Rak in lev, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Raki boste 21. julija zaključili svoje obdobje, 22. julija ga boste nadaljevali levi. Znamenji vode in ognja, popolnoma nasprotni, pa vendar povezani v določenih pogledih. Če pogledamo lastnosti raka in leva, se nam sprva zdi, da govorimo o dveh popolnoma nasprotnih osebah. Rak je občutljiv, labilen in tih, lev pa je samozavesten, glasen in ambiciozen.

Vladajoči planet raka je Luna, ki se povezuje z njegovimi čustvi in mu dodaja toplino.

Ta nežen planet raka ščiti pred vsemi grobimi zunanjimi vplivi in ga usmerja k temu, da zna poskrbeti tudi za svoje telo. Vladajoči planet leva je Sonce, ki mu podarja veličastnost in sijaj. Sonce je tisto, ki levu omogoča, da se v življenju vedno prebija naprej. Sonce običajno predstavlja ego in moško energijo življenjske sile, kar simbolizira tudi lev.

Rak in lev, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Ko ima lev dober dan je pogumen, prijazen, velikodušen, zvest, zaščitniški, odkrit in zabaven. V svojih slabih dneh je lev aroganten, zapravljiv, nagajiv, hladnokrven, ljubosumen in agresiven. Ko imajo raki dober dan so koristni, potrpežljivi, sočutni, romantični in ustvarjalni. V svojih slabih dneh so raki nekomunikativni, preobčutljivi in pretirano zaverovani vase.

Rak je znamenje zodiaka, ki je največkrat introvertirano in hladno, redko optimistično naravnano. Rak je tisti, ki vedno razume druge, vendar redko razume sebe na pravi način. On naredi dva koraka naprej, nato sledi korak nazaj, ki ga običajno ustavlja.  Lev navdihuje, deluje iz srca in nosi čustva na svoji dlani. Njegovo delovanje je pogumno, prijazno, radodarno, zvesto, zaščitniško, popolnoma iskreno in zabavno.

Lev spada med fiksna znamenja, zato svoje težave rešuje hitro in premišljeno, rak, ki spada med kardinalna znamenja pa je znan po tem, da kljub temu, da deluje počasi, zadeve običajno vedno popelje do konca.

On je tisti, ki bo najprej postavil trden cilj ali temelje, nato pa bo začel graditi. Lev je bolj flegmatično naravnan, medtem ko je rak zelo premišljen pri besedah ter tudi pri dejanjih. Ko govorimo o pomoči drugim, sta si rak in lev celo malce podobna. Toplo in pristno, lahko lev ponudi veliko moči in junaštva tistim v stiski, s svojo spretnostjo in odločnostjo. Rak pa je tisti, ki živi zato da bi pomagal in ustregel drugim, zato mu nikoli ni težko priskočiti na pomoč.

Rak s svojo neprepustno zunanjo lupino in ranljivo spodnjo stranjo deluje v skladu s svojimi čustvi, medtem ko lev s svojo veličastno grivo deluje zelo pogumno in samozavestno.

Znamenje raka nudi udobje, od finančne varnosti, do ljubljenih družinskih članov in hišnih ljubljenčkov.

Rakovica na svojem hrbtu nosi tudi dom, zato se rak zavzema za to, da si postavi prijeten in varen prostor, kamor se lahko vedno vrne. Lev ima sicer zelo rad družino, vendar komaj čaka da se osamosvoji in se poda v svoje življenje. Čeprav je s starši povezan se običajno odloča brez njihove pomoči.

Rak in lev, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Raka lahko zelo močno ogrozi sprememba, še posebej pomembna, saj on išče varnost, in želi posaditi globoke korenine. Večkrat se v svojem zasanjanem svetu počuti sentimentalno in nostalgično. Čustva in intuicija prevladajo nad njihovo logiko in intelektom. Levi obožuje spremembe, še posebej tiste, ki zahtevajo tveganje. Spremembe so tiste, ki mu dajejo energijo in upanje na nove dogodivščine.

Znamenje raka vlada prebavilom, zato morajo biti raki še posebej pozorni na hrano, ki jo zaužijejo.

Težke psihične težave so tiste, ki pri raku vplivajo na črevesje in povzročajo razne zaplete. Znamenje leva vlada srcu, zato morajo biti levi še posebej pozorni da ohranijo vitalnost in svoje srce v dobri kondiciji. Ko se levinja odloči da bo shujšala, to zagotovo vedo vsi, saj išče podporo povsod, le redko ji uspe dolgoročno izgubiti več kilogramov, saj ima preveč rada kraljeve obroke.

