ŽENSKE RAKICE IN NJIHOVE RAZLIČNE VLOGE

Rakice, kako delujete v različnih vlogah in situacijah?
Rakice, kako delujete v različnih vlogah in situacijah?

Rakice, kako delujete v različnih vlogah in situacijah?

Estimated reading time: 5 minut

Rakici vlada Luna, zato se njena čustva nenehno spreminjajo. Ne bodite presenečeni, če bo v enem trenutku srečna, naslednjo minuto pa čemerna in zamišljena. Rada neguje sebe in druge ter je dobra poslušalka, ki si vedno vzame čas, da poišče ustrezen nasvet in sočustvuje. Spremljata jo močan čut za moralo in etiko, ter globoko spoštovanje do drugih. Privlačijo jo tisti, ki so modri, načelni in iskreni. To je ženska, ki je zelo zaščitniška in zvesta. Običajno je introvertirana, saj je večino časa zaposlena s svojimi mislimi.

Če se želite z njo povezati, je potrebno razumeti njene občutke in biti empatičen do njenih izkušenj. Poskrbite, da se bo počutila varno, tako da ustvarite toplo in vabljivo vzdušje, ter ji date čas in zasebnost, da obdela svoja čustva in misli. Z njo se boste zagotovo večkrat zavihteli v globljo povezanost. Rakica je mojstrica v tem, kako pomiriti ljudi, saj razume njihove miselne procese. Je zelo zanesljiva oseba, ki se drži obljub in ne želi nikogar razočarati.

Rakice, kako delujete v različnih vlogah in situacijah?

Srečna in zadovoljna rakica je popolnoma usklajena s svojim fizičnim in psihičnim delom osebnosti. Rada raziskuje svoje talente, seveda s strastjo in z veseljem. Brez da bi jo kdo prosil, skrbi za ljudi okoli sebe, svojo ljubezen in naklonjenost izkazuje s prisrčnim nasmeškom. V fazi zadovoljstva se osredotoča na dom, ki ga rada nenehno opremlja in spreminja. Ko želi deliti svojo srečo, povabi družino in prijatelje, ter se izkaže kot odlična gostiteljica. Srečo deli tudi tako, da rada preseneča druge z drobnimi malenkostmi.

Rakica je tesno povezana s svojimi čustvi in podzavestjo, zato je hitro razočarana, saj je zelo občutljiva. Ni najbolj spretna pri obvladovanju svojih čustev, zato ima, ko je razočarana težavo, ki jo vodi v nihanje razpoloženja. Vsako razočaranje jo fizično in čustveno izčrpa. Namesto da bi o svojih občutkih odkrito spregovorila, se umakne vase. Hitro se začne počutiti kot žrtev, zato je običajno predlogo časa vpeta v neprijetni dogodek, namesto da bi zadeve razčistila in šla naprej. Zaradi čustvene osebnosti in nagnjenosti k samopomilovanju so razočaranja zanjo nekaj, kar težko predela.

Rakice, kako delujete v različnih vlogah in situacijah?

Rakico lahko razburijo stvari, ki jih drugi verjetno sploh ne opazijo. Čeprav je mirna in uglajena ženska, se ko nekaj ni po njeni volji hitro razjezi. Težko nadzoruje svoje razpoloženje, poleg tega vse dojema preveč osebno. Njen pretiran odziv na stvari, informacije in dogodke jo večkrat vodi v jezo in notranji nemir. Hitro jo lahko zgrabi panika, saj je, ko je jezna nemirnega duha. Čeprav je sočutna in ljubeča, pogosto na plano privre impulzivno vedenje.

Rakice, kako delujete v različnih vlogah in situacijah?

Rakica je globoko povezana s svojimi notranjimi občutki in čustvi, zato se intenzivno odziva, še posebej ko je zaljubljena. V razmerjih deluje kot sočutna in velikodušna oseba. Ko začuti čustveno varnost, se začne počasi predajati. Razumevajoča, zvesta rakica vedno čuti kdaj partner ni zadovoljen, zna mu priskočiti na pomoč in sicer na zelo nežen in takten način. Razmerje je zanjo duhovna povezava, zato niti ne pomisli na varanje. Nežen fizični dotik je njen ljubezenski jezik.

Zaradi svoje nesigurnosti pogosto išče tolažbo in samoto, da bi se orientirala in se poglobila, v smeri, da bi ostala uravnotežena. Čustveno ostaja zakoreninjena v svojem domu, preveč drastične spremembe, povezane s skupnimi selitvami s partnerjem jo lahko obremenijo. Zahvaljujoč svoji čustveni inteligenci zna, tudi ko se ji od zaljubljenosti zamajajo tla pod nogami, dati partnerju prostor.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi ŽENSKE ZODIAKA, KI OBOŽUJEJO NARAVO IN ŽIVALI in HOROSKOP: ŽENSKE, KI SE TEŽJE UPREJO RAZVADAM