Rdeča barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju ovna, škorpijona ali raka?

Predviden čas branja: 4 minutes

Vloga, ki jo imajo barve v naših življenjih, je veliko večja, kot si morda večina izmed nas predstavlja. Barva dobesedno vpliva na vse vidike tega,  kar smo, in to tako na notranje kot na zunanje. Na nas vpliva na čustveni ravni, psihološko in fizično, njena energija pa v nas tudi prodira in nas obkroža. V nas odmeva in iz nas izžareva. Energetska življenjska sila, ki jo prejemamo od barv, predstavlja sestavni del naše sposobnosti, da ohranjamo ravnotežje in ostanemo zdravi. Barve pa so povezane tudi z astrološkimi znamenji.

Naše temeljne osebnostne karakterne lastnosti določajo, kdo smo, kako zbiramo informacije in kako sprejemamo informacije in kako sprejemamo odločitve. V vsem kompleksnem svetu družinskih, socialnih, priložnostnih in delovnih interakcij z ljudmi nas neprestano nekaj opominja, da smo vsi enaki.

Rdeča barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju ovna, škorpijona ali raka?

Prvi korak na poti do spoznanja, da so med nami razlike, predstavlja razumevanje, zakaj te razlike obstajajo.

Drugi korak pa predstavlja sprejemanje dejstva, da so razlike zgolj razlike in nič več in nič manj. Besede, ki najbolj opisujejo rdeče, so: praktični realistični, prizemljeni, senzibilni, pragmatični in zanesljivi. Ker so rdeči po svojih prepričanjih in vrednotah tradicionalisti, predstavljajo hrbtenico družbe. Prepričani so, da si morajo zaslužiti svoj življenjski položaj s trdim delom in služenju drugim. Ker so zelo natančni, se vsega lotevajo s stališča brez neumnosti. Njihov moto se glasi: Naredi, kar moraš, se ne izgovarjaj  in se nauči delati s tem, kar imaš.

Rdeča barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju ovna, škorpijona ali raka?

Najbolje se počutijo v odnosih in okolju, kjer so glavni in v vsakem trenutku vedo, kaj se dogaja. So bliskoviti misleci, zato postanejo pri dolgotrajnem načrtovanju neučakani. Zastavljajo si konkretne cilje in trdo delajo, da bi te cilje dosegli kar se da hitro in neposredno.  Če naletijo na sive predele in nejasnosti, se počutijo neugodno, nerazumljivost v svetu rdečih ni cenjena. Zaradi načina, na katerega se soočajo s stresom, so glavni kandidati za nastanek zdravstvenih težav. So razdražljive osebnosti, ki se zelo lahko ujezijo ter postanejo besedno in fizično agresivni, če se počutijo ogrožene.

Njihove prehrambne navade so take, da ni za njih nič neobičajnega, če izpuščajo obroke ali pojedo le en obrok na dan, oziroma nekaj na hitro pojedo, da si potešijo lakoto. Težko se sproščajo in ponoči dobro naspijo. Če pa so utrujeni, so čustveno uničeni, in to včasih v taki  meri, da so raztreseni. V takem mentalnem stanju ne morejo jasno razmišljati, niti se ne morejo s čimerkoli ukvarjati.

Vedenjski vzorci in šibke točke rdeče osebnosti

Njihova negotovost se tudi pojavi, če se v svojem okolju ne počutijo varne. Možni zdravstveni problemi so visok krvni pritisk, srčna obolenja, kronične bolečine v križu, išias, črevesne bolezni in vnetje sečil. Na čustvenem področju želijo služiti in pripadati. V odnosih potrebujejo omenjeno stalnost, saj ne marajo sprememb, razen v primeru, če jih izzovejo sami. Žene jih čut za odgovornost, ki jih nalaga, da morajo poskrbeti za temeljne človeške potrebe svojih družin, kot so hrana, zavetje in obleka. Trdno verjamejo, da je treba odnose urejati s pomočjo pravil. Zato radi kaznujejo in hkrati vedo, kako je treba ustvariti pozitivno vzdušje on harmonijo v svojem domu.

Rdeča barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju ovna, škorpijona ali raka?

Rdeči preveč trdo delajo, zato se neprestano ženejo, pogosto celo do točke fizične izčrpanosti. Zaradi načina, na katerega se soočajo s stresom, so glavni kandidati za nastanek zdravstvenih težav. So razdražljive osebnosti, ki se zelo lahko ujezijo ter postanejo besedno in fizično agresivne, če se počutijo ogrožene.

Nekatere od čustvenih in psiholoških tesnob ter negotovosti, ki so značilne za rdeče, pa so naslednje: strah, da ne bodo mogli zagotoviti temeljnih človeških potreb, strah, da bi postali čustveno ranljivi, strah pred revščino, strah, da bi bili nemočni, paranoja glede osebne varnosti, strah pred izgubo osebne  lastnine in finančnih virov, strah, da jih bodo drugi finančno izkoristili, strah pred osebno intimnostjo, bojazen, da ne modo mogli stvari izvesti tako, kot bi jih morali ali občutili vsaj neko mero uspeha, frustracija, da ne bodo sposobni nadzorovati ljudi in njihovega okolja, strahovi glede spolnosti, izogibanje čustvenim potrebam in globokim čustvom, smilijo se sami sebi, strah, da se ne bodo mogli nadzorovati.

Pripravljeno za Sensa.si