POZNATE POSLEDICE PRETIRANEGA SAMODOKAZOVANJA?

Ste se ujeli v posledice pretiranega samodokazovanja?
Ste se ujeli v posledice pretiranega samodokazovanja?

Ste se ujeli v posledice pretiranega samodokazovanja?

Predviden čas branja: 4 minutes

Občutek nizke vrednosti se v našem telesu lahko manifestira na mnoge različne načine.  Telesni znaki so med drugimi izčrpanost nadledvičnih žlez, izgorelost in splošno slabo počutje ali utrujenost, ker ne znamo izpreči. Lahko se pokažete v težavah, povezanih s hrano in telesno samopodobo, kot so prenajedanje, bruhanje, stradanje, pretirana telovadba in nenehno tesnobno ukvarjanje s telesom in zdravjem. Na duhovni ravni se občutek nevrednosti kaže tako, da smo gluhi za glas in napotke svojega pristnega jaza, višjega vodstva, notranjega vodnika in lastne modrosti.

Pogosto si damo opraviti predvsem s tem, da bi se izkopali iz svojih težav ob tem pa pozabljamo, sebe vprašati za moder nasvet.

Potem pa zares prisluhniti tistemu delu sebe, ki ve, da smo vredni, in to želi povedati na glas. Na mentalni in čustveni ravni se občutek nizke lastne vrednosti lahko kaže kot anksioznost, depresivnost, pomanjkanje osredotočenosti in predanosti ter nedoločen občutek, da ne poznamo svojega življenjskega stila ali pa da nam primanjkuje zagona za motiviranost, da bi sledili svojemu srcu in sanjam.

Ste se ujeli v posledice pretiranega samodokazovanja?

Seveda je za depresijo in druge psihične težave veliko vzrokov in dejavnikov, zato ne mislimo, da njihovemu nastanku lahko botruje samo občutek nizke lastne vrednosti. Tako pri čustvenih kot pri telesnih težavah gre za dvosmerno cesto: depresija je na primer vzrok in posledica vnetja v telesu, vnetje pa je vzrok in obenem posledica depresije. Podobno bi lahko rekli, da občutek nizke lastne vrednosti in pomanjkanje samozavesti lahko poslabšata depresijo ali pa se še močneje pokažeta prav zaradi nje.

SABOTIRANJE SAMEGA SEBE

Dvom vase, pomanjkanje samozavesti in občutek nizke lastne vrednosti so tesno povezani s sabotiranjem samega sebe. Če niste samozavestni ali če ne verjamete, da lahko nekaj storite, boste sabotirali tudi najboljše priložnosti, da bi to uresničili. Sabotiranje samega sebe nas ovira, da v življenju ne pridemo tja, kamor bi si želeli. Zavestno ali nezavedno mislimo, da si nečesa ne zaslužimo, zato onemogočimo svoje najskrbneje pripravljene načrte ali miniramo vsako priložnost, da bi ustvarili ali pritegnili, kar si resnično želimo.

ISKRICE ZAVEDANJA

Zavedanje tega, kar se dogaja pod površino, je eden najboljših načinov za čiščenje starih, negativnih samo sabotažnih oblik vedenja in sekundarnih koristi, ki nam preprečujejo, da bi začutili svojo dragocenost in moč. K temu lahko pripomore vpogled v svoje ravnanje z meditacijo. Morda boste nove vpoglede in spoznanja doživeli kot poblisk žarnice, mogoče bodo počasi kapljali v vaš um dan ali dva, ali pa boste doživeli kombinacijo obojega. Smo različni in te blokade se vsakomur čistijo na drugem odseku življenjskega potovanja. 

Ste se ujeli v posledice pretiranega samodokazovanja?

Mogoče boste začutili, kako se energija preusmerja ali blokade popuščajo v trenutku, ko boste nekaj prebrali ali zagledali, ali vdihnili čudovito mešanico eteričnih olj.

Kar mora prenikniti v vas, vsrkajte z ljubeznijo. Kar se mora spremeniti, naj se preoblikuje, preobrazi in sprosti, blago in s hvaležnostjo. Naj se zaseje, kar se mora, se posadi in požanje ob kar najboljšem času, v vaše najvišje, najdragocenejše dobro. Videli boste, kako zmožni, pronicljivi, sijajni in drzni ste. Čutili boste, da je vaša vrednost resnično in globoko potrjena, da vam je prirojena. In čeprav to včasih vidimo šele za nazaj, je tak vpogled boljši kot nobeden.