12 znamenj se je združilo na projektu in sodelujejo v eni pisarni

Si predstavljate vseh 12 znamenj, s svojimi različnimi značilnostmi in reakcijami, da delajo v eni pisarni na skupnem projektu. Kdo je tisti, ki vztraja, ki je natančen in kdo je tisti, ki bi se najraje izognil delu?

12 ZNAMENJ OB 6.30

Čeprav se uradni delovni čas še ni začel devica in kozorog že stojita pred vrati podjetja in gledata na uro, ter se pritožujeta, zakaj vrata še niso odprta. Čez nekaj minut prideta še tehtnica in rak, ki sta fizično sicer prisotna, v mislih pa še vedno v svojem svetu.

12 znamenj se je združilo na projektu in sodelujejo v eni pisarni

12 ZNAMENJ OB 6.45

Vrata se odpro in najbolj pridni in točni se zapodijo v pisarno. Oven in lev suvereno vstopita v prostor, prepričana, da sta zopet prinesla nekaj neverjetnih prebliskov. Bik stopi v pisarno s skodelico kave in zadnjim grižljajem sendviča, z mislimi pa še vedno v domačem zavetju, ter v iskanju prostora za svoj drugi sendvič. Vodnar stopi v prostor z glasnimi opazkami, ki se dotikajo bika, ki povsod pušča svoje drobtine.

12 ZNAMENJ OB 7.00

Ribica in škorpijon stopita v prostor, malce zasanjana, vendar pripravljena na akcijo, saj sta ugotovila, da sta kljub hitenju točna. Ko se delo začne, skozi vrata stopi strelec, ki se nasmehne in hudomušno pripomni, da vidi, da se delo še ni začelo.

Sledi mu vihrav dvojček, ki tokrat ne najde več izgovora zakaj je zamudil. S svojo hitro hojo pa se na poti do svoje mize skoraj spotakne in polije rakovo kavo. Rak zavije z očmi, vendar se vzdrži komentarja.

12 ZNAMENJ OB 7.30

Znamenja so se končno skoncentrirala in devica želi najprej preveriti vse podrobnosti in analitično povzeti današnji plan dela. Vendar jo prekine oven, ki strese z rokava učinkovitejšo rešitev, podkrepljeno z levovim intelektualnim mnenjem. Kozorog ob prigovarjanju postane nervozen, zato preglasi ostale in sklene, da se bo začelo delati, ne le govoriti.

12 ZNAMENJ OB 8.00

Devica začne deliti naloge, ko se tehtnica oglasi, da se ji delitev ne zdi najbolj pravična. Pridruži se ji škorpijon, ki ga po tihem daje zavist. Ima občutek, da dobi vedno najbolj nehvaležne naloge. Strelec in vodnar povesta, da jima je vseeno, katero zadolžitev dobita, saj je vendar skupen projekt, h kateremu vsak nekaj doprinese.

12 ZNAMENJ OB 9.00

Bik in ribica sta popolnoma zatopljena v podatke, tako da niti ne slišita, da se poleg njiju dvojček in rak prepirata glede izbire barve. Raku se zdi vse preveč živahno. Dvojčku pa se zdi rakova izbira preveč umirjena, zato vprašata za mnenje ovna, ki je vedno iskren in direkten. Oven se z vodnarjevo pomočjo odloči za srednjo različico in s tem pomiri dvojčka ter raka.

12 ZNAMENJ OB 10.00

Lev naznani, da je čas za malico, zato strelec, vodnar in dvojček oddrvijo v lokal na klepet in kavico. Bik, rak, kozorog in riba zavijejo v restavracijo na topel obrok, saj jim drugače lahko zmanjka energije za delo. Tehtnica in škorpijon si privoščita svojo malico in se sprehodita do avtomata s kavico, za piko na i. Devica sedi za svojo mizo, je svojo solato in zraven z očmi šviga h podatkom. Spremlja jo občutek, da izgublja čas, če samo malica.

12 znamenj se je združilo na projektu in sodelujejo v eni pisarni

12 ZNAMENJ OB 12.00

Oven, lev in kozorog so v akciji, prihajajo izjemne, bliskovite rešitve, katerim se pridruži škorpijon, ki s svojo strastjo doda še zadnji detajl. Bik je že utrujen in razmišlja, kdaj bo konec dela, tudi ribica sanjari o svoji simpatiji in v bistvu niti ne sliši, kaj se dogaja okoli nje. Tehtnica opazuje, da je dvojček zatopljen v svoj mobitel, ne v delo, kar jo dela nervozno. Strelec optimistično filozofira o malenkostih, ki v tem trenutku sploh niso potrebne.

12 ZNAMENJ OB 14.30

Glavnina projekta je pod streho, zato si strelec, oven, lev in vodnar končno oddahnejo, seveda ponosni na svoj dragoceni vložek. Škorpijon komentira, da bo potrebno najprej preveriti konkurenco. Tehtnica dvomi v uspešnost projekta zato v mislih išče dodatne izboljšave, ki pa jih zaradi svoje labilnosti ne upa povedati na glas. Dvojčke se že dogovarja, da se takoj po službi dobi s prijatelji, zato začne odštevati minute.

Devica po tehtnem premisleku izjavi, da bi lahko še enkrat preverili podrobnosti, zato vodnar, oven in lev zavijejo z očmi, strelec pripomni, da lahko to storijo jutri. Kozorog pa vztraja z njo, vendar je do končanega delovnika le še nekaj minut. Tako da vsi ostali ob 15.00 odhitijo iz pisarne, novim dogodivščinam naproti, devica in kozorog pa sta se odločila, da bosta naredila še kakšno naduro, da bo res vse tako kot mora biti. Oven se čez vrata zadere, da je tudi prosti čas v življenju pomemben. 12 ZNAMENJ tako zaključi svoj projekt.

Članek je bil objavljen: Sensa

JUTRO V STANOVANJU, KJER ŽIVI 12 ZNAMENJ