Prihajajo hladni dnevi, zato se boste želeli pogreti. Kateri topli napitek vam je pisan na kožo glede na astro znamenje?

OVEN

Kava z mlekom

Ugotovljeno je, da kofein, ki ga vsebuje kava najpomembnejša učinkovina rjavih kavnih zrn, vpliva na ožilje in živčni sistem, izboljšuje prekrvljenost možganov, ta pa vodi k hitrejšemu razmišljanju in večji pozornosti, kar je za bistrega ovna zelo pomembno. Kofein, zavira delovanje adenozina, ki velja za povzročitelja slabega razpoloženja. Pitje kave torej izboljšuje razpoloženje in odpravlja blažje depresije, zato bo oven v hladnih dneh z veseljem hodil na kave.

BIK

Zeliščni čaj

Bik, ki rad skrbi za zdravo življenje se bo hladnih dneh najraje pogrel s kakšnim pravim zeliščnim čajem. Skrbno izbrana mešanica čaja zahteva potrpljenje, skrb in izkušnje za pripravo, zato izbirajte prave zeliščne čaje, saj kakovostne sestavine dajejo čajem posebno kvaliteto in plemenit okus. Izberite si tistega, katerega okus vam je najbolj pisan na kožo in vas pomirja ali poživlja. S pravim zeliščnim čajem pa bo bik poskrbel tudi za zdravje.

Kateri topli napitek vam je pisan na kožo glede na astro znamenje?

DVOJČKA

Kava s smetano

Redni pivci kave so vsaj dvakrat toliko spolno aktivni kot tisti, ki kavo pijejo poredko ali je sploh ne pijejo, to bo razveselilo dvojčke, ki so radi ves čas v dogajanju. Kofein poviša količino stresnih hormonov adrenalina v krvi, zato bodo Dvojčki po kavi, ki ji smetana dodaja piko na i še bolj živahni in zgovorni. Posledica je seveda, da bodo bolj budni, aktivnejši ter še bolj polni domislic in razigrane energije.

Preberite tudi VEDEŽEVANJE IZ KAVNE IN ČAJNE USEDLINE

RAK

Pravi zeleni čaj

Zeleni čaj vas bo rake namesto kave ravno tako razvajal s svoji markantnim okusom, hkrati pa ima številne zdravilne učinke na telo, ki je zanje zelo pomembno. Svetujemo jim, da posegajo po bio zelenem čaju, saj vsebuje največ zdravilnih snovi, hkrati pa je dobro prebrati navodila za pripravo zelenega čaja, saj se ne pripravlja z vrelo vodo. Njegovi zdravilni učinki so številni in skodelica na dan bo raku povrnila dobro počutje in zaupanje vase.

Kateri topli napitek vam je pisan na kožo glede na astro znamenje?

LEV

Kuhano vino

Kuhano vino, pripravljeno tako kot je potrebno bo leva še dodatno prebudilo in mu na raznih zabavah v mestu v dobri družbi še bolj razvezalo jezik, tako se boste še večkrat znašel v središču pozornosti, kar mu največ pomeni. S količino pa levi nikar ne pretiravajte, čeprav imate vedno občutek da zmorete in prenesete vse, saj se vas lahko naslednji dan po popitih številnih kozarcih kuhanega vina pojavi glavobol.

DEVICA

Capuccino

Kapučino je ena izmed najbolj priljubljenih oblik kave, najraje pa jo imajo device, ki v pitju kave preprosto uživajo in si ne morejo predstavljati, da bi se dan začel brez nje. Najboljši zanje bo tisti v lokalu, še boljši tisti v Italiji, a vrhunski kapučino lahko pripravite device tudi doma, potrebujete le vrhunski recept in malo volje. Res pa je, da devica nikoli ni popolnoma zadovoljna, torej lahko več let išče svoj najljubši kapučino.

Kateri topli napitek vam je pisan na kožo glede na astro znamenje?

TEHTNICA

Vroča čokolada

Tehtnice, ki rade uživate v udobju doma, zamislite si mrzel zimski večer ob oknu, pokrite z odejo, s knjigo in skodelico vroče čokolade v naročju. Brez nje v hladnih zimskih dneh skorajda ne gre, v zimskem času pa skorajda ponorijo tudi kavarne, ki vam nudijo raznorazno ponudbo neštetih okusov te okusne dobrote, ob kateri je vsak klepet zagotovo še bolj sladek. Ne pozabite, da niste več omejeni na klasično vročo čokolado, temveč so se ji pridružile tudi kokosova, rumova in mandljeva.

ŠKORPIJON

Sadni čaj

V hladnejših dneh bo Škorpijon iskal toploto na vseh koncih, kljub temu da bo oblečen bolj kot ostali. Skodelica sadnega čaja ga bo poživila in hkrati zagrela. Privoščite si lahko različne arome in okuse, ki jih ponujajo sadni čaji. Najbolj mu bo godil sadni čaj v odlični družbi. Tudi kakšen strasten ljubezensko obarvan večer, bo škorpijon raje preživel ob odlični skodelici sadnega čaja, kot ob steklenici vina.

STRELEC

Kava

Kava povečuje strelčeve fizične sposobnosti, saj se mišice po pitju kave ne utrudijo tako hitro, zato bo z njo ležernost izginila iz obzorja. Kofein je namreč nasprotnik adenozina, telesne snovi, ki zavira celično proizvodnjo energije. Ker kava pospešuje izločanje stresnih hormonov, spodbuja tudi presnovo in zvišuje telesno temperaturo. Strelec, ki ima hiter življenjski tempo in je težko dolgo na enakem mestu bo najraje naročil kavo.

Kateri topli napitek vam je pisan na kožo glede na astro znamenje?

KOZOROG

Kakav

Kakav je popularen napitek, ki vsebuje visoke deleže flavonoidov, predvsem epikatehina, ki ima ugodne vplive na srce in ožilje, kar je za delovnega kozoroga zelo pomembno. Uživanje kakava je za kozoroga doživetje. Po poslovni večerji ali dolgih predavanjih si bo kozorog nabral nove energije ob klepetu s prijateljem in seveda dobri stari skodelici kakava, še najraje tistega, ki mu ga pripravi oseba, ki mu veliko pomeni.

VODNAR

Grog

Grog je topla alkoholna pijača, katere glavne sestavine so po navadi dve vrsti žganih pijač in čaj. Ker je Vodnar svobodnjak, ki si rad privošči kaj drugačnega, bo na stojnici v mestu vprašal, če strežejo grog. Grogu se nato lahko doda še sladilo in začimbe. Vodnar, ki se mu mora ves čas nekaj dogajati, bo po dveh kozarcih groga še bolj pogumen in morda tudi malce sarkastičen. Nikakor pa naj s tem napitkom ne pretirava, saj bo naslednji dan prisoten glavobol.

RIBI

Kakav s smetano

Kakav vsebuje visoke deleže antioksidantov, kar je za ribico, ki ji je zdravje ključnega pomena zelo zaželeno. Študije so pokazale dvakrat večjo vsebnost antioksidantov v kakavovem prahu kot v rdečem vinu in trikrat večji delež kot v zelenem čaju. Topli napitek z dodatkom smetane bo poskrbel za njeno nežno dušo ter ji povrnil veselje, bolj kot pa katera koli druga zadeva. Tudi če je razočarana na ljubezenskem področju, jo bo kakav s smetano rešil.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi ASTRO ZNAMENJA, KI NE MARAJO HLADNIH DNI