POMLADITE SE S POMOČJO LJUBEZNI

Ljubezen je tista, ki vas lahko pomladi
Ljubezen je tista, ki vas lahko pomladi

Ljubezen je tista, ki vas lahko pomladi

Predviden čas branja 4 minute

Ljubezen je duh v gibanju. Teče od srca do srca in sproža pomlajevalne procese v organizmu. Potrebno jo je izraziti, če si želite njeno blagodejnost zase in za tiste, ki jih ljubite. Ljubezen do nekoga lahko izrazite predvsem , da pozorno prisluhnete njegovim besedam, z besedami ali dejanji mu pokažete, kako ga cenite, dotikajte se ga z ljubeznijo in toplino. Ko se zaljubite, se ljubezen spontano izraža v takšnih oblikah. Do ušes zaljubljeni pari zavzeto poslušajo drug drugega, poetično si govorita o izjemnih in privlačnih lastnostih drugega. Naklonjenost izražata z ljubezenskimi darili, s cvetjem, nakitom. In nenazadnje, ne moreta si kaj, da se ne bi ves čas dotikala drug drugega.

Obrazi ljubezni so vedno pomembni, ne glede na to, ali ste sveže zaljubljeni, imate že vrsto let zvestega in ljubečega partnerja ali pa ste na obisku pri dobri prijateljici iz mladosti.

Pokažite ljubezen s tem, da ste povsem zbrani. Izrazite naklonjenost z besedami in dejanji. Bodite topli. Zavestno udejanjanje ta načela ljubezni; pomladili se boste in živeli dlje. Intimna energija je prvobitna ustvarjalna energija vesolja. Vedno kadar občutite privlačnost, razvnetost, živahnost, strast, zanimanje, navdih, radostno vznemirjenje, ustvarjalnost, ali navdušenje, je na delu intimna energija. Vse te pojavne oblike intimne energije se v telesu izražajo kot občutki.

Ljubezen je tista, ki vas lahko pomladi

Kadar ste spolno vzburjeni zaznavate v telesu spremljajoče občutke.

Tudi kadar ste navdušeni, navdihnjeni, radostni, polni energije ali strasti, zaznavate v telesu spremljajoče občutke, neko telesno občutje. Rdeča nit vseh stanj je občutek širjenja. Včasih je lahko ta občutek širjenja izredno močan, zdi se vam, da vas bo razneslo. Tedaj imate ogromno energije. Spolna energija nam je na razpolago v vseh starostnih obdobjih. Odprtost do spolne energije nas pomlajuje. Spolno življenje je značilnost intimnih ljubezenskih razmerij tudi v poznejših letih.

S staranjem seveda nastopijo nekatere fiziološke spremembe. Po eni strani bi lahko imeli to za izgubo, po drugi strani pa se lahko v tem skriva priložnost. Če človek posveti čas in pozornost ustvarjanju telesne, čustvene in duhovne intimnosti, lahko tudi v starosti doživi izpolnjujočo intimnost. Ko se poglobimo v partnersko intimnost, se nam nehote vzbudijo skrbi in pomisleki. Ob tem se vam odpira enkratna priložnost, da partnerju razkrijete svojo ranljivost, svoje šibke točke, in s tem še poglobite intimnost.

Intimnost izhaja iz pripravljenosti biti ranljiv.

Ljubezen je tista, ki vas lahko pomladi

Izrazite svoje želje in izpolnite partnerjeve. Odprtost, nezaščitenost, pripravljenost dajati in pripravljenost sprejemati so lastnosti duha. Opustite pričakovanja. Šele potem boste lahko opustili odpor. Prav odpor vam onemogoča uživati v dogajanju. Odpor je zmeraj posledica strahu, tako v spolnosti kot na drugih področjih življenja. Vsakršen odpor izvira iz uma, iz obsojanja svojih občutenj. Znebite se sodb, opustite pričakovanja in doživeli boste strast in užitek predaje, ki ju daje spolno življenje.

Močna strast porojena iz spolnosti, lahko prežame vsa druga področja življenja.

Če ugotovite, da vam v zvezi s spolnostjo privrejo na dan potlačena čustva, denimo jeza ali občutek sramu ali krivde, se zavežite, da se boste osvobodili toksičnih, zaviralnih občutkov. Spolna intimnost je ena od poti k pravi svobodi, saj se ob njej popolnoma sprostite in osvobodite. Spolno izpolnitev izkusite kadar doživetje izhaja iz igrivosti, namesto iz potrebe. Če hočete s spolnostjo izpolniti potrebe, boste postali zasvojeni. Ekstazo boste doživeli le, kadar bo spolno doživetje plod igrivosti. Kljub vašim pogojenim prepričanjem je spolna želja sveta in lepa.