Bralec Sašo je obupan, saj ga žena zavrača na vsakem koraku

Prva polovica mojega zakona z ženo je bila čudovita, nato so se počasi začele nizati težave, ki so sedaj, ko sva poročena že 30 let vedno večje in bojim se, da z njimi več ne znam živeti in preživeti. Žena se vedno obrača proti meni, me obtožuje, zanemarja gospodinjska opravila in cele dneve le brska po spletu, bere revije in hodi na sprehode.

Bralec Sašo je obupan, saj ga žena zavrača na vsakem koraku

Skrb za dom je v zadnjem letu popolnoma prepuščena meni, sam pa zaradi zahtevne službe nimam dovolj časa.

Zato je vse razmetano in neurejeno, kar nje očitno ne moti, kljub temu da je popolnoma urejena, ko zapusti stanovanje. Z njo sem se že skušal pogovoriti, vendar mi zatrjuje, da je vse v najlepšem redu in naj ne pritiskam nanjo, da se duhovno razvija. Spolnosti, ki meni ogromno pomeni v zadnjih mesecih sploh ni več, čeprav sem do nje zelo nežen in nevsiljiv. Kaj naj naredim, saj se ne želim raziti ali ločiti z njo?

Sašo

Nasvet za bralca:

Sašo, všeč mi je, da poglobljeno razmišljate o rešitvah in želite rešiti vajin zakon. Marsikateri drugi moški bi v vaši situaciji uteho poiskal drugje, vi pa pišete, da jo ljubite in da si brez nje ne predstavljate življenja. Razlogov za skrb imate namreč veliko, saj se počutite, kot da ste v partnerskem odnosu sam. Po drugi strani pa si nikakor ne predstavljate, da bi se v tem trenutku ločil ali se obrnil drugam. Gre za njeno zanemarjanje veze, zaradi pričakovanja, da bo se veza negovala in vzdrževala sama od sebe, kar se žal nikoli ne zgodi.

Zagotovo je zelo dobro, da ste pripravljeni reševati vajin odnos, kar pomeni, da se zavedate problema in situacije.

Bralec Sašo je obupan, saj ga žena zavrača na vsakem koraku

Vprašljiva pa je pripravljenost za reševanje situacije s strani vaše žene, kar močno skrbi tudi vas. Predlagam vam, da jo o tem direktno vprašate in če bo odgovor pritrdilen, je to odlična osnova za vajino nadaljevanje in pogovor. Če bo odgovor negativen ali precej neprepričljiv, jo poskušajte motivirati v trud. Spomnite jo na začetke vajine zveze, na lepe trenutke in na vse, kar sta v teh letih skupaj ustvarila. Spomnite jo tudi na to, kako ste bil zadovoljen z njenim kuhanjem, skrbjo za dom, njeno nežnostjo.

Skupaj bosta morala jasno definirati, kakšnega odnosa si želita v prihodnosti. Predvsem pa ne izgubljajte več časa, saj pravite, da se vam že dlje časa zdi, da se žena odmika, kar pomeni, da bo potrebno nekaj storiti. Prav je da ste razumevajoči, ter da jo poslušate, vendar ji bo nekatere zadeve potrebno povedati, tudi če jih ne bo želela slišati, saj si tudi vi zaslužite spoštovanje, ki pa ga v zadnjem letu z njene strani niste bili deležni. Skupaj bosta vse lažje premagala, vendar mora tudi ona pokazati interes!

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA NATALIJA JE RAZOČARANA: PARTNER VRAČA K BIVŠI