Oranžna barva, njena toplina in pomen

Oranžna je barva veselja in ustvarjalnosti. Oranžna spodbuja občutek splošnega dobrega počutja in čustvene energije, ki jo je treba deliti, kot so sočutje, strast in toplina. Oranžna vam bo pomagala, da si opomorete pred razočaranji, ranjenim srcem ali težavami.

Oranžna barva ima spodbuden, živahen pomen.

Oranžna barva, njena toplina in pomen

Študije kažejo, da lahko oranžna barva ustvari fizične učinke, kot so povečana lakota, povečan občutek aktivnosti, povečana socializacija, spodbuda miselne aktivnosti, povečana oskrba možganov s kisikom, povečana zadovoljnost in prepričanje.

Preberite tudi BARVNA MATRICA, SVETLOBA IN VPLIV ZA NAS

Oranžna barva je zelo vroča barva in pogosto zagotavlja občutek toplote.

Oranžna oblačila izražajo igrivost, lahkotnost, ekstavertiranost in veselje do življenja. Včasih delujejo ljudje v oranžnem še bolj vpadljivo kot ljudje v rdečem. Če je oranžna dominantna ali celo edina barva njihovih oblačil, so lahko videti celo vsiljivi. Veliko ljudi težko sprejema preveč oranžne barve, vendar za to verjetno obstaja kakšen skriti razlog.

Toda manjše površine oranžne barve ter nekoliko bolj zabrisani in zatemnjeni odtenki ( npr: temnooranžna, puder oranžna) izražajo toplino in širokosrčnost. Oranžna je tudi sila erotična barva , ki poleg tega spodbuja ustvarjalnost.

Oranžna barva, njena toplina in pomen

Zavračanje oranžne barve pogosto sovpada s težavami pri dopuščanju sebi in drugim dovolj časa in prostora za normalen potek dogodkov.

Povezujejo ga z izpostavljenostjo vsakodnevnim stresom. Taki ljudje se navadno krčevito oklepajo določenih misli, situacij, stvari in ljudi. Tudi na seksualnem področju imajo težave, saj si preveč prizadevajo za organiziranost in racionalni nadzor nad dogajanjem.

Preberite tudi PSIHOLOŠKI UČINKI BARV IN ZDRAVLJENJE Z NJIMI

Naštete značilnosti tistih, ki zavračajo oranžna oblačil so pogosto posledica neprijetnih izkušenj, ki se vežejo na zgodnje doživljanje seksualnih impulzov. Razvijejo se kot rezultat nerazumevanja staršev in njihovega odklonilnega odnosa do otrokovega izražanja zgodnjih seksualnih teženj. Teh pa pogosto ni mogoče ločevati od izražanja ustvarjalnih vzgibov.

Oranžna barva je topla barva, ki se najbolj poda levinjam in bikicam. Oblecite jo še posebej takrat, ko se želite izpostaviti. Z njeno intenzivno nianso boste zagotovo opaženi. Ko se počutite slabo, ko nimate energije takrat je pravi čas za oranžno barvo.

Preberite tudi RDEČA BARVA IN NJEN POMEN