Lažje prepoznavanje sebe vodi k hitrejši osebni rasti

Spoznajte sebe in lažje boste v življenju krmarili s sabo in drugimi. Poznavanje samega sebe ni pomembno samo zato, da poznate svoje ljube in neljube prioritete, ampak da veste, kdo v resnici ste, kot oseba. Kako gledate na življenje, ga zaznavate, kako komunicirate z drugimi, kaj vas razjezi.

Preberite tudi UPORABA ASTROLOGIJE V SMERI OSEBNEGA RAZVOJA

Tisti, ki iskreno ve, kdo je, odseva samozavestno energijo. Tovrstnega znanja se naučimo z osebnim razmišljanjem, analiziranjem ter s časom preživetim s samim sabo, seveda na intenziven način.  Veliko se lahko naučite o sebi tudi s skokom v neznano okolje ali odnose In ko boste prebrodili tisto, za kar ste prej mislili, da niste sposobni, boste imeli občutek, kot da lahko dosežete karkoli.

Lažje prepoznavanje sebe vodi k hitrejši osebni rasti

Delujte in povezujte se z ljudmi, ki v vas vzbudijo dober občutek

Ocenjujte jih na podlagi notranje lepote. Ljudje, zaradi katerih vidite svet na nov, lepši način, ki delajo izjemne stvari. Ljudje, ki izžarevajo lastnosti, ki bi jih radi vzljubili, kot so prijaznost, sočutje, pogum.  Znebite se ljudi, ki vas vlečejo navzdol, saj v njihov družbi ne boste spoznali sami sebe. To je včasih težko narediti, saj so to večkrat ljudje iz otroštva, iz službe, itd. Samo vi se lahko odločite, ali morate to storiti in kako to storiti. Vsaka situacija je drugačna. Eden izmed primerov, kjer bi se takoj morali odstraniti, je, če ste fizično ali čustveno ogroženi.

Izogibajte se primerjanju s tistim, kar vidite na družbenih medijih

Mediji so običajno napačna predstava tega, kdo smo. V resnici to nismo, oni popačijo našo sliko na zelo eleganten način. Zato jim nikar ne podlezite, ampak najbolj poudarite sebe. Filtriramo in delite tisto, kar želite, da drugi vidijo ključno je, da se zavedate, da to počnejo skoraj vsi, ampak nikar ne bodite kdo drug, bodite to kar ste. Ko boste čez nekaj let pobrskali po svojem facebook profilu, lahko pridobite o sebi številna zanimiva spoznanja. Pišite o sebi, svojih občutkih, naj bo to javni blog ali zasebni dnevnik, pisanje je terapevtski pripomoček za vaše misli.

Ne bodite čustveno preveč navezani na stvari

Ko se končno očistite in se znebite vsega balasta, ki ste ga stkali v življenju, se boste počutili osvobojeno. Še posebej bodite pozorni na to, kaj vnašate v svoje življenje v prihodnosti. Dovolite si stvari zamenjati in ponovno vas bodo razveselile.

Lažje prepoznavanje sebe vodi k hitrejši osebni rasti

Izklopite televizor in internetno povezavo

Čustva drugih vzbujajo čustva v vas, in če vas je film ali predstava kdaj spravila v jok ali smeh, potem se zagotovo znate vživeti v čustva drugih. Kaj pa vaša čustva in zaznave? Le ta boste slišali samo takrat, ko boste naprave izklopili in se posvetili izključno sebi.  Veste, da ni resnično, a vseeno se zapletete v zgodbo in čustveno reagirate. Dober film vas bo pustil poln vseh čustev, ki so jih skušali prikazati – to je dobro opravljeno delo.

Razvijte otroški smisel za humor

Če imate majhne otroke v svoji bližini, potem veste, kako enostavno jih je nasmejati. In kako nepopisen je občutek ob poslušanju njihovega iskrenega smeha. Ta občutek nas notranje prebudi v najlepši možni meri. Ko boste opazovali otroke, se boste lažje povezali s sabo, s svojim notranjim otrokom.

Povezati se z naravo je ključnega pomena za lažje poznavanje sebe

Opazujte naravo, zvezde, hodite po gozdu. Svet je lep, in vzeti si čas za uživanje v njem je energijsko zelo pomembno.

Preberite tudi POSTANITE BOLJ MOČNA OSEBA, LAŽJE VAM BO