SKRIVNOSTI SO LAHKO VELIKO BREME

Skrivnosti vam lahko povzročijo blokade in težave
Skrivnosti vam lahko povzročijo blokade in težave

Skrivnosti vam lahko povzročijo blokade in težave

Predviden čas branja 4 minute

Sčasoma skrivnost v partnerstvu izkrivlja vsako misel in dejanje. Odnos, ki ga ogroža, se med ohranjanjem pokvari. Zaupanje počasi in boleče izginja. Morda skrivnost ni tako zelo uničujoča za druge, kakor se boji njen imetnik, vendar jo je zaradi njegovih naprezanj, da bi jo prikril, in zaradi naraščajočega strahu pred razodetjem vedno težje deliti. Dokler je skrivnost ohranjena, partnerstvo ne more delovati tako, kot je bilo zasnovano. Naj bo skrivnost kakršnakoli, postaja vedno bolj boleče razmišljati o njej, spomin nanjo je vedno bolj sramoten in misel  na razkritje vedno bolj grozljiva. Končno dinamit eksplodira.

Skrivnosti, ki jih ohranjamo v strahu, so bremena. Skrivnosti, ki jih ohranjamo v ljubezni, to niso.

Kadar skrivnost motivira strah, pristnost nadomesti fasada, iskrenost nadomesti lažnost in celovitost nadomesti prevara. Spontanost se zmanjša in nato zamre. Osebo, ki skrivnost ohranja, ustvarjalnost izčrpava, namesto, da bi jo osvežila, ko si na primer izmišljuje lažna pojasnila. Karkoli, za kar čutite, da bi ne smeli biti, pa veste, da ste ali želite biti, je vaša skrivnost, ki vas, če jo ohranjate, omejuje. Dokler ne morete izreči tistega, kar je za vas najtežje, ne morete govoriti iz srca, živeti brez strahu, ustvarjati zdravja ali prejemati podpore od drugih.

Če skrivnost  delite v strahu z namenom manipulacije in nadzora, je to enako, kot če skrivnost ohranjate v strahu z namenom manipulacije in nadzora.

Skrivnosti vam lahko povzročijo blokade in težave

Ne zoperstavite se prestrašenim delom svoje osebnosti, zato ti še naprej ustvarjajo uničujoče posledice. Ko delite skrivnost z namero, da bi ustvarjali pristno moč, se pomaknete proti celovitosti, pojavijo se nove možnosti in lasten strah vas nič ne obvladuje. Negujete ljubeči del svoje osebnosti in se zoperstavite prestrašenemu delu. Postanete tisto, kar ste, namesto tistega, kar od vas pričakujejo drugi.

Če nimate v sebi resnice lastnega srca, kako naj bi potemtakem razdajali darove, kako naj bi ustvarjali življenje, ki vas čaka, medtem ko se o njem bojite pripovedovati svojim staršem ali ko se bojite svojemu šefu povedati, da dajete odpoved z mesta bančnika, ker želite postati vrtnar? Kako naj bi lagodno hodili po svetu, medtem ko se bojite, da bodo drugi odkrili, kaj ste, kaj razmišljate in kako želite živeti?

Seme, ki ne zmore prodreti skozi površino zgoščene prsti, se zaviha nazaj proti svojemu izkrivljenemu jazu in umre.

Skrivnosti vam lahko povzročijo blokade in težave

Na vsak način tudi potencial, ki ne more prodreti skozi strjeni strah, postane razočaranje, odpor, brezup, jeza in bes. Sovraštvo do sebe je samouničenje. Če ostanete manj, kot morate biti, to namesto ljubečih delov neguje prestrašene dele vaše osebnosti, ki se okrepijo. Ohranjanje skrivnosti v strahu pomeni izbiro osamitve in omejenosti namesto intimnosti in svobode.

Skrivnost prepreči semenu vzkaliti, prepreči rastlini zrasti in cvetu vzcveteti.

Vi ste seme, rastlina je vaše življenje, cvet pa pristna moč. Partnerje čakajo izpolnjujoče in očarljive izkušnje, medtem ko se podpirajo pri zoperstavljanju in zdravljenju prestrašenih delov svojih osebnosti s pogumom in celovitostjo. Vaša izbira je, ali boste popuščali prestrašenim delom svoje osebnosti, ali pase jim boste zoperstavili.

Ista izbira vam daje na voljo, da bodisi ohranjate skrivnost v strahu ali jo delite v ljubezni. Nekateri ohranjajo skrivnosti, da manipulirajo drug z drugim. Varujejo svoje skrivnosti, se postarajo s svojimi skrivnostmi in pogosto umrejo s svojimi skrivnostmi. Povezani partnerji delijo stvari, za katere se najbolj bojijo, da utegnejo uničiti njihovo partnerstvo, in s tem ustvarjajo pristno moč. Nameravajo živeti in umreti v ljubezni.