji ne pomeni veliko in tudi do moških ima pogosto prav poseben odnos. Od vseh žensk se prav ona čuti najbolj enakovredna moškemu in od vseh prav ona najlažje shaja brez njega. Je samostojna in energična, odločna in samosvoja. Ko se nekaj odloči, to tudi spelje. Manjka ji le nekaj nežnosti in želje po romantiki. Z moškim, ki ga ljubi, je pripravljena iti na konec sveta in zanj narediti vse, vendar le če čuti, da ji je resnično pripaden.

Želite izvedeti več o sebi in svojih karakteristikah?

SLAVNE OSEBNOSTI ROJENE V ZNAMENJU OVNA

Steven Seagal 10.04.1952
S Soncem v znamenju Ovna v 9. Hiši je pravi bojevnik, pripravljen na akcijo, temperamenten in zelo odločen, tudi takrat, ko se mu nakazujejo težave. Njegova osebnost je stabilna, je zanimivega videza in nikoli len. Njegova luna se je ob rojstvu nahajala v znamenju Tehtnice, kar mu dodaja na čustvenem področju nežnost in nagnjenost k romantičnim podvigom. Ko ljubi je zvest in ljubi globoko. Če ne goji dovolj močnih čustev, je to sposoben tudi direktno povedati, brez zadržkov, saj je zanj resnica najbolj pomembna. Venera se je ob njegovem rojstvu nahajala v znamenju Ovna, zato je v odnosih zelo prodoren in iskren v vseh pogledih. Le nekaj zaletavosti mu lahko škodi v poslovnih vodah, saj želi vse takoj in sedaj.

Stevie Wonder 13.04.1950
Njegovo Sonce se je ob rojstvu nahajalo v Ovnu, in sicer v 8. Hiši, kar nakazuje, da je oseba z veliko energije, polna navdušenja za vse novosti in predloge, dinamičen, pozitiven in iskren. Luno ima v znamenju Rib v 6. hiši, kar nakazuje, da je občutljiva in nadarjena osebo z močno intuicijo in bujno domišljijo, ki hitro podleže vplivom iz okolja in je zelo muhaste, spremenljive narave. Ascendent ima v drugi dekadi Device, kar kaže na to, da je urejena in organizirana oseba, ki mora biti nenehno zaposlena z nečim in ki se vse preveč obremenjuje z malenkostmi ter nepomembnimi težavami. Je oseba, ki bo v življenju zelo dobro poskrbela zase, vedno nagonsko izbere najboljšo priložnost in usmeri vso svojo energijo v njeno uresničitev.

Preverite, vaše ljubezensko ujemanje z ovnom!