INTIMNOST PREPLETENA Z ROMANCO IN STRASTJO

Intimnost je način, s katerim duša pride do fizičnega izraza
Intimnost je način, s katerim duša pride do fizičnega izraza

Intimnost je način, s katerim duša pride do fizičnega izraza

Predviden čas branja: 4 minute

ROMANCA,  draži um in spodbuja našo domišljijo. Je tisto, kar nadgrajuje in daje ton medsebojnim odnosom ter vnaša čar v biti ljubljen in ljubiti. Spodbudi nas, da si želimo sodelovati v ljubezenskem odnosu in je odgovorna predvsem za prižiganje plamenov strasti, ki ustvarjajo okolje za odkrivanje užitkov partnerjevi družbi. Ta kvaliteta omogoča svobodno in iskreno komunikacijo, krepi privrženost in tistemu, ki ga ljubimo, pokaže, da zavzema v našem srcu posebno mesto. Romantična dejanja nam omogočajo, da brez besed zgovorno izrazimo, kar občutimo.

Ustvarjajo varno zatočišče, v katerem lahko izrazimo svoje najgloblje potrebe, ubesedimo naše skrbi, razkrijemo svoje strahove in dopustimo, da pridejo do izraza razlike na igriv in lahkoten način.

STRAST, močno čustvo, ki ga proizvaja romantičnost. Predstavlja sestavni del naše človečnosti, ki ga ne vodita razum ali premislek, ampak potrebe srca in želje telesa. To je čisti izraz ljubezni, njegova naloga pa je pošiljanje zapeljivih, čutnih signalov, da najboljše še sledi. Ko se ta plamen vžge, odda sporočilo, da smo vzburjeni, fizično in spolno pripravljeni za dejavnost ter da nas vznemirja druga oseba in njena dejanja. Naloga strasti je intenzivirati našo željo po intimnosti. To je tisto, čemur po navadi pravimo vročica strasti.

Intimnost je način, s katerim duša pride do fizičnega izraza

Strast se izraža z mravljinci, ki jih občutimo, ko se nekdo dotakne naše kože, nam da strasten poljub, noža naše telo in nam v uho šepeta, kaj občuti.

To je trenutek ko nas oblije toplota, ki povzroči, da nam srce razbija tako močno, da smo prepričani, da nam ga bo razneslo. Ko ta energija steče, tu ni pomote in v večini primerov tudi nadzora nad njo ne. Zdi se namreč, kot bi imela lasten um. Vse, kar lahko storimo, je, da se sprostimo in uživamo.

INTIMNOST, ČUDEŽ LJUBEZNI je način na katerega naša duša pride do fizičnega izraza. To je tisto, kar ljubezen dodaja globino in pomen. Če raziščemo vsak čar ljubezni posebej, bomo odkrili, da je tega najtežje razumeti, ker se ga ne da vedno ubesediti. To je del ljubezni, ki je krhek in najbolj ranljiv zaradi pričakovanj, ki jih ustvarjajo čustvene poškodbe. Vendar pa nam ponuja tudi največjo priložnost, da se poučimo o sebi in o tistih, ki jih ljubimo, ker nas uči sočutja in odpuščanja.

Intimnost je tista, ki nam omogoča, da se počutimo varne v našem odnosu, ter nas fizično, čustveno, umsko in duhovno tolaži.

Intimnost je način, s katerim duša pride do fizičnega izraza

Če želimo, da bi ljubezen rasla in uspevala, je njena prisotnost nujna. Ta kvaliteta se izraža na različne načine, najraje pa uporabljamo tiste, ki jih določajo naše osebnostne potrebe. Prav to je razlog, da si jo vsak ne razlaga na enak način ter nima glede nje istih potreb. Njene izraze predstavljajo FIZIČNA INTIMNOST, najlažje jo razumemo in spoznamo, ker jo občutimo s pomočjo svojih petih čutov; vida, tipa, sluha, okusa in vonja.

ČUSTVENA INTIMNOST, zadovoljuje potrebe srca. Omogoča izražanje naših najglobljih in najbolj čustvenih potreb, saj povezuje srce s srcem. MENTALNA INTIMNOST, ta kvaliteta ustvarja nebesedno povezavo, ki nam omogoča, da predvidimo potrebe našega partnerja ter nam pomaga razumeti, zakaj ravna tako, kot ravna. DUHOVNA INTIMNOST, pri tej obliki izražanja naklonjenosti postaneta dve srci eno, duši pa se združita v sveto zvezo. Šele ko dosežemo skupno izhodišče , postane ljubezen brezpogojna, potrebe para pa zasenčijo potrebe posameznika.