NA KAJ VSE VPLIVA INTIMNOST?

Je intimnost tema, o kateri se odprto pogovarjate, ali je za vas tabu tema?
Je intimnost tema, o kateri se odprto pogovarjate, ali je za vas tabu tema?

Je intimnost tema, o kateri se odprto pogovarjate, ali je za vas tabu tema?

Predviden čas branja 4 minute

Za veliko žensk je postala intimnost tema, o kateri se nerade pogovarjajo in se o tem nočejo pogovarjati s svojimi partnerji. Strastno in čustveno ljubljenje je nekaj, o čemer hoče veliko žensk samo brati. Pri nekaterih ženskah je vzrok za pomanjkanje želje po intimnosti hormonskega značaja, tukaj si lahko pomagajo z zdravstveno pomočjo. Ampak veliko žensk pa je enostavno preutrujenih na koncu dneva zaradi stresa, preveč stvari, ki se dogajajo, zamer in popolne nepovezanosti s telesom, tako da niti ne vedo, kje bi začele. Mogoče si pa ne dovolimo svobode, da bi uživale v zdravem naravnem seksualnem življenju, ker si naši starši niso kazali dovolj pozornosti med sabo ali pa celo prenesli njihove težave na nas.

Preveč žensk pa enostavno ne vidi sebe ali svojega partnerja kot seksualno bitje.

Čeprav seks ni pokazatelj intimnosti, pa ima seksualno varna ženska določeno auro, ki jo dela zelo mikavno. Spomnite se začetek vašega razmerja preden so se rodili otroci, pred stresom, dolgočasnostjo in celulitom na čas, ko ste bile vzburjene, ko ste videle svojega partnerja, ko ste načrtovale, kaj boste oblekle, si depilirale noge in se skrbno nadišavile. Kam je šla ta ljubezen? So stres in skrbi premagali vašo strast?

Je intimnost tema, o kateri se odprto pogovarjate, ali je za vas tabu tema?

Se še vedno ljubite? Če ne, je zato morda krivo prepričanje, da niste več dovolj lepe in ste si postavile zidove okoli sebe.

Zdaj pa se le s težavo sprostite in prepustite. Ali pa med vama ni več kemije? Zelo pogosto se potlačena agresija kaže tako, da bojkotirate intimnost ali še huje, da izgubite interes za partnerja. Če niste v srečnem razmerju, je ideja, da bi bili z nekom drugim, morda vabljiva morda bi zaradi tega čutile, da ste zaželene in strastne. Ampak v resnici, ko ta zaljubljenost mine, boste čutile še večjo potrebo po potrditvi.

Ta negativna energija načrtovanje, prilagajanje, čakanje na tega skrivnostnega moškega je na začetku zanimiva, ampak sčasoma vam vzame vsak košček ljubezni do same sebe in integritete, ki vam je še ostala. V predanem razmerju pa je intimnost lahko moč življenja, ki povezuje par, in ga ohrani skupaj tudi v težkih časih. Pri intimnosti ni pomemben popoln videz, ampak je povezovanje na globlji bolj spiritualni ravni z nekom, ki ga ljubite.

Če se ljubite z nekom, ki ga imate radi, vam to lahko da pravi pomen in moč.

Je intimnost tema, o kateri se odprto pogovarjate, ali je za vas tabu tema?

Energija, ki jo doživite pri intimnosti vam da občutek življenjske vitalnosti. Če bi vsi mislili, da je intimnost nekaj, kar potrjuje ljubezen do drugega, potem verjetno ne bi bil tako breme. Vsaka ženska ne bo obravnavana kot princeska ali da bi moral biti seks namenjen temu, da zadovoljimo druge, ampak mislimo, da ko zavrnemo svojega partnerja, zavrnemo hkrati ljubezen in naklonjenost sebi. Dobro spolno življenje ne more popraviti zakona, slabo spolno življenje pa ga lahko uniči.

Če kar naprej seksate brez pomena, ne da bi se vezale, potem enostavno mislite, da niste vredne prave ljubezni in se bojite, da bi se vam kdo približal.

Nimfomanija je v bistvu strah pred tem, kar si najbolj želite; intimnost in ljubezen. Globoko v sebi verjamete, da sami po sebi niste dovolj in če ne daste moškemu, kar hoče, vas morda drug dan ne bo poklical. Da bi osvojile njegovo srce ali čutile moč, ga hočete navdušiti v postelji. Vaš nasmeh, osebnost, smisel za humor, inteligenca in srce morajo zadostovati moškemu, ki hoče preživljati čas z vami, šele potem sledi čudovit seks.