ZNAMENJA, KI IMAJO ODLIČEN SPOMIN IN SI ZAPOMNIJO VSE

Spadate med astrološka znamenja, ki imajo odličen spomin in si zapomnijo vse podrobnosti?
Spadate med astrološka znamenja, ki imajo odličen spomin in si zapomnijo vse podrobnosti?

Spadate med astrološka znamenja, ki imajo odličen spomin in si zapomnijo vse podrobnosti?

Predviden čas branja: 3 minutes

Dober spomin je nekaj, kar vas lahko večkrat reši, lahko pa vam tudi povzroči zmedo, saj nekateri ljudje, ki niso iskreni ne predvidevajo, da imate odličen spomin. Astro znamenja, ki imajo neverjeten spomin se hitro spomnijo dogodkov, besed in njihovih podrobnosti. Večina ljudi je preobremenjena, zato pozablja na stvari, ne glede na to, kako pomembne so. Preveč smo zaskrbljeni, da bi se spominjali dogodkov in rokov, kaj šele, da bi se spomnili njihovih podrobnosti. Katera astro pa znamenja so blagoslovljena z odličnim spominom in si zapomnijo vse?

Spadate med astrološka znamenja, ki imajo odličen spomin in si zapomnijo vse podrobnosti?

BIK

Biki imajo fotografski spomin. Sposobni so si zapomniti vizualne podobe in tako se lahko spomnijo vsake podrobnosti dogodka, ki se je zgodil pred leti. Bik se vedno skoncentrira na ime osebe, ki se mu predstavi, in si ga zavestno vtisnite v spomin. Zelo dobro se zaveda, da je procesiranje informacij treba prilagoditi ter vključiti različne čute. Za bika dober spomin predstavlja ravnovesje med pomnjenjem in pozabljanjem, oziroma sposobnostjo zapomniti si in dobro organizirati pomembne stvari ter sposobnostjo pozabiti vse, kar je manj pomembno.

RAK

Raki imajo odličen spomin, še posebej epizodični, zato se navadno varujejo pred ljudmi, ki so jih v preteklosti ranili ali izdali. Raki se zavedajo, da čeprav kronični stres fizično ne poškoduje možganov, poslabša spomin. Učijo se nadzorovati stres in uporabljajo veščine, kot sta joga in meditacija, kar jim vsekakor pomaga do boljšega spomina. Raki znajo tudi dobro kategorizirati, s čimer se izognejo temu, da bi kakšno stvar iz seznama pozabili. Rak je odlično pomagalo, ko se nekdo od bližnjih nečesa ne spomni, saj zna iznajdljivo takoj poiskati odgovor povezan s preteklostjo.

ŠKORPIJON

Škorpijoni nikoli ničesar ne pozabijo. Njihova sposobnost, da si zapomnijo tudi najmanjše podrobnosti pomembnih in nepomembnih dogodkov, vas lahko presenetijo. Od srečnih trenutkov do bolečih se škorpijoni spomnijo vsega, zato večkrat gojijo zamere, ker določenih situacij preprosto ne morejo pozabiti. Njihova najljubša tehnika je, da ponavljajo stvari, ki so pomembne. Večkrat kot nekaj vidijo, slišijo, bolj jim stvari ostajajo v spominu. Še posebej dobri so škorpijoni, ko govorimo o semantičnem spominu, ki ni vezan na prostor in čas.

Spadate med astrološka znamenja, ki imajo odličen spomin in si zapomnijo vse podrobnosti?

KOZOROG

Kozorogi so neverjetni v tem, da si zapomnijo tudi najmanjše podrobnosti. Redni trening namreč spodbujajo njihove možgane, saj se kozorogi neprestano učijo. Tudi če ste jih prizadeli, si bodo to zapomnili do konca življenja. Po drugi strani, si vedno zapomnijo tiste, ki so jim kdaj priskočili na pomoč. Kozorogi se zelo dobro zavedajo, da kakovost spanja vpliva na zmožnost možganov za pomnjenje, zato si radi privoščijo kakovosten spanec.

DEVICA

Devica je mojster podrobnosti, seveda si jih zapomni tudi dolgoročno. Zaradi njenega sistematičnega delovanja ves čas uri možgane in se trudi, da bi si zapomnila čim več podrobnosti. Za boljši spomin devica, ki se zanima za prehrano in zdravje obožuje hrano, ki njene možgane ohranja zdrave. Devica v smeri boljšega spomina pogosto uživa hrano, ki vsebuje antioksidante, omega maščobne kisline, vitamin E ter vitamin B. Devica je navajena, da predmete, ki jih potrebuje vsak dan, vrača vedno na isto mesto. Za svoje dnevne opravke uporablja planer, skratka dobra organizacija izboljšuje tudi njen spomin.

Pripravljeno za Sensa.si