Bralka Natalija je zelo razočarana, saj se partner še vedno vrača k bivši

Zadnje čase sem obupana, ker sem bila prepričana, da se bo v odnosu z moškim, katerega ljubim nekaj spremenilo. Predvsem to, da se bo nehal vračati domov k bivši ženi, ki je na papirju še vedno žena. Sem ločena in živim v stanovanju, kjer bi bilo dovolj prostora za oba, kar se mu nekaj mesecev nazaj tudi predlagala. Zagovarja se na svojega otroka, ki je seveda že odrasel in tudi prebiva tam kjer žena.

Bralka Natalija je zelo razočarana, saj se partner še vedno vrača k bivši

Tudi sama imam otroke enake starosti, s katerima odlično funkcioniram in vem, da bi lahko tudi on, če bi naredil kakšen premik.

Govori mi, da z ženo nima nobenih odnosov, po drugi strani pa vedno, ko ga vprašam, kdaj se bo preselil k meni, da normalno zaživiva obmolkne in obrne temo. Počutim se zelo nespoštovano in težko živim življenje z nekom, ki takrat ko bi ga najbolj potrebovala gre domov, v hišo, kjer živi žena. Da ne govorim o vseh praznikih, ki jih preživljam sama. Ne razumem ga več, zato vas prosim za nasvet, ali naj sploh še vztrajam v odnosu?

Natalija

Nasvet bralki:

Natalija, v današnjem času si marsikdo resno razmerje predstavlja drugače, ne tako kot včasih, ko je bilo nekako jasno pravilo, da če si z nekom v razmerju, tudi verjetno pod isto streho. Situacija, ki vas vznemirja se vleče že nekaj časa, zato ste dvomljiva in nezaupljiva, ker preprosto več ne verjamete, da bo naredil spremembo. V preteklih mesecih ste imela še upanje, sedaj se v vas kopiči strah, ne upate ga več vprašati, ker imate občutek, da ga v nekaj prisiljujete in da s tem povečujete vajin prepad.

Bralka Natalija je zelo razočarana, saj se partner še vedno vrača k bivši

Strinjam se z vami, da je čas, da se soočite na konkreten, realen način, saj le tako dolgo ne boste mogli več funkcionirati.

Vaša čustva so zelo intenzivna, kar mu posledično dovoljuje njegovo početje in vračanje v svoj dom, saj ga spremlja občutek, da niste sposobni prekiniti razmerja. Počasi ga bo treba kljub vsemu postaviti pred dejstvo, saj je sam očitno preveč labilen, da bi se odločil za korak, da vloži vlogo za ločitev, ter da se neha vračati domov.

Morda njemu takšno življenje celo odgovarja, vendar potem ni verjetno nobene možnosti, da bi storil kakšen resen korak v smeri vajinega napredka, kar že nekaj časa čutite. Začnite sebe postavljati na prvo mesto, da si povrnete samozavest, ki ste jo s čakanjem nekoliko izgubili. Verjemite, če sta si resnično usojena, se bo boril za vas in naredil ta korak, zato je najbolj smiselno, da mu postavite določen rok, v katerem pričakujete da naredi spremembo. Če pa se ne bo odločil za vas, potem vam je jasno, da se morate usmeriti na drugo pot, vendar brez njega.

Pripravljeno za Govori.se

Imate težavo in je sami ne znate rešiti? Svetovanje in pogovor 090 66 56