Zapletena s starejšim moškim, ki ga starši ne odobravajo

Že od nekdaj sem bila bolj odrasla kot moje vrstnice, zato se s fanti mojih let enostavno ne znajdem, saj so zame preotročji. Nekaj mesecev nazaj sem na zabavi spoznala starejšega moškega, ki me je popolnoma očaral. Zapletla sva se v razmerje. Najprej sem mislila, da je le malce starejši. Po nekaj zmenkih mi je povedal, da je starejši od mene 16 let, kar me je šokiralo.

Izkazuje mi ljubezen, ob njem se počutim varno, je ločen in ima že svoje otroke. Problem pa je moj svet, moji straši, ki mi tega razmerja nikakor ne bi dovolili in moje prijateljice, ki bi se, če jim povem njegovo starost iz mene norčevale. Ampak jaz ga ljubim, ter se kljub najini razliki v letih dolgoročno vidim z njim. Torej, zapletena s starejšim moškim in skregana s starši. Kaj naj storim, saj imam občutek, da se z nikomer ne bom več tako ujela?

Saša

Draga bralka Saša, verjetno ste se že v mladih letih razvila v odraslo odgovorno osebo, kar pomeni, da med odgovornimi ljudmi veliko lažje funkcionirate, s čimer ni nič narobe. Problem pa se pojavi pri sestavljanju partnerske zveze. Moški vaših let vam enostavno niso dorasli, kar ste ugotovila že sama.

Ljubezen ne sprašuje po letih, po statusu in po željah, ljubezen samo zadane, kot je zadela vas in moškega, ki je kljub temu, da je seznanjen z vašo starostjo pripravljen tvegati in poskusiti z vami. Odločitev je popolnoma na vaši strani.

Čeprav vas popolnoma razumem, da se vam je ob misli ali biti z njim ali ne, pojavilo kup če-jev, ki vas vedno znova zmedejo. Prijatelji so pravi prijatelji, če nas sprejmejo z vsemi našimi slabostmi, zato nikar ne mislite, da se bodo prave prijateljice iz vas norčevale, seveda pa jim dovolite, da glede vaše situacije izrazite svoje mnenje.

Magdalena svetuje Saši, ki je zapletena s starejšim moškim

Podobna zgodba je povezana s starši, ki jim bo, če se odločite zanj potrebo razložiti, da vas ta moški osrečuje, ter da njegova leta za vas niso pomembna. Ko se boste soočila z največjimi strahovi, ki so trenutno prijateljice in mnenje staršev, se boste morda tudi lažje odločala. Takrat bo vaša slika o celotni situaciji veliko bolj jasna.

Poglobite pa se tudi vase in si predstavljajte življenje s tem moškim čez npr desetletje. Upoštevajte pri odločitvi vse pomembne faktorje, da ugotovite, ali gre za zaljubljenost, ali pa za pravo ljubezen, ki vas lahko dopolnjuje in osrečuje v življenju.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.

Preberite tudi Avantura s sodelavcem je težava bralke Jasmine