UPORABITE SVOJO DOMIŠLJIJO IN PREBUDITE USTVARJALNOST

Ustvarjalnost se lahko naučite uporabljati, in to ni tako težavno, kakor se mogoče zdi.

Ustvarjalnost se lahko naučite uporabljati, in to ni tako težavno, kakor se mogoče zdi.

Predviden čas branja 4 minute

Vsak človek ima iznajdljivo domišljijo, ki poraja vedenja, s katerimi je mogoče reševati probleme in tešiti potrebe. Nekateri pravijo temu ustvarjalnost. Vaša domišljija vam je lahko močna zaveznica. Če se jo boste naučili uporabljati, utegne narediti velik korak na poti k uresničenju svoje pravice do sreče. Mogoče ste sami mnenja, da niste domiselni ali ustvarjalni. Po drugi strani ste morda domiselni ali ustvarjalni pri delu ali pri umetniškemu stvarjanju, vaše osebno življenje pa je kljub temu polomija. Pač ne uporabljate svoje ustvarjalnosti za to, da bi reševali osebne probleme.

Ustvarjalnost se lahko naučite uporabljati, in to ni tako težavno, kakor se mogoče zdi.

Prav gotovo ste kdaj v življenju že dobili takšno ali drugačno izredno idejo, kako bi se rešil kakšen problem, pa se je obnesla. Ali pa ste mogoče kaj ustvarili, čeprav se vam še sanjalo ni, kako se to naredi. Z drugimi besedami, presenetili ste sami sebe. Kadar se presenetite, takrat vedite, da uporabljate svojo ustvarjalnost. Pravimo; ideja je prišla od nikoder. V resnici ni prišla od nikoder, ampak iz vas, iz vaše domišljije.

Ustvarjalnost se lahko naučite uporabljati, in to ni tako težavno, kakor se mogoče zdi.

Črpati lastno ustvarjalnost je lažje, kakor pa se vam zdi.

Verjetno jo tudi sami uporabljate več, kot pa se zavedate. Najprej si zapomnite, da vam bo domišljija ponujala kopico prismojenih idej. Nekatere vas utegnejo že kar prestrašiti. To je pač sistem, ki nas ohranja žive že tisočletja. No, kadar vam ta vaš sistem ponudi kako ;trčeno idejo; jo verjetno zavržete z besedami; tega pa že ne! Kadar naredite tako, sistem neha delovati. Zvijača je v tem, da prisluhnete trčenim idejam in da se jih ne ustrašite. Vaše trčene ideje lahko začnejo delati probleme šele takrat, ko jih začnete uresničevati.

Pogosto se zgodi, da je ideja, ki jo vrže na površje vaša domišljija, sicer divja, da pa bi bil lahko uresničljiv kakšen njen del. Metodi, s katero ljudje črpajo svojo ustvarjalnost, se imenuje kresanje misli. Glavno pravilo pri kresanju misli je, da blekneš prav vse, kar ti pride na misel. Drugo pravilo je, da te ne sme nihče kritizirati. Če te kritizirajo, bo tvoja ustvarjalnost nehala delovati. Ustvarjalnost ves čas deluje in si prizadeva, da bi vam pomagala dobiti kar hočete.

Izbira je vaša. Ali boste zavestno pazili na to, kaj vam pripoveduje vaša domišljija, ali pa se ne boste menili zanjo?

Ustvarjalnost se lahko naučite uporabljati, in to ni tako težavno, kakor se mogoče zdi.

Vaš ustvarjalni sistem ni zasnovan za to, da bi miroval. Vedno vam skuša pomagati, da bi si potešili potrebe. Lahko sicer še naprej živite svoje nezadovoljivo življenje, ampak vaš sistem ne bo izključil. Če ne boste tešili svojih potreb, boste dobili signale, da je nekaj narobe. Vaše odzivanje na te signale, bodisi zavestno ali nezavedno, bo postajalo vse bolj drastično. Mogoče bodo glavoboli, ki so bili poprej občasni, postali kronični, vaša razdražljivost bo prerasla v odkrito sovražnost; ali pa se bo družabni kozarček vina pomnožil, tako da bo pitje postalo navada.

To pa je slabo. Ampak isti sistem, ki ustvarja glavobole, sovražnost, depresijo… premore tudi ustvarjalnost, in ta vam odpira pozitivne, učinkovite poti, po katerih si lahko tešite potrebe.

Ko boste ustvarjalnosti dovolili, da začne resno delati za vas, se boste domislili mnogih različnih vedenj, s katerimi bi si lahko dobili, kar želite. Pa naj bi to dobili od sebe ali od drugih. Mogoče se boste domislili kakega dejavnega vedenja ali miselnega vedenja, ki vam bo prineslo želeno. Tovrstni vedenji sta pač najbolj učinkoviti, vendar pa vas bo včasih imelo, da bi si jo podložili z močno čustveno ali telesno komponento.

Preberite tudi OD TEH ASTRO ZNAMENJ NE PRIČAKUJTE ROMANTIKE in 4 ASTRO ZNAMENJA, KI PREPROSTO OBOŽUJEJO ŽIVALI