OPUSTITE TOKSIČNO RAZMIŠLJANJE

Toksično razmišljanje je slaba navada, ki se je skušajte znebiti

Toksično razmišljanje je slaba navada, ki se je skušajte znebiti

Predviden čas branja: 3 minutes

Našim mislim sledijo naša dejanja. Bolj ko se zavedamo kako uporabljamo svoj um, v večji meri lahko opustimo škodljivo razmišljanje. Ker vemo, da se misli prenašajo na dejanju, postanemo zelo previdni pri razmišljanju , saj smo spregledali, da nam nečiste misli dobesedno zastrupljajo življenje. Toksično razmišljanje je navada, da um uporabljate kot tolmača. Opustite navado nenehnega tolmačenja in zaživite življenje prosti komentarjev ega. Pripravljenost, da se soočimo z različnimi načini svojega dosedanjega razmišljanja, je začetna poteza očiščevanja.

Ko znamo zaustaviti obsojanje, se lahko povzpnemo na višjo raven in okusimo bogatejšo zavest, ki bo pospremila zmago višjega jaza nad egom.

Vednost, da se lahko odločimo, za manj škodljive misli, je pomembno spoznanje. Marsikdo se tega ni nikdar zavedal. Prav tako nekaterim ljudem poteče vse življenje v zagovarjanju stališča, da so njegove misli nespremenljive. Vi, ki ste se usmerili na duhovno pot, ste bolje poučeni. Veste namreč, da vaša bit presega misli, ki jih snujete, in da je vaša narava bolj vzvišena od glave.

Toksično razmišljanje je slaba navada, ki se je skušajte znebiti

Naše misli in vedenje so navade. Način, na kakršne dovoljujemo delovati svojemu notranjemu svetu , so navade, ki so posledica naših življenjskih izkušenj, sem pa sodijo tudi  prepričanja, katera smo povzeli od vseh dobro mislečih ljudi, ki so nas kdaj poučevali o življenju. Da bi očistili mišljenje in usposobili um, bodite pripravljeni proučiti svoje miselne navade.

Do pristranskega mišljenja pride, ko z umom ravnamo kot s prostorom, ki ga dajemo v najem mislim in prepričanjem drugih ljudi.

Kadar je um natlačen s predsodki, vlada ego. Pristranska presoja je način, kako si razlagamo motive in vedenje drugih glede na lastna merila, na katera vpliva samozavest. Da bi se osvobodili navad pristranskega mišljenja, ki sodi na področje ega, naredite inventuro svojih misli in si označite, koliko svoje energije posvetite vnaprejšnji sodbi o ljudeh. Vprašajte se, ali ste pripravljeni še naprej dajati um v najem tujemu mišljenju. Če boste zaustavili ego in prisluhnili višjemu jazu, bo to učinkovalo kot protistrup za škodljive pristranske misli. Začelo se vam bo jasniti, da v vaših očeh nihče ni imenitnejši ali pomembnejši, kakor tudi nihče ni nepomemben.

Toksično razmišljanje je slaba navada, ki se je skušajte znebiti

Očiščevanje mišljenja dejansko ni nič drugega kot način, s pomočjo katerega v vsakomur vidimo polnost življenja. V hipu, ko začutite, da se v vas pojavlja predsodek, ga postavite na stran in nadomestite z mislijo, da nočete zastrupljati uma. Postavite se na gledališče priče, s katerega dopuščate in se zavedate ljubeče navzočnosti. Čiščenje misli na območju predsodkov se sproži, ko smo pripravljeni zagledati nešteta prepričanja, ki so nam jih vsadili drugi, in ko želimo navezati stik s čistimi mislimi, izvirajočimi iz višjega jaza. Takrat smo pripravljeni zavreči navade pristranskega mišljenja in jih nadomestiti z vsebino.