Moški oven je najbolj pogumen in aktiven moški zodiaka

Njegov vladajoči planet je Mars. Oven in Mars izražata moč, željo po bojevanju in seveda tudi zmago, zato je to moški, ki se bo vedno boril do konca. Moški oven resnično uživa v športih, še posebej v tistih, ki so tekmovalne narave. Plezanje, kolesarjenje, dirke z avtomobili in borilne veščine so stvari, ki ga vedno spravijo v pogon in dobro voljo.

Oven nikoli ne stagnira, ampak vedno pripravlja svojo taktiko, da si pribori tisto kar mu pripada.

Ne glede na to, ali gre za posel ali ljubezen, on je vedno kos izzivu. Na vsakem področju svojega življenja je zelo samozavesten in prepričan vase, zato raznih namigov in nasvetov v bistvu ne potrebuje. Njegova kariera je merilo dosežkov, zlasti tistih, ki jih nabere zelo hitro in spretno.

Moški oven zahteva iskrenost in direkten pristop, laži in raznih igric ne prenaša.

To izvira iz njegove potrebe, da je v življenju vedno številka ena. Če se bo ob ljubljeni osebi kdaj počutil, kot da ni številka ena, bo prisiljen poiskati drugo, ki mu bo podelila status prvega mesta. V smeri, da vedno ohrani svoj ego pod nadzorom, ga vedno spremlja potreba po potrjevanju.

Moški oven je najbolj pogumen in aktiven moški zodiaka

Moški oven potrebuje pohvalo, čeprav na prvi pogled deluje tako zelo poln samega sebe.

Vendar pazite, komplimenti morajo biti iskreni, kajti raznih sladkih pripomb brez pravega pomena on ne bo poslušal. Prav tako ne bo poslušal vašega nerganja in pritoževanja, saj življenje zajema lahkotno. Moški oven zaradi svojih neštetih meril težko najde idealno partnerko. On se zelo težko umiri, zato potrebuje izjemno zanimivo in prav tako samozavestno žensko, ki mu bo kos.

Oven je sicer rad ulovljen, vendar je raje lovec. Uživa v umetnosti osvajanja, še posebej v prvih potezah spogledovanja in v vsaki fazi je zelo dober. Uživajte v njegovi pozornosti in ne bodite dolgočasni, le tako boste ohranili njegovo zanimanje. Konec koncev je on moški številka ena in verjame, da si zasluži le najboljše.

Oven si želi resnične ljubezni, a je tudi nežen in prilagodljiv, če čuti, da si ženska ob njem to zasluži. To je partner, ki se lahko preusmeri v vlogo ljubimca in prijatelja.

Preberite tudi OVEN, NAJBOLJ SAMOZAVESTNO ZNAMENJE

Kardinalna energija in ogenj ovna sta v popolni harmoniji. Oven je vojak in vodja in njegovi odnosi se bodo zapletli šele, ko bodo izzvani določeni protislovni vzgibi. Ne poskušajte ga omejiti, ampak mu dovolite, da uspeva v svojem elementu. Vendar ne bodite presenečeni, ko njegova zasebna narava razkrije večjo ranljivost, kot ste morda pričakovali. Pod to hrabro ovojnico lahko otroška naivnost pri tem moškem povzroči, da se sreča z bolečimi občutki, ki jih pogosto skriva za humorjem.

Nikoli ne boste srečali sramežljivega moškega ovna.

Čeprav subtilnost ni ena izmed njihovih najmočnejših osebnostnih lastnosti, vas bodo nasmejali in vas vedno znova razveselili s svojo dinamično energijo, ustvarjalnostjo in divjimi gibi. Moški ovni so nagajivi, a ne zaničevalni, včasih, egoistični, a ne sebični, ter izjemno zabavni. Moški oven je kot plamen ognja, tako fizično kot tudi čustveno.

Moški oven je najbolj pogumen in aktiven moški zodiaka

Pri njem ni prisotne vmesne poti, ali ste mu všeč ali pa mu niste, zato se, če ne kaže zanimanja nikar preveč ne trudite zanj.

Moški Oven si želi močnega besednega dvoboja, vendar na spoštljivi ravni, on nima časa za pasivnost, mešana sporočila ali komplikacije. Njegova osvajanja se lahko spremenijo v dokazovanje ponosa ali tekmovanja, on potrebuje stalno spodbudo.

Oven ne razmišlja preveč o domu, on enostavno uživa v svojem neredu. Z veseljem se loti hišnih opravi, vendar ga vmes večkrat zmoti kakšna zelo pomembna zadeva, zato redko spelje opravila do konca. Kot oče je moški oven odličen v tem, da se zna priklopiti na otroško energijo in tako navduši otroke vseh starosti. To je oče, ki večkrat tvega, z veseljem otroka vrže v bazen ali navdihne za kakšno novost.

Z impulzivnimi in idealističnimi lastnostmi zna oven sanjati velike sanje.

To pomeni, da je lahko v poslih še kako uspešen, vendar mu dostikrat primanjkuje potrpežljivosti in prilagodljivosti. Če ni v nečem najboljši, zelo hitro izgubi smisel in odneha. Sreča je pogosto na njegovi strani in mu običajno pomaga, da se izmuzne tudi iz nemogočih situacij.

Oven živi za adrenalin, spremembe, navdušenje in novosti. Moški oven je znamenje ognjene, uporniške osebnosti, zato bodite z njim pripravljeni na nepričakovano.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi JEZA, TEMNA STRAN VAŠE DUŠE