ZNAKI, DA STE V ODNOSU Z NEZRELO OSEBO

Vas zanima, kako delovati v odnosu z nezrelo osebo?
Kako delovati v odnosu z nezrelo osebo?

Vas zanima, kako delovati v odnosu z nezrelo osebo?

Včasih zelo dobro veste, kako ravnati s stvarmi in situacijami, vendar oseba poleg vas ne ve. Veste, kako se spoprijeti s svojimi čustvi in ​​kako obdržati nadzor nad njimi, medtem ko je partner ali oseba s katero delujete preprosto premalo zrela za to. Kot partner ali prijatelj se morda počutite nemočne in izgubljene, saj ste edina zrela, odrasla oseba v odnosu, ki mora vedno prevzeti breme. Medtem ko vi prevzemate breme je druga oseba zaposlena s svojimi drobnimi težavami ali pa se po svojih najboljših močeh trudi zadovoljiti svoj ego in otroške zahteve.

Če menite, ste v razmerju z nezrelo osebo, bodite pozorni na naslednje znake…

Vas zanima, kako delovati v odnosu z nezrelo osebo?

Odnos z nezrelo osebo, naj bo ljubezenski ali prijateljski je zelo naporen, saj je ob vas ves čas nekdo, za kogar je na nek način treba skrbeti, ter nekdo, na kogar se v težkih trenutkih žal ne morete zanesti tako kot bi želeli. V odnosu z nezrelo osebo lahko zato, ker se tako zelo trudite za nekoga drugega celo izgubite sebe.

Kakšni so znaki, da imate ob sebi nezrelo osebo?

Pomembno je, da ohranite svoj “JAZ”

Za prihodnost nimajo načrtov

Ker je oseba otročja in nezrela, nikoli ne razmišlja o prihodnosti, ne glede na to, da je v razmerju. Živi le v trenutku in vsakič, ko jo boste vprašali o njenih prihodnjih načrtih, vas bo čudno pogledala.

Bežijo pred odgovornostmi

Nezreli posamezniki niso vajeni, da se sami soočajo s situacijami in ljudmi. Da bi nadaljevali s to nezdravo navado, bodo neprestano brez slabega občutka bežali pred svojimi obveznostmi in jih iznajdljivo prelagali na vas.

Zaradi njih se počutite same, osamljene

Ker ste edina odgovorna odrasla oseba v razmerju z nezrelo osebo, nimate ob sebi nikogar, na koga bi se lahko obrnili, ko potrebujete podporo. Oni pričakujejo, da je vaša naloga, da jih razvajate, poskrbite za njihove čustvene potrebe in to, da bo zveza delovala. Ko potrebujete odmor od vsega in nekaj toplih besed, vam nezrela oseba nikoli ne bo na voljo.

Vas zanima, kako delovati v odnosu z nezrelo osebo?

Gojijo številne zamere

Nezrele osebe hitro zamerijo in z veseljem poudarjajo negativne lastnosti drugih ter iščejo napake. Oni ne odpuščajo in se še dolgo oklepajo slabih spominov in izkušenj, saj ne dosegajo dovolj visoke ravni čustvene zrelosti, da bi se premaknili naprej in oprostili.

Povzročajo vam občutek krive

Ko nekaj naredijo narobe, ste vi, ki ste jim najbližje, vedno krivec za vse njihove napake in spodrsljaje. Ko nekaj pozabijo, vas krivijo, da jih niste opomnili, ko so razočarani, ste vi krivi, da jim niste dovolj pomagali ali jih opozorili, skratka nezrela oseba ni nikoli kriva, oziroma vedno misli tako.

Med katerimi pripadniki zodiaka je največ nezrelih posameznikov?

Največ nezrelih posameznikov je rojenih v znamenju dvojčkov, strelca in vodnarja.