BREZ ZAVEZANOSTI LJUBEZEN NE DELUJE

Zavezanost je v odnosih nekaj pomembnega
Zavezanost je v odnosih nekaj pomembnega

Zavezanost je v odnosih nekaj pomembnega

Predviden čas branja 4 minute

Ljubezen in strah sta veliki zavezanosti človeške izkušnje. Medsebojno se izključujeta. Prestrašeni in ljubeči deli osebnosti včasih postanejo dejavni hkrati, vendar vaša zavezanost določa, po katerih delujete. Če ste zavezani strahu, se odzovete. Če ste zavezani ljubezni, odgovorite in sprejmete odgovorno odločitev. Če ste zavezani ljubezni, pa se odzovete, namesto, da bi odgovorili, se boste v mislih vrnili k izkušnji, se iz nje učili in uporabili naučeno znanje, da vam bo pomagalo naslednjič odgovoriti z ljubeznijo. Vsak prestrašeni del osebnosti je zavezan strahu iskanju zunanje moči, vsak ljubeči del je zavezan ljubezni ustvarjanje pristne moči, vi pa morate med njimi izbirati.

Ni pomembno kaj izberejo drugi. Pomembna je vaša izbira. 

Zavezanost strahu poraja upe in jih uničuje, navduši in nato razočara, uspe in je nato poražena. Zavezanost ljubezni izpolnjuje, navdahne, potrjuje. Vaša zavezanost vodi vaše izbire, izbire pa ustvarjajo izkušnje. Ljubezen in strah sta pola človeške izkušnje. Skupaj zajemata vsa možna človeška dejanja. Sta izkušnji, ki ožigosata zemeljsko šolo in zahtevata, da vsak posameznik v vsakem trenutku izbere ljubezen, ko je strah magnetno privlačen. Edino zavezanost strahu lahko prepreči, da bi vaše življenje napolnila ljubezen in vas združila z drugimi, ki so predani ljubezni.

Zavezanost je v odnosih nekaj pomembnega

Brez zavezanosti ljubezni ne morete izbrati ljubezni, kadar je dejaven prestrašeni del vaše osebnosti.

Namesto tega boste kričali, se odmikali, čustveno, intimno ali psihološko izkoriščali, uživali alkohol, se prekomerno hranili, kadili ali uživali drogo. Na številne znane načine boste prikrivali bolečino nemoči z obsedenim razmišljanjem, prisilnimi dejanji ali odvisnostnim obnašanjem. Vsakič, ko to storite, si nudite začasno anestezijo, vendar bo njen učinek popustil. Ko se zavežete ljubezni, vam je vedno pri roki podpora za najbolj zdravo odločitev.

Tudi če je tisti del vaše osebnosti, ki si želi zdravja, zelo majhen, je to del, Vesolje podpira. Zato zavezanost ljubezni zmeraj preobraža, zdravi in odpira nove avenije ustvarjalnosti. Obstajajo različne stopnje zavezanosti. Včasih je zavezanost ljubezni takojšnja, globoka in jasna. Celo sredi bolečih čustev moč posameznikove zavezanosti tej osebi omogoča znova pridobiti ravnovesje in pogled na stvari. Drugi posamezniki o radovedni.

Njihova zavezanost ljubezni ni globoka, vendar zadostuje, da jih privede do ideje o pristni moči.

Zavezanost je v odnosih nekaj pomembnega

Zavezanost ustvarjanju pristne moči ali že zgolj eksperimentiranje z njo postavi posameznika na duhovno pot ali ga popelje dlje vzdolž te poti. Vsakič, ko sami izkusite, da ni nujno, da vas obvladujejo jeza, ljubosumje zamere ali hrepenenje po hrani, alkoholu ali kockanju, začnete v življenju izkušati nekakšno mojstrstvo, ki ga poprej ni bilo. Ni več mogoče zanikati odnosa med vašimi izbirami in izkušnjami, ki nato postane osvobajajoče.

Celo če mojstrstvo doživite le za trenutek, to zadostuje, da vas opomni, da kadar ste razburjeni, besni ali obupani, ni potrebno ostati v oblasti strahov.

Ni vam treba ostati žejni, potem ko ste našli izvir. Vsakič, ko se zoperstavite prestrašenemu delu svoje osebnosti, znova pijete iz izvira in prijem prestrašenega dela vaše osebnosti popusti. Sčasoma izgine. Vzplamtel je ogenj in svetleje ko gori v vas, bolj osvetljuje vašo osebnost in priložnosti za duhovno rast, ki vam jih ponujajo prestrašeni in ljubeči deli osebnosti. Vaša celost vas kliče in privablja vašo pozornost, ne glede nato, kateri deli vaše osebnosti so dejavni, katera boleča občutja žarijo, udarjajo, gorijo, zabadajo ali bolijo v vašem telesu. Poraja se nov in zdrav potencial, ki je oddaljen le za eno samo odločitev. Bolj ko se zanj odločite, več vam bo prinesel v življenje.