SOOČITE SE S PRETEKLOSTJO IN SE PREMAKNITE NAPREJ

soočite se s preteklostjo
soočite se s preteklostjo

Soočite se s preteklostjo in zaživite bolj sproščeno!

Za vami je burno obdobje in vaši občutki, povezani z žalostjo, jezo ali razočaranjem se še niso umirili. Pred kratkim ste preživeli nekaj, kar je v vaše življenje prineslo spremembe. Stvari so se obrnile na glavo. Nekako ste priplezali iz teh situacij a kljub temu drhtite, ko se spomnite vsega. Soočite se s preteklostjo, saj vam le ta ne prinaša nič pozitivnega, nova pot pa je zagotovo najboljša izbira.

Pred nami je nova pot, morda novo bojno polje, nekaj o čemer sploh niste prepričani, a gotovo je, da se morate nekako premakniti naprej. Zaželeni, ne želeni, morate sprejeti nekaj pomembnih odločitev, ki ne zahtevajo odlašanja.

Torej, kaj storiti in kako naprej?

Prva stvar, ki jo potrebujete v tako zahtevnih razmerah, je, da se poskusite vrniti v svoje notranje stanje miru. Čim večkrat in čim bolj intenzivno. Ne čakajte, začnite takoj in se usmerite tja, kjer vas čaka nova pot.

Vprašajte se, kaj vas je vedno umirilo?

Soočite se s preteklostjo
Soočite se s preteklostjo

Sprehod v naravi na svežem zraku, mirna in dolga noč za spanje, krajši izlet, da se vsaj za trenutek odpravite vstran, obisk svetega ali dragocenega kraja, tišina domače samote, v kateri počivate v lastni sobi in izključite mobilni telefon. …

Ne pozabite nase in takoj nadaljujte. Vsak začetek je težak, vendar ga potrebujete zdaj bolj kot kdaj koli prej, prav tako je najboljša izbira nova pot. Zapomnite si, prave odločitve je mogoče sprejemati le v stanju lastnega notranjega miru in ravnovesja. Zato hkrati zavrzite vse, kar vas kakorkoli moti. Imate pravico do tega. Brez opravičila se ne prilagajajte ljudem, s katerimi se ne počutite udobno.

Pomembni sta samo vi in vaša duša, skratka vaš notranji svet zato se soočite s preteklostjo.

V težkem stanju je morda težko vzdrževati pozitivne misli, vendar vztrajajte. Vaše notranje duševno platno bo počasi prišlo do lastnih rešitev in idej. Sledite jim in jih ne jemljite takoj za samoumevne. Preprosto jih boste morali poskusiti, da boste našli prave.

brez kramljanja, medijev, mobitela ali stresa).

Šele ko začnete v svoji duši čutiti, da je tisto, kar vam notranji svet ponuja možnost, ki vas lahko obogati. Jasno boste začutili, kaj je za vas pomembno in kaj nepomembno, kaj je prav, kaj je narobe, kaj je res in kaj je napačno. In potem samo sledite tej ideji. Organizirajte se v resničnem življenju in začnite ga izvajati bolj budno. Zelo pomembno je ohranjati sebe v tem stanju ravnovesja in miru.

Spet se vrnemo k nasvetu starih modrecev, da je potrebno vsak dan preživeti vsaj 20 minut sam.

brez kramljanja, medijev, mobitela ali stresa…

Gojite to zdravo navado in nič vas ne bo premaknilo s prave poti.

In potem bodo vaše odločitve, dejanja in dosežki resnično usklajeni z vašo dušo, kar vam lahko prinese samoizpolnitev in še večjo motivacijo za nadaljevanje skozi življenje. Poleg tega, da boste lahko jasno videli, kaj se vam je v resnici zgodilo, kdo je kdo iz vaše preteklosti, boste bolj prepričani vase kaj storiti.

Ali je pomembno, na kakšen način sprejemamo odločitve?

Prave odločitve je potrebno sprejemati v stanju lastnega notranjega miru in ravnovesja.