ASTROLOŠKA DEJSTVA O ODNOSU MED BRATOM IN SESTRO

Astrologija v povezavi z odnosom med brati in sestrami
Astrologija v povezavi z odnosom med brati in sestrami

Astrologija v povezavi z odnosom med brati in sestrami

Vez brata in sestre je tista, ki jo je treba negovati. Ampak, ste se kdaj vprašali, zakaj so nekateri odnosi z bratom in sestrami zelo zabavni in močni, medtem ko so drugi nervozni in napeti. Astrologija poudarja nekaj zanimivih dejstev, ki pomagajo osvetliti to temo.

Za začetek so si vsi bratje in sestre različni, čeprav so rojeni v isti družini.

To je zato, ker so kot posamezniki ločeni po značilnostih in naravi, ki jo snuje planetarni položaj v času njihovega rojstva. Medtem ko so nekatere bratsko-sestrske vezi globoke, so nekatere precej negativno usmerjene.

Hiša bratov in sester

Vaša 11. hiša predstavlja starejšo sestro, vaša 3. hiša pa mlajše brate in sestre. Če je gospodar 3. hiše v 11. hiši ali obratno, to pomeni, da ste najmlajši v družini.  Če ste med svojimi brati in sestrami najstarejši, je vaš prvi mlajši brat ali sestra označen s 3. hišo, drugi s 5. hišo, tretji s 7. hišo itd. Mars označuje mlajše brate in sestre, Jupiter pa starejše brate in sestre. Če je Jupiter postavljen v 11. hišo, ste med brati in sestrami najstarejši.   Za napoved spola bratov in sester se upošteva spol planeta, njegova moč in položaj glede na mesto kjer se nahaja.

Astrologija v povezavi z odnosom med brati in sestrami

Primer moči hiše

Če je vaša 3. hiša močna, boste obdarjeni z najboljšo bratsko vezjo. Če je vaša 11. hiša močna, vas bo blagoslovila ljubezen starejših bratov ali sester.

Vpliv planeta

Merkur poudarja odnos s sestro, Mars simbolizira brata. Torej, če sta oba planeta dobro umeščena v vašo rojstno karto, boste zagotovo delili močno in globoko vez s svojimi brati in sestrami. V nasprotnem primeru, boste imeli težave s svojimi brati in sestrami.

Mars je pomemben

Prevelik vpliv Marsa (če je premočan) v vaši rojstni karti lahko povzroči rivalstvo bratov in sester. Če je Mars v vašem horoskopu šibek, to kaže na manj navezanosti na brate in mlajše brate in sestre.

Dobrotniki in zlobneži

Če so blagodejni planeti prisotni v 3., 5., 9. ali 11. hiši, boste z bratom in sestro delili zelo močno in ljubeznivo vez. Če pa je v kateri od teh hiš prisoten malefik, ne boste v prijateljskih odnosih s svojimi brati in sestrami, čeprav ste kot oseba prijazni.

Lokacija luninega znamenja

Če je vaše lunino znamenje postavljeno v 6., 8. ali 12. hišo, bo zagotovo povzročilo rivalstvo bratov in sester.

Saturnov urok

Če imate Saturn v 3. hiši vaše rojstne karte, vas bo ločil od brata ali sestre. Razdalja med vami in vašimi brati in sestrami je lahko fizična ali čustvena ali oboje. Morate prevzeti nadzor nad svojim odnosom, da bo v tej planetarni postavitvi deloval in se dolgoročno ohranil.

Astrologija v povezavi z odnosom med brati in sestrami

Planetarna gibanja za reševanje

Sonce, Luna, Venera, Mars ali Jupiter v 3. hiši pomagajo krepiti to vez. Tranzit Merkurja velja tudi za koristno obdobje za utrditev odnosa z brati in sestrami.

Značilnost vašega luninega znamenja

Veliko je odvisno tudi od tega, kje se ob vašem rojstvu nahaja luna. Torej, če ste sestra ovna, ste lahko glavna, če pa ste brat ovna, boste zaščitniški. Podobno se bratje in sestre dvojčki navadno znajo združevati. Bratje in sestre raka so ljubeči in skrbni. Kozorog pa je preveč zaščitniški, kar lahko med odraščanjem povzroči nekaj težav.

Na koncu prevlada ljubezen. Medtem ko dobre in slabe umestitve planetov pomenijo, kakšen bi lahko bil vaš odnos z vašimi brati in sestrami, ste prav vi tisti, ki bi lahko kaj spremenili. Ne pozabite, astrologija nam ne pove le, kaj nas čaka, naj bo to v povezavi z našim življenjem, družino, zdravjem, kariero ali izobrazbo. Podarja tudi priložnost, da stiske pretvorite v priložnosti in jih med napredovanjem v življenju kar najbolje izkoristimo. Torej, tudi če so v vašem odnosu z brati in sestrami prisotne napetosti, jih morda lahko premostite.