Rešitev za čustvene težave. Poiščite jo!

Duševna stiska, pa naj izhaja iz osebnostnih potez, biokemijskega neravnovesja ali hudih in neprijetnih okoliščin ali dogodkov, lahko krepko vpliva na telesno počutje in način življenja. Z razumevanjem in podporo nekoga, ki mu lahko zaupate, pa si je mogoče ob domačih zdravilih in spremembi načina življenja pogosto olajšati težave. Zato poiščite vašo rešitev za čustvene težave.

Rešitev za čustvene težave

Nenehna napetost z nerazrešenimi čustvi, kot so žalost, jeza, strah in tesnoba lahko načne telesno zdravje, ker spremeni količino hormonov. Zaradi teh sprememb postanete lenobni in utrujeni, lahko prizadenejo vaš imunski sistem in postanejo dovzetnejši za vnetja in bolezni.

Način, kako se čustveno odzivate na težave v življenju, določajo vašo osebnost, izkušnje in okoliščine. Lahko zbolite zaradi težave, ki ji je kdo drug zlahka kos. Pa vendar se lahko naučite bolje obvladovati čustvene težave.

Preventivne rešitve za čustvene težave

Spoznajte se, sprijaznite se s svojimi močmi in šibkimi stranmi, ugotovite, kaj so poglavitni cilji v vašem življenju, in se jim posvetite. Če vas sprejemanje odločitev zbega, se urite v razjasnjevanju možnosti, ki se vam ponujajo, in vsega, kar govori zanje in proti njim. Ne bojte si priznati obžalovanja in drugih čustev ob življenjskih priložnostih, ki ste jih zavrgli.
Zapomnite si, da vsega v življenju ni mogoče nadzirati, da to tudi ni zaželeno, in temu prilagodite svoja pričakovanja.

Rešitev za čustvene težave

Zdravljenje čustvenih težav

Miselne igre

Vse več je dokazov, da optimizem varuje pred boleznimi telesa in duha. Če vedno vidite samo najslabše, se potrudite , da bo vaš pogled na svet bolj uravnotežen. Če se vam razdre odnos, so slabe strani tega kot na dlani, vendar vsaka stvar prinese tudi kaj dobrega, priložnost imate, da se posvetite stvarem, za katere vaš partner ni imel zanimanja.

Tudi, če stvari ne morete videti v pozitivni luči, boste vse skupaj nemara laže prenesli, če boste šli naprej, se sprijaznili s tem, da ni nič v življenju večno in nespremenljivo, ne pa pestovali svojo čustveno bolečino.

Če ostanete brez službe, se vam bo zdelo, da vas je zadela katastrofa, a če si priznate čustva jeze in grenkobe, ne da bi jim dovolili, da vas povsem prevzamejo, se boste nemara bolj ustvarjalno lotili kovanja načrtov za prihodnost.

Komunikacija je rešitev za čustvene težave

Eden izmed poglavitnih vzrokov za čustvene težave je dejstvo, da se nam včasih zdi težko izraziti čustva, zlasti kadar je položaj napet. Ne čakajte, da se jeza ali zamera nakopičita. Drugemu povejte jasno in brez prepiranja, kaj hočete, in ga poslušajte, ko vam bo povedal svoje.

Pazite, da se ne ujamete v zanko neprimernega izmenjavanja čustev. Skrbno si izberite zaupnika, pa tudi čas, ko se mu boste zaupali.

Rešitev za čustvene težave

Aromaterapija

V toplo kopel kanite nekaj kapljic olja škrlatne kadulje in brinovih jagod. To vam bo zbistrilo misli in vam prineslo trden spanec. Teh olj ne uporabljajte, če ste noseči.

Cvetne esence so rešitev za čustvene težave

Z njimi zdravimo duševne in čustvene tegobe in vsaka cvetna esenca naj bi pomagala pozdraviti določeno čustveno stanje. Izberite enega ali več pripravkov glede na to, kakšen tip človeka ste ali kako se navadno odzivate na težave.

Še posebej koristni so naslednji pripravki:

  • Češnje-lika sliva, če težko krotite svoj temperament
  • Bodika, če ste ljubosumni in polni sovraštva
  • Macesen, če ne zaupate lastnim sposobnostim
  • Krinkar, če ste plašni in sramežljivi
  • Bor, če se radi obtožujete za pretekla dejanja
  • Mešič: če se ne odločate zlahka
  • Betlehemska zvezda, če žalujete za izgubo ljubljenega
  • Vrba, če se pomilujete ali ste zagrenjeni in zamerljivi.

Preberite tudi PREPREČITE KONFLIKTE V LJUBEZENSKEM RAZMERJU