Spoznajte svoje prijatelje s pomočjo astrologije

Prijatelj, ki se pokaže v stiski je pravi prijatelj, zato je znan pregovor o prijateljstvu, ki še kako drži. Običajno preživimo večino svojega časa s prijatelji, z njimi delimo tudi čustva in vse kar se nam zgodi, zato je zelo pomembno, da prijateljem popolnoma zaupamo. Spoznajte svoe prijatelje na malce drugačen način.

Astrologija prijateljske odnose identificira s pomočjo o razlage 11. hiše v natalni rojstni karti. V tej hiši vidimo, ali ima oseba bogato in iskreno prijateljsko življenje, ali je na tem področju morda šibka in ima malo prijateljev.

Ta preprost temelj je povezan z logiko hindujcev, ki govorijo o tem, da 11. hiša pomeni tudi finančni dohodek.

Razlaga nakazuje, da ima posameznik, ki ima veliko prijateljev, v življenju tudi več denarja. Ta oseba je verjetno bolj sproščena in lažje dosega svoje cilje.

Spoznajte svoje prijatelje s pomočjo astrologije

Prijatelje in odnose z njimi lahko opišemo tudi s pomočjo Merkurja in vsemi akterji, ki se nahajajo v 11. hiši.

V 11. hiši torej vladajo prijatelji in v tej poziciji se pokaže kakšna prijateljstva goji posameznik, način, kako z njimi deluje, in kaj si želi od njih.

S soncem v 11. hiši se počutite zelo prijetno v družbi svojih prijateljev in vselej hrepenite po novih poznanstvih. Vendar v teh odnosih ne iščete popolne globine, dovolj vam je, da so tukaj za vas, ko jih potrebujete. Merkur v tej hiši nakazuje sposobnost izražanja v prijateljskih odnosih. Zemeljska in vodna znamenja težje odprejo in zaupajo. Saturn v 11. hiši je verjetno najtežja pozicija, ker prijateljstvo dojemate tako zelo resno. Lažje prijateljujete s starejšimi iz zrelimi prijatelji, vendar jim nikoli popolnoma ne zaupate.

Spoznajte svoje prijatelje s pomočjo astrologije

Hiše v astrologiji in prijateljski odnosi

Znamenje vodnarja v 1. hiši lahko nakazuje, da so prijateljstva zelo pomembna za vas, 2. hiša in planeti v njej vam lahko pokažejo vrednost, ki jo posvečate prijateljskim odnosom, 3. hiša lahko pokaže, da potrebujete v prijateljskih odnosih duševno povezanost, da ste privlačni za intelektualne ljudi, ter da imate prijatelje mlajše od sebe.

V peti hiši lahko vidimo resnično ljubezen do prijateljev, njihovo velikodušnost in pripravljenost na pomoč.

Spoznajte svoje prijatelje s pomočjo astrologije

Šesta hiša nakazuje, kaj ste pripravljeni narediti za svoje prijatelje, 7. hiša vam lahko pokaže, do kakšne mere se zavezujete za svoja prijateljstva, nenehno želite odnose izboljševati. 8. hiša nakazuje, ali ste intenzivni in posesivni do svojih prijateljev, 9. hiša nakazuje, da vaši prijatelji izpolnjujejo določene standarde ali da si prizadevate, da bi bili najboljši prijatelji. 12. hiša nakazuje, ali ste sramežljivi pri ustvarjanju novih prijateljskih stikov.

Planeti v 11. hiši in prijateljski odnosi

 • Če imate v 11. hiši Sonce, Luno, Merkur ali Jupiter, bi morali biti previdni pri izbiri prijateljev. Ste v nevarnosti, da prehitro zaupate in včasih spelo verjamete, da je nekdo iskren do vas, tudi če deluje drugače.
 • Saturn v 11. hiši nakazuje na globoke prijateljske odnose. Imate malo prijateljev, vendar so vsi zvesti. V vašem življenju se prepletajo dolga prijateljstva, ki vas mentalno spodbujajo v pozitivni smeri.
 • Neptun v 11. hiši nakazuje na različna mnenja med prijatelji. Večna nasprotovanja, ki po drugi strani prinašajo pomembne lekcije.
 • Mars v 11. hiši prinaša v prijateljske odnose posameznika oster govor, spore in nesporazume. Večni konflikti, po eni strani jih obožujete, po drugi strani vam gredo večkrat na živce.
 • Uran v 11. hiši prinaša na področju prijateljskih odnosov načrtovano zavajanje, neiskrenost in nejasno delovanje.

Spoznajte svoje prijatelje s pomočjo astrologije

Vladarji 11. hiše so ključ, s katerim lahko bolj spoznate svoje prijatelje

 • Če je vladar 11. hiše Sonce, ste na področju prijateljskih odnosov povezani s politiki in močnimi ljudmi v podjetniških vodah.
 • Če je vladar 11. hiše Luna bo imela oseba prijatelje, ki so večinoma popotniki, kuharji ali umetniki.
 • Če je vladar 11. hiše Mars, ima posameznik za prijatelje športnike, borbene ljudi in tiste, ki se ves čas borijo z življenjem.
 • Če je vladar 11. hiše Merkur, so njeni prijatelji večinoma trgovci in inovativni ljudje.
 • Če je vladar 11. hiše Jupiter, se na področju prijateljskih odnosov nakazuje največ odvetnikov, bankirjev, filozofov ali učiteljev.
 • Če je vladar 11. hiše Venera, ima posameznik za prijatelje elegantne in pomembne ljudi, večinoma nežnega spola.
 • Če je vladar 11. hiše Saturn, ima oseba največ prijateljev ki so starejši in predvsem zelo modri in izkušeni.
Cenite prijatelje, kajti oni so vaše bogastvo.

Preverite kateri planeti se nahajajo v vaši 11. hiši TUKAJ.