Rakica se večkrat odloča za hujšanje, saj s svojim telesom ni najbolj zadovoljna. Najbolj ji uspeva, ko shujša z Luno, takrat se lažje zadrži, da se ne pregreši. Da hujša obdrži zase, drugim ne razlaga.

Raki se zelo radi vračajo v svoj dom, ki je njihovo največje zavetje.

Domače globoke vezi, zlasti z materjo poskrbijo, da se počutijo varne. Levi obožujejo svoje sorodnike takrat ko se odvijajo kakšna praznovanja, ostali čas niti ne hrepenijo po njihovi bližini. Ne marajo da se kdorkoli vtika v njihove odločitve. Rak je odličen kuharski mojster, ki najraje razvaja druge, lev pa je velik gurman, ki najbolj uživa, ko je dobro postrežen.

Rak in lev, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Rak in lev sta edini znamenji v zodiaku, ki jima vladajo luči na nebu.

Čeprav nimata veliko skupnega, se lahko med sabo tudi dopolnjujeta v smislu nasprotja se privlačijo. Lev je rad v središču pozornosti. On je rojen izvajalec, bolj ali manj samozavesten. Vendar pa je njegova potreba, po tem da se pokaže, nekaj, kar lahko raku povzročil draženje, saj je rak tisti, ki se noče izpostavljati, ki vedno deluje iz ozadja.

Oba znaka predstavljata ljubezen in čeprav na drugačen način, s popolnoma različno simboliko. Rak je vodno znamenje, ki predstavlja materinsko ljubezen in vsa čustva v družini. Ljubezen, ki se skriva v njem je resnično čarobna. Po drugi strani je lev ognjeno znamenje veselja, ljubezni, zabave in odprte spolnosti. Njegovo srce je toplo in veliko, saj lev predstavlja notranjega otroka, njegova zvestoba pa je nespremenljiva, seveda ko se odloči.

Rak se v zodiakalnem krogu nahaja pred levom, vendar to ne pomeni, da je močnejši, kvečjemu je bolj šibek, manj odločen od mogočnega leva.

Rak opazuje in analizira, šele nato udejanji zadeve, medtem, ko se lev najprej zažene v reševanje zadev, pogumno in optimistično, šele nato razmišlja o morebitnih posledicah.

V ljubezenskem odnosu je rak prijeten, ljubeč in topel sopotnik, ki mu je še kako pomembno, kako se ljubljena oseba počuti ob njem.

Lev je v ljubezenskih odnosih sicer zaščitniški, vendar se preveč ne poglablja v to, kaj si ljubljena oseba misli. On preprosto ve, da je najboljši in te potrditev ne potrebuje. Potrebuje pa komplimente, brez katerih težko funkcionira. Rak komplimentov ne potrebuje, običajno jim tudi ne verjame, ker je premalo ponosen nase. Najbolj se razlikujeta, ko govorimo o egu. Levov ego je visok, skoraj najvišji, rak pa ima v življenju večkrat težave, saj njegov ego ni dovolj visok, da bi mu omogočal, da se ob pravem času izpostavi.

Rak in lev, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

V vlogi starša sta rak in lev čudovita. Rak je kot starš morda malo preveč zaščitniški in labilen, medtem ko je lev starš, ki je otrokov prijatelj in včasih dovoli otroku preveč tveganja. Oba sta ljubeča in znata otroke usmerjati v uspeh. Družina raku pomeni vse, levu pa veliko.

Ne področju dela in denarja je lev najboljši delavec in vodja, vedno pripravljen zadeve udejanjiti, poskusiti, skratka prodreti, ko je to potrebno.

Rak je tihi opazovalec, ki se mu dobre priložnosti večkrat izmuznejo iz rok, saj je premalo odločen, da bi vse to kar se mu odvija v glavi privedel do realizacije. Denar več pomeni levu, ki brez njega zelo težko deluje. On je prvi v vrsti, ko je potrebno prositi za povišico, rak pa je zadnji, saj ne želi, da bi nadrejeni morda mislili, da izsiljuje.

Rak, nežen posameznik in lev, samozavestna oseba, sta dva popolnoma različna posameznika, ki v življenju težko delujeta skupaj, razen če sta se oba pripravljena močno prilagoditi. Rak bi moral pozabiti na solze, lev pa bi se moral naučiti biti bolj nežen in pozoren.

Pripravljeno za Čvek v križankah

Preberite tudi POLETNI HOROSKOP 2020 ZA VSA ASTRO ZNAMENJA