Oven, ki je zagotovo najbolj samozavestno znamenje zodiaka

Najbolj samozavestno znamenje – Oven je eno od treh zodiakalnih znamenj, ki jih druži element ognja. Ker je oven prvi ogenj v ciklu zodiaka, je kot prava vžigalica. Ovnu vlada bojeviti planet in aktivator energije Mars. Ta planet vodi moška sila, zato ovni, kjerkoli se pojavijo lahko napolnijo prostor z neustavljivo življenjsko silo. Mars je mitološki bog vojne, zato tudi oven vedno vztraja do konca, dokler ne zmaga.

Oven je eno izmed štirih kardinalnih znamenj. On začne pomlad, prebuja vse in vsakogar. To so voditelji in idejni snovalci zodiaka. Prinašajo izvirnost in so prvi pri vsem, kar počnejo. Oni so oblikovalci trendov, tisti, ki začnejo zabavo in pomagajo dokončati stvari.

Oven, ki je zagotovo najbolj samozavestno znamenje zodiaka

Ovni imajo navadno veliko energije, ki jo uporabljajo za vse, od spopadanja s projekti, do sproščanja svojega libida.

Znano je, da to samozavestno znamenje preskakuje, preden pogleda in preveri. Kot prvo znamenje zodiaka so radi številni ena. Ti ljudje so izvirni, zato  skozi življenje navdihujejo vse ostale. Z vso svojo ognjeno močjo in zmožnostjo delovanja se vedno zavzamejo, da zadeve opravijo boljše od ostalih. Včasih je oven lahko sebičen ali pretirano osredotočen nase.

Drzen in ambiciozen, se oven poganja v celo najbolj zahtevne situacije.

On je strasten, motiviran in samozavesten vodja, ki gradi svojo skupnost z veselim razpoloženjem in neusmiljeno odločnostjo. Nezapleteni in neposredni v svojem pristopu, se ne zapletajo v izčrpne podrobnosti in nepotrebne nianse. Všeč so jim stvari, ki so hitre in enostavne. Oven predstavlja edinstveni duh, vendar mora v življenju paziti na sebične težnje.

Oven je znan po eksplozivni naravi, in čeprav njihovi izbruhi ne trajajo dolgo, se jim je vsekakor najbolje izogniti, dokler se njihova jeza ne razprši.

Ko pa se ta drzen oven umiri, postane vznemirljiv, pozitiven in igriv. On uživa življenje v največji možni meri.  Samozavestna energija ovna mu pomaga, da verjame vase in nasprotuje drugim, takrat ko začuti, da se mora braniti. Bistvo energije ovna se kaže kot spodbudno, neustavljivo, drzno, predano, junaško in skrbno delovanje.

Oven je poln energije in kreativnosti, on je tisti, s katerim se zabava začne. Oven je pobudnik, energija, ki zažene ogenj in želi ukrepati. Čeprav Oven razume pomen organizacije in strategije, ima bolj malo potrpljenja do takšnih stvari, saj je njegov glavni cilj ukrepanje, tukaj in sedaj.

Oven je individualen in ustvarja sam, s pomočjo lastnega ustvarjalnega izražanja. Težje se prilagaja skupinam. Želi si pozornosti in z veseljem vas opozori, če ga predolgo pustite neopaženega.

Ovna spremlja močno seksualna energija, saj je pobudnik in poln energije za korake na tem področju.

Svetloba je znanje, modrost in razumevanje in oven je prepričan, da obvlada oboje. Tipični oven je zelo radoveden in ima močan občutek za pravičnost. Dobro uspeva v tekmovalnem okolju, ne glede na to, ali je le to intelektualne ali fizične narave.

Oven, ki je zagotovo najbolj samozavestno znamenje zodiaka

Radi imajo izzive, kar pomeni, da so njihova življenja redko dolgočasna ali prazna. Oven najbolj samozavestno znamenje.

Njihovo navdušenje lahko poseže tudi v življenje drugih, so najboljši motivatorji.  Oven nikoli ne naredi ničesar polovično, njegova narava in želja po pravičnosti je zelo močna. Vedno lahko računate nanj, da bo storil in zagovarjal, kar je prav.

Pri delu na projektih lahko postanejo zelo individualno usmerjeni, saj se zavedajo, kako njihova dejanja vplivajo na druge, ko se neusmiljeno podajo k svojim ciljem. Prav tako so težko strpni do ljudi, ki niso tako motivirani ali energični, kot so oni sami. Njihova visoka raven energije pomeni, da lahko vzdržijo še tako naporen tempo. Prav tako so ponavadi zelo dobri pri vodenju evidenc in zelo natančni.

V ljubezni bo oven v svoje odnose vedno vnesel vso svojo toplino in energijo. Najbolj samozavestno znamenje, oven.

Lahko so zelo ljubeči in intenzivni partnerji in vsekakor potrebujejo dogajanje, da delijo strast do življenja. Običajno se hitro zaljubijo. Igre ugibanja niso zanje, oni direktno povedo česa si v ljubezni želijo in česa ne. Ker jim je všeč, da so vodilni, težko prenašajo vprašanja ter razne predloge predloge, radi se gibajo s svojim svobodnim tempom.

Najbolj pozitivne lastnosti: vodstvene sposobnosti, neverjetna samozavest, pozitivna energija, pogum, kreativnost. Negativne lastnosti: sebičnost, iskanje pozornosti, izbruhi jeze, pomanjkanje potrpljenja, impulzivno vedenje.

Preberite tudi TEMNA PLAT OVNA. SI UPATE PRIZNATI?