Področja astrologije in povezava s čustveno inteligenco

Sestavine, ki so povezane s čustveno inteligenco so samozavedanje, motiviranost, socialne veščine, samoobvladovanje in empatija. Štirje elementi dajejo ton in temperament vsemu kar nas obdaja. To so ogenj, voda, zrak in zemlja.

Položaj Lune v natalni karti opisuje čustven pristop k življenju in s tem sposobnost osebe, da sprejema vtise iz okolja in jih na svoj način doživlja. Če sta Sonce in Luna v združljivih znamenjih ali v harmoničnem razmerju, je verjetno, da ste čustveno veliko bolj zreli in stabilni.

Če se vaša luna nahaja v vodnem znamenju raka, ribe ali škorpijona…

Za vas je pogosta sprememba razpoloženja. Bolj globoko in intenzivno dojemate svoja in druga čustva. Zelo počasi jih absorbirate, kar pomeni, da je potrebno veliko časa, da se jih znebite, sprostite in očistite negativne zaznave. Pravzaprav je neprestana prisotnost čustev vaše naravno stanje. Živite z dejstvom, da so vse izkušnje povezane s čustvi. Lahko se zalotite, da živite v zanikanju lastnih in drugih čustev in se počutite neprijetno v skoraj vsaki malo bolj intenzivni situaciji.

Nesposobnost, da bi jasno opredelili svoja čustva, vam večkrat onemogoča prepoznavanje drugih.

Področja astrologije in povezava s čustveno inteligenco

Skozi čas in pridobivanje čustvenih odnosov se lahko naučite in razvijate čustveno zrelost. Zapomnite si, da je čustveno inteligenten posameznik sposoben prepoznati svoja področja moči in šibkosti in analizirati. Ter skovati načrt kako v danih okoliščinah najbolje delati. To samozavedanje krepi samozavest, ki je vodnim znamenjem običajno primanjkuje.

Če če vaša Luna nahaja v zemeljskem znamenju bika, kozoroga ali device…

Sicer so prisotne občasne spremembe razpoloženja, vendar ste bolj zreli. Dovolj ste močni, da znate sprejemati zaznave iz okolja. Vendar potrebuje veliko časa, da jih analizirate in umestite na primerno mesto. Najboljše se počutite, ko lahko s svojo realno predstavo prispevate k doseganju cilja. Ko razvijete svoje občutke in jih razumete, se lahko na ustrezen način prebijate skozi trenutne težave in se skušate izogniti tistim, ki prihajajo.

Če tega niste zmožni narediti, se lahko ta čustva manifestirajo v jezo, stres, sovraštvo, zato se naučite, da svojih čustev ne potlačite.

Področja astrologije in povezava s čustveno inteligenco

Ne izogibajte se tako imenovanim čudnim občutkom, ampak se poglobite vanje in se z njimi soočite. Zapomnite si, tudi če občutite vsa čustva v razponu, še ne pomeni, da je vaše samozavedanje na visoki ravni. Poleg tradicionalnih odlik, kot sta ambicioznost in marljivost, vam lahko visoka raven čustvene inteligence pomaga priti na področju dela do samega vrha.

Tisti, ki imate Luno v ognjenem znamenju ovna, leva ali strelca…

Iz trenutka v trenutek lahko spreminjate razpoloženje, vendar niste občutljivi. Hitro prepoznate vse kar se dogaja, z lahkoto prevzamete pobudo in v najkrajšem možnem času znate ignorirati negativne vzgibe. Seveda v iskanju nove dogodivščine. Ostati morate samozavestni in imeti možnost, da vas ves čas obdaja navdušenje in seveda izzivi. Na področju izobraževanja in dela se znate s pomočjo čustvene inteligence prebiti na sam vrh. Problem je le to, da energije nekako ne znate usmeriti samo v eno stvar, kar bi vam doprineslo še boljše rezultate.

Naj bo čustvena inteligenca vaša gonilna sila pri zmožnosti vodenja, kjer ste resnično najboljši ter prava podpora v smeri doseganja osebne odličnosti.

Področja astrologije in povezava s čustveno inteligenco

Največja ovira za izboljšanje osebnih spretnosti je vaša želja, da bi se izognili občutkom nelagodja, ki se pojavijo, kadar se poveča vaša stopnja samozavedanja. Pohvalite se lahko z empatijo, ki predstavlja zmožnost vživetja v druge ljudi. To vam omogoča, da so vaše reakcije bolj premišljene.

Če se vaše razpoloženje menja s svetlobno hitrostjo in kljub vsemu niste občutljivi, se vaša luna nahaja v zračnem znamenju dvojčkov, tehtnice ali vodnarja.

Najbolj ste nagnjeni zavračanju čustev, saj se z njimi enostavno ne ukvarjate, ker imate toliko pomembnejših opravil. Najboljše se počutite, ko od vas pričakujejo, da najdete razumno rešitev, če vam je dovoljeno, da lahko svobodno izražate svoje ideje ali ko ste aktivni del določene izbrane družbe. Zračna znamenja, ki lahko prepoznate čustva in jih nekako izpustite, v pravi smeri, ne da bi se počutili neprijetno, se lahko uvrstite v čustveno stabilne posameznike.

V življenju le ti zagotovo lažje krmarijo tudi med težavnimi situacijami ter lažje prenašajo izgube in žalostne trenutke.

Področja astrologije in povezava s čustveno inteligenco

Za vas je še bolj kot za ostala znamenja pomembna povezava med čustveno inteligenco in občutljivostjo za bolezni. Torej, skušajte v primeru bolezni s pomočjo čustvene inteligence pomagati sami sebi. Vaša prednost je, da ste pošteni sami do sebe glede tega, kakšni ste. To pomeni, da se zavedate, v čem ste dobri in kje so vaše šibke točke in se s tem tudi sprijaznite.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi OSNOVNI VODNIK ZA LAŽJE POZNAVANJE SEBE