Oranžna barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju dvojčka, vodnarja ali device?

Predviden čas branja: 4 minute

Oranžna barva pomaga prebavnemu in metaboličnemu sistemu s tem, da vpliva na to, kako trebušna slinavka in žleza ščitnica komunicirata med seboj. Rumena vzpodbuja mentalno aktivnost in aktivira motorično živčevje ter krepi živčni sistem. Zelena zdravi in sprošča telo ter vzpodbuja delovanje srca in respiratornega sistema. Pravzaprav lahko barva izzove bolezen, vpliva na način, na katerega se telo zdravi, na duševno in fizično rast ter splošno zdravje posameznika. Zanimanje za to, kakšne učinke imajo barve na naše zdravje, vlada že desetletja. Barve pa so povezane tudi z astrološkimi znamenji.

Oranžna je družbena barva služenja človeštvu. Oranžne osebnosti so po naravi skrbniki. Noben drugi tip ni bolj ljubeč, bolj skrben, občutljiv in zavzet za temeljne človeške čustvene potrebe kot so  oranžni. So zvesti in predani tistim, ki so jim dragi in so od vseh tipov najbolj usmerjeni na družino.

Oranžna barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju dvojčka, vodnarja ali device?

Instruktivno prevzamejo vlogo skrbnikov in to svojo obveznost jemljejo zelo resno.

Zato, da bi ohranili uravnoteženo, udobno in čustveno plodno okolje, trdo delajo. Prinašajo občutek za tradicijo in zagotavljajo trdne vrednote, zavedajoč se, da je oboje nujno če želimo zgraditi temelje za močno in zdravo družbo. Na delovnem mestu niso vedno vodje.

So vestni in so se pripravljeni odpovedati vodstvu, če je to potrebno, saj so vedno pripravljeni pomagati drugim. Ker so timski ljudje, so njihove potrebe enake kot potrebe voditelja skupine, zato so zadovoljni tudi z izpolnjevanjem direktiv in ciljev drugih. Zelo radi povezujejo ljudi. Ker so družabni, sklepajo prijateljstva kamorkoli gredo. Poleg tega so dobri gostitelji, zato so pripravljeni narediti vse, da se drugi počutijo kot doma. Kot gostitelji izžarevajo edinstven osebni čar. V osebnih odnosih znajo biti precej občutljivi in čustveni. So dobri poslušalci, zato jim prijatelji zaupajo svoje občutke in čustvene težave.

Radi imajo čist in urejen dom.

Oranžna barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju dvojčka, vodnarja ali device?

So zelo vljudni, vse dokler jih kdo ne prevara. Težko jih je pripraviti do tega, da pobesnijo, ko pa se to enkrat zgodi je prispel do skrajne meje dopustnega. Če so prevarani, postanejo trmasti ter vehementno izražajo svoje sovraštvo. Besnijo in uporabljajo besede, ki pri drugih v trenutku izzovejo tesnobo in šok. Denar imajo radi, zanje pomeni, da se lahko v življenju odločijo tako, kakor želijo. Prepričani so, da predstavlja finančna stabilnost njihovo edino varnost.

Ko so oranžni enkrat prepričani, da so ljubljeni in cenjeni, se osvobodijo svoje čustvene tesnobe in njihove skrbniške kvalitete lahko zažarijo v polnem sijaju. Vendar pa so, če nalete na težave v odnosih, nagnjeni k odvisnostim, kot so težave s hranjenjem, alkoholizem in narkomanija. Zelo se trudijo, da bi obvladovali težave, ki so o naravi čustvene in ogrožajo njihovo varnost.

Vedenjski vzorci in šibke točke oranžne osebnosti

Oranžne neprestano skrbi. Vseskozi čutijo blago bojazen do življenja. Naložijo si preveč in dopustijo, da postanejo težave drugih njihove lastne. Preveč si prizadevajo, da bi zadovoljili potrebe drugih. Neprestano se soočajo s konfliktom med dolžnostmi do družine in do službe. Potrebujejo domačnost in varnost in če je katerakoli od obeh v nevarnosti, jih zajema tesnoba. Če so v stresu, postanejo preveč napeti in trpijo zavoljo čustvenih izbruhov in globokih depresivnih stanj.

Oranžna barva: kakšen je tip vaše osebnosti, če ste rojeni v znamenju dvojčka, vodnarja ali device?

Njihov pogled na življenje postane negativen, zato postane življenje za njih muka.

Če so v depresiji, za čustveno tolažbo uporabljajo hrano, zato se morajo soočati s težavami zaradi povečane telesne teže. Ta osebnosti tip je nagnjen k odvisnostim, kot so alkoholizem, narkomanija, hazarderstvo in kompulzivno trošenje. Vedenje oranžnih je pasivno agresivno, nagnjeni pa so tudi k temu, da zadržujejo čustva, dokler ne dosežejo vrelišča, tedaj pa jih sprostijo in se takoj počutijo krive zaradi tega.

Čustveni in psihološki strahovi, ki jih lahko opazimo pri oranžnih so naslednji: strah, da bi jih zapustili, strah, da jih drugi ne bi podpirali in bi ostali sami, bojazen, povezana s tem, da ne bodo imeli nikoli dovolj, strah, da jih bo kdo izkoristil, manipuliral z njimi in jih nadziral, občutki krivde in zamera do drugih v primeru, če niso cenjeni, strah, da bi izgubili družino ali službo, občutek, da so žrtve zaradi okoliščin, spolnih nagnjen ali etničnega porekla. Nesposobnost, da bi prevzeli odgovornost za svoje življenje. Občutek nemoči, ki preprečuje sprejemanje lastnih odločitev. Odrekanje tistemu, kar bi potrebovali, da ohranijo kakovost življenja, strah, da ne bodo mogli finančno skrbeti zase, frustracije, povezane s spolnostjo in spolno učinkovitostjo. Občutki zamere, zato ker naj bi imeli drugi nad njimi kontrolo. Strah pred neznanim, občutki krivde, ker naj ne bi bili ustrezni partnerji v svojih odnosih.

Pripravljeno za Sensa.si